
М'ясо маринують у лимонному соку
— Люблю закордонну кухню. На днях приготувала мексиканське тако. Це кукурудзяні коржики з різними начинками, — розповідає кулінарка 41-річна Олена Зуб із Кременчука Полтавської області.
— Нарізую смужками болгарський перець і 300 грамів курячого філе. М'ясо мариную 15 хвилин у столовій ложці лимонного соку, дрібці перцю та солі. Півкільцями подрібнюю цибулю та обсмажую її з куркою до рум'яної скоринки. Натираю на дрібній тертці 100 грамів твердого сиру. Для соусу змішую дрібку меленого червоного перцю з двома столовими ложками сметани.
Коржики для тако — тортильї, можна купити. Я спробувала їх спекти. У 120 мілілітрах теплої води розмішую столову ложку олії. Вливаю в просіяну склянку кукуpудзянoгo та пів склянки пшеничного борошна. Додаю пів чайної ложки солі й замішую тісто. Настоюю 30 хвилин. Розділюю на шість частин. Розкачую коржі діаметром 15 сантиметрів. Смажу на сухій сковороді по 2 хвилини з обох боків.
У тортильї викладаю лист салату й перець, столову ложку сиру, дві столові ложки м'яса. Поливаю соусом і присипаю сиром. Складаю тако удвоє та подаю до столу. Рецепт розрахований на дві-три порції.
Якщо часу маю вдосталь, готую цибулевий французький пиріг.
Для тіста змішую 300 грамів борошна, чайну ложку розпушувача, 150 грамів масла та чотири столові ложки сметани. Розкачую та розкладаю по змащеній олією круглій формі. Нарізую напівкільцями 700 грамів цибулі й обсмажую до прозорості разом із дрібкою солі, перцю та мускатного горіха. Додаю дві столові ложки борошна та перемішую. Подрібнюю два зубці часнику та 200 грамів копченого бекону. 250 грамів сметани поєдную із двома столовими ложками гірчиці, трьома яйцями та дрібкою солі й перцю. Отриману суміш змішую з цибулею та викладаю на тісто. Випікаю в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Пиріг можна посипати сиром чи кунжутом. Страва чудово поєднується з келихом червоного вина.
Коли хочеться чогось незвичного, печу несолодкі мафіни з беконом. Збиваю 120 грамів масла, двоє яєць, столову ложку цукру і 250 мілілітрів кефіру. Всипаю 350 грамів просіяного борошна, пів чайної ложки солі, чверть чайної ложки соди та чайну ложку розпушувача. Додаю до тіста 100 грамів дрібно нарізаного бекону та 50 — оливок, 120 натертого сиру. Присмачую кмином, можна брати будь-які спеції. Форми для кексів змащую маслом і наповнюю дві треті тістом. Випікаю за температури 180 градусів пів години. Готовність перевіряю зубочисткою. Мафіни прикрашаю оливками та беконом.
Сирники по-аджарськи також смачна страва.
Змішую яйце, 250 грамів сиру, дрібку солі та три столові ложки борошна. Замішую тісто та формую човники із заглибленням у центрі. На застелене пергаментом деко викладаю сирники та змащую збитим яйцем. Випікаю за температури 180 градусів 15 хвилин. Натираю 50 грамів сулугуні та змішую із грузинськими спеціями. Заглиблення випічки заповнюю сиром, у центр вбиваю жовток. Посипаю дрібкою перцю та кладу в духовку на 3 хвилини. Подаю гарячими.
Коментарі