неділя, 16 жовтня 2016 17:31

3 типи залежності в шлюбі

3 типи залежності в шлюбі

В шлюбі неможливо бути повністю вільною від іншої людини. Але іноді залежність набирає гіпертрофованих форм, пише dom.goodhouse.com.ua.


Існує помилкова думка, якщо ви з чоловіком – дві половинки одного цілого, то у вас все має бути спільним – друзі, інтереси, думки, почуття. Проте сім'я – це живий організм, йому властиві періоди зближення і періоди відносної автономії подружжя. Якщо цей баланс порушується, стосунки можуть перейти в стадію залежності.

Повне розчинення
Ви прийняли як факт те, що тепер інтереси партнера – це ваші інтереси. Ви живете його життям, його проблемами, ви намагаєтеся відповідати його звичкам і будь-яке, навіть дріб'язкове рішення не приймаєте, якщо ваш чоловік проти. Таке враження, ніби ви стали тінню свого партнера.
Порада. Можливо, перебуваючи в залежності, ви знаходите для себе плюси. Ви знімаєте із себе відповідальність і не приймаєте ніяких рішень. Проте чоловік для вас не повноцінний партнер, а милиця, на яку спираєтеся. Але ви залишитеся безпорадною, якщо раптом хтось виб'є у вас цю милицю.

Наставниця
Ще до шлюбу ви зрозуміли, що ваш чоловік не може обійтися без вас – як наставниці, вчителя, гуру. Ну як він зможе без вас влаштуватися на роботу чи знайти їжу в холодильнику?! Так, у нього є певні недоліки, з якими ви нещадно боретеся. Та інколи виникає відчуття, ніби ви не вийшли заміж, а взяли на виховання дитину.
Порада. Вам здається, що чоловік повинен бути вдячний вам за все, що ви для нього робите? На жаль, такий жорсткий диктат викликає зворотну реакцію. Подумайте: чи хочете ви жити з ним таким, яким він є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали ідеальний вік для вступу в шлюб

Вигідна покупка
Ви не приховуєте того факту, що вам з чоловіком дуже зручно жити. Він задовольняє всі ваші примхи, обсипає подарунками та сюрпризами. Ось тільки одне "але": при будь-якій вашій спробі відстояти свою думку або зробити так, як хочете ви, а не він, чоловік влаштовує скандал. Тонко натякаючи, що ваше солодке життя може закінчитися в один момент. Ваші стосунки більше схожі на вигідну угоду з обговореними умовами, ніж на союз люблячих людей.
Порада. Це типові стосунки жертви і агресора, хоча ваш чоловік зовні може бути дуже м'яким і пухнастим. Вам подобається відчувати себе річчю? Якщо ні, спробуйте відстояти свою особисту територію. Адже чим довше ваші стосунки будуть зберігати такий вигляд, тим сильнішою буде тиранія.

Нагадаємо, 5 ознак того, що ви знайшли саме свого чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «3 типи залежності в шлюбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути