Український ківі родить у всіх регіонах

— Висаджувати ківі можна з квітня і до пізньої осені майже у всіх кліматичних зонах, — каже селекціонер 51‑річний Генріх ­Стратон. — Ківі добре витримує морози. Невибагливий у догляді. Слід лиш регулярно поливати й некоротко обрізати взимку чи влітку.

Вивів морозостійкий сорт ківі Карпат Стратона Валентайн. Він придатний для вирощування у всіх областях України. Рясніше плодоносить, ніж закордонні сорти. Не має природних хвороб, тому й не потребує хімії.

— Скоро ківі в Україні будуть рости як яблука, — продовжує. — Рослина живе довго, до 75 років, бо може самооновлюватися. Для ківі підійде будь-який легкий ґрунт. Його не треба ні рихлити, ні скопувати, бо ліана цього не любить. Перші плоди дає на третій-четвертий рік після посадки. З дорослої збираю 35–40 кілограмів.

На зиму ґрунт в кореневій зоні накриває 15‑сантиметровим шаром соломи. Це захищає від раннього прогріву землі весною. Відповідно затримує рух соку й береже від приморозків напровесні.

Зараз ви читаєте новину «Український ківі родить у всіх регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути