Маковий пиріг доповнюють персиками

Автор: ФОТО НАДАЛА НАДІЯ ВАРХУЛЯК
  Тісто на маковий пиріг замішують на збитих білках, сметані та олії. Випікають пів години за температури 180 градусів
Тісто на маковий пиріг замішують на збитих білках, сметані та олії. Випікають пів години за температури 180 градусів

— На Маковія набридло пекти струдлі, а пиріжків не хотіла, бо діти виковиряють начинку. Тепер роблю маково-сирний десерт. Додаю ще й персики, — говорить 42-річна Надія Вархуляк з Черкас.

— П'ять білків, дрібку солі й 100 грамів цукру збиваю міксером до стійкої піни. Стільки ж жовтків змішую зі 100 грамами цукру й чайною ложкою ванільного. Збиваю до світлого кольору. Вливаю склянку сметани і 100 мілілітрів олії, перемішую міксером. Додаю збиті білки, по 150 грамів борошна й маку, чайну ложку розпушувача тіста й перемішую.

Сирна начинка має бути густа, але ніжна. Тому роблю її на крохмалі та пудингу. Змішую 500 грамів кисломолочного сиру, 100 грамів цукру, двоє яєць, 20 грамів крохмалю і 40 гра­­­­мів ванільного пудингу. Для аромату кидаю чайну ложку лимонної цедри. Збиваю блендером до кремового стану й перекладаю в кондитерський мішок. Форму застеляю папером і виливаю тісто. Поверху витискаю сирну начинку смугами, утворюючи ромби. Викладаю три персики, нарізані кубиками. Випікаю за температури 180 гра­­­дусів 25–30 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Маковий пиріг доповнюють персиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути