Калинове вино бродить на родзинках

— Вино з калини має легку кислинку, але приємний насичений смак ягід. Окрема насолода — багряний колір, — говорить 62‑річний Ігор Самойленко зі Львова.

— 5 кілограмів ягід розминаю руками. Додаю 500 грамів цукру, 50 грамів родзинок і літр води. Накриваю бутель марлею. Ставлю на три доби в темне місце. Перемішую щодня. Коли з'являються ознаки бродіння — ціджу. До рідини всипаю пів кілограма цукру. На бутель надіваю гумову рукавицю з діркою в одному пальці. На­стоюю чотири дні в теплому місці. Тоді відливаю дві склянки соку й нагріваю. В них розчиняю 500 грамів цукру й повертаю назад у бутель. Знову натягую рукавицю. За вісім днів повторюю процедуру з цукром. Як рукавиця здується, зливаю напій. Можна додати 300 мілілітрів горілки.

Зараз ви читаєте новину «Калинове вино бродить на родзинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути