неділя, 25 червня 2017 12:53

Стиль Принцеси Діани називали бунтарським і гламурним
5

Стиль Принцеси Діани
Фото: JetSetter
Стиль Принцеси Діани
Стиль Принцеси Діани
Стиль Принцеси Діани
Стиль Принцеси Діани

25 червня 1997 року на аукціоні Christie's в Нью-Йорку продали 79 вечірніх суконь Принцеси Діани на суму $5,5 млн. Гроші віддали на лікування хворих раком і СНІДом.

Діана часто підтримувала благодійні заходи.

"Принцеса значно вплинула на те, як суспільство зараз сприймає тих, хто страждає від СНІДу і ВІЛ. Вона практично ніколи не одягала рукавичок. А в тому відомому всім випадку, коли це зробила, вона дуже швидко зняла їх - для того щоб взяти за руку пацієнта зі СНІДом. Таким чином порушила табу, що оточувало тоді цю хворобу", - розповіла Елері Лінн, куратор виставки "Діана: історія її модних звичок" у Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Манери та багаті друзі: експерт розповів, як вийти заміж у стилі Кейт Міддлтон

Принцеса Діана досі залишається іконо стилю для багатьох жінок. Її наслідували. Сьогодні її гардероб вивчають на курсах моди і стилю. До 20-ї річниці загибелі Діани у Кенсінгтонському палаці демонструють її найкращі вечірні наряди.

Автор: bbc.com
  Стиль Принцеси Діани
Стиль Принцеси Діани

Як відзначають критики, Діана була інноватором візуального послання. Вона стала першопрохідцем в тому, як перетворити свій образ в бренд. Вивчила правила гардеробу публічної особи і водночас навчилася їх порушувати.

Сукні в квіточку, стоячі комірці, джинси з високою талією і блузки pussy-bow (з бантиком на комірі), які Діана носила в ранній період свого життя в королівській родині, тепер вважаються модними. Багато сучасних дизайнерів розробляють ці "Діаніни" мотиви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принцеса Діана кілька разів намагалась покінчити життя самогубством

В середині 1980-х принцеса вступила в нову фазу своїх модних звичок, яку тепер називають "Династія Ді". Її стиль виявляв риси "гламурної амазонки" - з виразною лінією плеча, з новими, раніше незвичними деталями. Дизайнер Девід Сассун згадує, що у Діани в очах часом запалювався пустотливий вогник, коли вона приміряла наряди. Вона говорила: "О-о, їм це дуже сподобається!"

Так звана сукня Елвіса, яке Діана надягала в 1989 році, було надзвичайно сміливою і абсолютно гламурною. Його створила дизайнера Кетрін Уокер. Сліпучо біла, розшита перлами, вся в блискітках, сукня без бретелей в поєднанні з коротким жакетом з високим стоячим коміром по шику нагадувала костюми короля рок-н-ролу Елвіса Преслі.

Автор: bbc.com
  Стиль Принцеси Діани
Стиль Принцеси Діани

Ще один ключовий момент в історії модних звичок принцеси Уельської - 1985 рік. Це був прийом в Білому домі. Тоді Діана одягла вечірню сукню з темно-синього оксамиту. В ньому танцювала з актором Джоном Траволтою.

Фотографії цього знаменитого танцю заполонили тоді телевізійні екрани та газетні сторінки по всьому світу. І це теж було сміливе послання принцеси - в міру бунтарське і недвозначне. Fashion-критики відзначили 3 риси образу принцеси - шарм, впевненість, незалежність.

Автор: vanityfair.com
  Стиль Принцеси Діани
Стиль Принцеси Діани
Зараз ви читаєте новину «Стиль Принцеси Діани називали бунтарським і гламурним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути