четвер, 08 травня 2014 19:20
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Партія регіонів знищує сама себе

На дострокових виборах Партія регіонів може не потрапити до парламенту. Останнє опитування Центру Разумкова засвідчило, що підтримка "регіоналів" упала до 2,9 відсотка. Якби це хтось спрогнозував півроку тому, то йому б не повірили. Партія влади міцно тримала країну в своїх шахрайських руках і планували виграти чергові президентські перегони "однією лівою".

Та після Майдану рейтинг "регіоналів" обвалився удвічі. З тонучого корабля першими побігли нардепи-мажоритарники. Потім процес почав прискорюватися. А нині підтримка партії тане з блискавичною швидкістю, як торішній сніг на весняному сонці, наближаючись до статистичної похибки.

Після ганебної втечі екс-президента Віктора Януковича відкрилися масштаби пограбування країни його командою "проффесіоналів". Більшої антиагітації партії годі вигадати. Показна і надмірна розкіш на дачах Януковича та Пшонки — це важкий удар по електорату "регіоналів". Після того виявилося, що їхні лави не такі монолітні, як здавалося. Із нинішнього 21 кандидата у президенти третину становлять її дійсні та колишні члени. Зрозуміло, що виборці Сходу такого "разброда і шатанія" не подарують. Вони за слабаків не голосують.

Ну а розгул сепаратизму і бандитизму на Донбасі, який розкручували останні два місяці "регіонали", вбиває останній цвях у труну партії. Адже 70 відсотків дончан хочуть жити в єдиній і неподільній Україні. Шахтарі жодного разу не приєдналися до сепаратистських шабашів. Бо розуміють, що у випадку приєднання краю до Росії вони стануть безробітними. Для них на часі радше економічні, ніж політичні вимоги.

Отже, чергову партію влади чекає така ж сумна доля, як і всі попередні — СДПУ (о), НДП, "Нашої України", які канули в лету попри шалений адмінресурс, бо розчаровували виборців. Партія регіонів не зробила ніяких висновків із безславної долі "попередників", а тільки з більшою завзятістю наступала на ті самі граблі. Нинішні марні обіцянки щодо перетворення, реорганізації, модернізації тощо — це лише голоси волаючих партійних пройдисвітів у електоральній пустелі. Тепер ніякі мільярди не допоможуть. На майбутньому партії можна поставити жирний хрест. Забороняти її уже не потрібно. Вона знищує сама себе.

 

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів знищує сама себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути