— На Маковія набридло пекти струдлі, а пиріжків не хотіла, бо діти виковиряють начинку. Тепер роблю маково-сирний десерт. Додаю ще й персики, — говорить 42-річна Надія Вархуляк з Черкас.
— П'ять білків, дрібку солі й 100 грамів цукру збиваю міксером до стійкої піни. Стільки ж жовтків змішую зі 100 грамами цукру й чайною ложкою ванільного. Збиваю до світлого кольору. Вливаю склянку сметани і 100 мілілітрів олії, перемішую міксером. Додаю збиті білки, по 150 грамів борошна й маку, чайну ложку розпушувача тіста й перемішую.
Сирна начинка має бути густа, але ніжна. Тому роблю її на крохмалі та пудингу. Змішую 500 грамів кисломолочного сиру, 100 грамів цукру, двоє яєць, 20 грамів крохмалю і 40 грамів ванільного пудингу. Для аромату кидаю чайну ложку лимонної цедри. Збиваю блендером до кремового стану й перекладаю в кондитерський мішок. Форму застеляю папером і виливаю тісто. Поверху витискаю сирну начинку смугами, утворюючи ромби. Викладаю три персики, нарізані кубиками. Випікаю за температури 180 градусів 25–30 хвилин.
Коментарі