субота, 14 вересня 2013 10:12
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Українці не зрозуміли голих протестів FEMEN

Пістолет, гранати і провокативні листівки з портретами Путіна і патріарха Кирила — це наша міліція може знайти у кожного, хто бунтує проти режиму. Для повної картини не вистачає пакетика з гашишем.

На цей раз такі знахідки виявили в київському офісі організації FEMEN. Дівчата спішно покинули Україну, аби їм не пришили кримінал. До того ж останнім часом правоохоронці і "тітушки" почали їх ганебно лупцювати. А що? Це ж не журналісти чи опозиційні депутати, а якісь навіжені ексгібіціоністки.

На жаль, українське суспільство не зрозуміло ідею топлес-протестів "феменок". Чоловіки сприймали це як розвагу — зайвий раз подивитися на голі жіночі груди корисно для здоров'я. Жінки вважали їх просто шльондрами, позбавленими чоловічої ласки. Тому, мовляв, і виставляють себе напоказ.

А хто може згадати напевно, проти чого вони протестували? Ну, спилювали якогось хреста, бігали голяка перед Кирилом і Путіним, кричали "Україна не бордель" на Євро-2012... Що іще? Так відразу й не пригадаєш, матері його ковінька.

Обговорення акцій руху FEMEN в інтернет-спільнотах зводилися до закликів: "Побольше сисек, хороших и разных" чи "Их каждый день надо рихтовать. Бьют, значит заслужили".

І ні опозиція, ні журналісти не стали на захист елементарного права людини — на протест та самовираження. Звичайно, смак у феменок був не бездоганний і почуття міри часом не вистачало. Та їхні синці і забої — це убивчі докази безкраю правоохоронців і байдужості громадянського суспільства.

Самі дівчата заявили, що покидають Україну через політичні переслідування з боку влади, спецслужб та правоохоронних органів. І, мабуть, це гола правда. Як і те, що їхній номер у Вітчизні теж виявився голим. А от у Венеції на кінофестивалі феменок зустріли прихильно. Європа до різних видів протестів, навіть екзотичних, ставиться набагато толерантніше.

На днях німецькі антиглобалісти оголилися біля відомства канцлера Ангели Меркель. Щоправда, прикривали інтимні місця газетами і портфелями.

- Ми знаємо дівчат із FEMEN, - сказала одна з протестуючих німкеньок. - Їхній приклад додає нам мужності.

А українцям, на жаль, він нічого не додав.

Зараз ви читаєте новину «Українці не зрозуміли голих протестів FEMEN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути