Для кнедликів замішують дріжджове тісто

— Готую до чеських кнедликів грибний соус по-закарпатськи. Разом — це ідеальний варіант для ситної вечері, — каже 35-річна Ольга Гайович з Ірпеня Київської області.

— Розчиняю у склянці молока 20 грамів пресованих дріжджів. Додаю яйце, 6 грамів солі, 500 грамів борошна. Замішую круте тісто. Накриваю харчовою плівкою і ставлю на 2 години "відпочивати". За необхідності обминаю. Можна поставити в холодильник на ніч.

Формую п'ять невеликих плоских батонів. Залишаю під вологим рушником на 20 хвилин. Готую в пароварці або в каструлі на водяній бані 20 хвилин. Охолоджую. Кожен кнедлик загортаю в плівку. Так можуть зберігатися до трьох днів у холодильнику.

Для грибного соусу замочую на годину дві жмені сушених грибів. Відварюю у 400 мілілітрах води 15–20 хвилин. Можна додати ще кілька штук свіжих, але попередньо обсмажених. Тоді готую ще 10 хвилин. Окремо змішую 300 грамів сметани, дві столові ложки борошна, чайну ложку сухої меленої цибулі, сіль до смаку. Доливаю половину води, в якій варилися гриби. Важливо, щоб була гаряча. Збиваю вінчиком чи міксером. Доливаю в каструлю з грибами, доводжу до кипіння. Помішую, доки не загусне. Соус зберігаю в холодильнику. Якщо додати більше рідини, вийде грибний суп, який смакує з сухарями. Кнедлики ріжу скибками й поливаю соусом.

Зараз ви читаєте новину «Для кнедликів замішують дріжджове тісто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути