Калинове вино бродить на родзинках

— Вино з калини має легку кислинку, але приємний насичений смак ягід. Окрема насолода — багряний колір, — говорить 62‑річний Ігор Самойленко зі Львова.

— 5 кілограмів ягід розминаю руками. Додаю 500 грамів цукру, 50 грамів родзинок і літр води. Накриваю бутель марлею. Ставлю на три доби в темне місце. Перемішую щодня. Коли з'являються ознаки бродіння — ціджу. До рідини всипаю пів кілограма цукру. На бутель надіваю гумову рукавицю з діркою в одному пальці. На­стоюю чотири дні в теплому місці. Тоді відливаю дві склянки соку й нагріваю. В них розчиняю 500 грамів цукру й повертаю назад у бутель. Знову натягую рукавицю. За вісім днів повторюю процедуру з цукром. Як рукавиця здується, зливаю напій. Можна додати 300 мілілітрів горілки.

Зараз ви читаєте новину «Калинове вино бродить на родзинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути