"Духмяна Хата" робить хліб пористим та об'ємним

Автор: FACEBOOK.COM
  Пшеничний хліб перед випіканням змащують сумішшю яєчного білка й води. Так скоринка буде хрустка й золотиста
Пшеничний хліб перед випіканням змащують сумішшю яєчного білка й води. Так скоринка буде хрустка й золотиста

Тісто підходить годину

— Без домашнього хліба не обходиться жодне застілля, — каже 56-річна Катерина Зінченко із Дніпра. — За моїм рецептом виходить ароматний і з апетитною скоринкою.

Для випічки беру тільки дріжджі "Духмяна Хата". Бо точно знаю, що не підведуть. І хліб із ними пухкий, як паска. Відколи їх запробувала, то з іншими вже не печу. Навіть якось змагалися із сусідками, чий хліб вийде пухкіший. "Духмяна Хата" забезпечила мені перемогу.

Для опари у 100 мілілітрах теп­лої води розчиняю чотири чайні ложки цукру та 20 грамів дріжджів. Всипаю три-чотири столові ложки борошна й перемішую опару. Має бути, як густа сметана. Зазвичай беру пшеничне чи житнє борошно або готую суміш із різних сортів. Останній варіант дає пористу, еластичну м'якушку.

Тримаю опару в теплі 15 хвилин. Тоді додаю чайну ложку солі, дві столові ложки олії й вводжу частинами 400 грамів просіяного борошна. Коли тісто стає густе, вимішую руками. Має вийти м'яке й еластичне. Щоб не прилипало до посуду, скроплюю його 50 мілілітрами олії. Перекладаю в посудину й накриваю харчовою плівкою. Залишаю в теплому місці на годину, щоб підійшло.

Викладаю тісто на припорошений борошном стіл. Формую два батони. Накриваю рушником і залишаю на 20 хвилин. Якщо хочете отримати хрустку скоринку, перед випіканням змастіть вироби сумішшю з яєчного білка і столової ложки води. Печу хліб при 190–200 градусах 10–15 хвилин до золотистої скоринки.

— Завдяки "Духмяній Хаті" ви забудете про те, що випічка може не вдатися. Будь-який рецепт виходить з першого разу, бо дріжджі високоякісні, — говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу французької компанії "Лесаффр Україна", що виробляє дріжджі "Духмяна Хата".

Ці дріжджі впораються з будь-якою випічкою. Ідеально підходять для складних рецептів — пиріжків, хліба, круасанів і різноманітної здоби з високим вмістом цукру, горіхів чи цукатів. Їх не треба попередньо активувати — можна одразу ж використовувати для замісу. Не мають специфічного дріжджового запаху. Це робить їх найкращими на ринку домашньої випічки. Вони забезпечують швидкий підйом тіста. Є основним складником, що надає хлібобулочним виробам характерної пухкої структури — робить їх об'ємними. На відміну від інших розпушувачів, дріжджі дихають, живляться і ростуть, як усі живі організми. При приготуванні тіста дріжджові клітини знаходять цукри для живлення, що дає їм змогу розмножуватися. При цьому виділяється вуглекислий газ, який і надає виробам об'єму.

Свіжість дріжджів "Духмяна Хата" подовжує спеціальна упаковка. Покриття HOT-MELT має бар'єрні властивості, тому клітини краще зберігають активність. Завдяки йому дріжджі не прилипають до упаковки.

Дріжджі зберігаються у холодильнику при температурі 0..+10°C місяць із дати виробництва. У морозилці — до пів року. Проте їх не можна повторно заморожувати, бо втратять підіймальну силу і тісто не виросте. Тож для зручності дріжджі краще розділити на порції. Головне, щоб температура залишалася однакова.

Зараз ви читаєте новину «"Духмяна Хата" робить хліб пористим та об'ємним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути