— Навесні налягаю на салати. Головною умовою під час вибору рецепту є користь, оригінальний смак і ситність, — каже 25-річна Ольга Кулікова із Запоріжжя. — Усім критеріям відповідає освіжаючий салат "Табуле".
Склянку промитого булгуру заливаю окропом і настоюю під кришкою 20–25 хвилин. Проціджую й охолоджую. Свіжий сік половини лимона змішую зі столовою ложкою олії, чайною ложкою солі та дрібкою меленого перцю. Подрібнюю пучок петрушки та чотири стебла зеленої цибулі. Два томати й огірок нарізую кубиками. Перемішую всі складники та ставлю салат на годину в холодильник. Подаю, прикрасивши скибками лимона, петрушкою та м'ятою.
Якщо хочеться чогось легкого, готую салат "Весняний день". Нарізую кубиками 300 грамів пекінської капусти, огірок — смужками. Подрібнюю зубець часнику, по три гілочки петрушки та зеленої цибулі. Додаю банку консервованої кукурудзи. Для заправки змішую столову ложку олії, чайну ложку гірчиці в зернах, кілька крапель лимонного соку, дрібку солі, перцю та дві чайні ложки соєвого соусу.
Коментарі