До печінкових котлет додають крохмаль

— Із печінковими котлетами мороки менше, ніж зі звичайними, — каже 51-річна Надія Гриб з міста Чортків Тернопільської області. — Рецепт простий і дешевий. Виходять соковиті.

Мию й висушую на паперовому рушнику 500 грамів курячої печінки. Викладаю на кухонну дошку, загорнуту плівкою. Ставлю у морозилку на кілька хвилин, щоб підмерзла. Далі з цибулиною подрібнюю кубиками. Додаю двоє яєць і дві столові ложки кукурудзяного борошна. Його можна замінити звичайним або крохмалем. Солю і перчу. Формую котлети й обсмажую у невеликій кількості олії до зарум'янення.

— Курячу печінку готую в томатному соусі. Подаю з макаронами, рисом чи пюре. Страва ніжна й апетитна, — говорить 32-річна Оксана Тютюнник зі Львова.

— 100 грамів цибулі ріжу тонкими півкільцями. Хвилину обсмажую у невеликій кількості олії до м'якості. Додаю натерту на грубій тертці велику морквину. Ще кілька хвилин тушкую на слабкому вогні.

Промиту й очищену від плівок печінку вкидаю до овочів. Об­смажую на сильному вогні 3 хвилини. Додаю 150 грамів кетчупу, змішаного з 150 мілілітрами води. Тушкую ще 5 хвилин на слабкому вогні. Наприкінці солю й перчу. Можна додати чайну ложку цукру. Страву подаю гарячою.

— Печінка по-берлінськи урізноманітнить ваш святковий стіл. Процес приготування простий, а результат — чудовий, — каже 42-річна Любомира Кожушко з Києва.

— Кілограм телячої печінки порційно нарізаю і заливаю на 2 години літром молока. Далі просушую паперовим рушником.

5 хвилин обсмажую три цибулини півкільцями у 50 грамах масла й одній-двох столових ложках олії. Кидаю три тверді яблука, нарізані на тонкі скибки. Тушкую все разом, помішуючи. Додаю по чотири столові ложки коричневого цукру та бальзамічного оцту. Тримаю на слабкому вогні.

Печінку обвалюю в борошні й обсмажую на маслі з олією по хвилині з обох боків. Перекладаю у сотейник із карамелізованою цибулею та яблуками. Додаю сіль, перець і мускатного горіха на кінчику ножа. Тушкую ще 5 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «До печінкових котлет додають крохмаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути