вівторок, 29 вересня 2020 17:00

Смиренний Льончик

– Сніжана знайшла якогось додіка. Каже, то духовний наставник – отець Даниїл. Не впізнаю її, – скаржиться на дружину далекобійник 34-річний Леонід. Торік вони познайомилися на заправці. Жінка працювала касир­кою, а Льончик зупинився відпочити й пообідати. Розговорилися. Почали переписуватися й невдовзі зіграли весілля на 150 душ – у їдальні підшипникового заводу.

– Мене аж тіпає, – продовжує виливати душу Льончик. – Вона, як зомбі. Постійно торочить мені про якусь смиренність. Там потерпи і змовчи. Тут зрозумій та підтримай. Хочеться послати її.

Не знав, як правильно вчинити, каже. Поговорити з отцем Даниїлом по-чоловічому чи прислухатися до порад, щоб уникнути конфлікту? Схилився до другого варіанта.

– На роботі як кричав, так і кричу, а вдома мусив змінитися, – зізнається. – У під'їзді кололися наркомани – вмовляв знайти для цього інше місце. Сусіди зверху з'ясовували стосунки о другій ночі – не сварився. Тільки постукав черпаком по батареї. А замість матюків навчився голосно прицмокувати язиком і дивитися на людей із презирством.

Та надовго Льончика не вистачило. На днях у його будинку зникло світло. Як виявилося, ремонтники приїхали вирівнювати стовп, що ледь не впав після останньої зливи. Розповідає, що було далі:

– Ах, такто-вашу-мать, – дзвоню в обленерго. – Скільки можна без світла сидіти? У мене холодильник потік, а там заморожене м'ясо! Бригада?! Так-так, приїхала ваша кончена алкашня. 3 години п'ють каву і курять якусь херню по три рази на годину! Я їх зараз на дротах у рядок повішу!

Після цього світло ввімкнули за 15 хв. А Сніжана про отця Даниїла більше не згадує

Зараз ви читаєте новину «Смиренний Льончик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути