субота, 28 грудня 2019 09:50

Француженки люблять природність, скандинавки - затишок, американки - практичність: відмінності моди у світі
23

Олена Гілка
Французький стиль в одязі
Французький стиль в одязі
Французький стиль в одязі
Французький стиль в одязі

Француженки уміють виглядати вишукано, хоч і трохи недбало. Скандинавські жінки одягаються неяскраво - все бежеве і сіре. Вони беруть харизмою. Американки активно експериментують з одягом.

Фешн-блогер Олена Гілка ділиться з Gazeta.ua відмінностями й особливостями світової моди.

"У мене дві сестри живуть у Франції. Я їздила в Париж. Там дуже багато фешн-блогерів, модна індустрія розвинута. Багато стильних людей на паризьких вулицях, і домінує чіткий французький стиль. Жінки з дуже простою подачею. Навіть є відчуття, що вони спеціально не збираються, не чепуряться і не слідкують за зовнішністю. Але при тому виглядають дуже гарно. На обличчі практично немає мейкапа – червоної помади і стрілок. Щось, звісно, є, але цього не видно – можливо, пудра чи туш.

Француженки люблять носити асиметричні речі вільного крою. Наприклад, кардиган на одне плече або вільний светр,заправлений в один бік джинсів. Джинси завжди видовжені чи по фігурі. Можливо, кльош, можливо, прямі. Ніжки в них виглядають довгими. Дивишся, все начебто просто, але дуже зібрано і пасує.

У дощову погоду парижанки ходять просто в тренчах, гумових чобітках і з парасольками.

Француженки не соромляться розглядати людей, які їх зацікавили. Мене одна пасла очима: зверху і повільно донизу. Сестра, яка живе у Франції, каже, що француженка може 5 хвилин на тебе витріщатися і не відвести від тебе очей.

Люблю адаптуватися до середовища і почуватися в ньому своєю. Перед подорожжю до Франції пошила собі комбінезон у французькому стилі, придбала прості коричневі сандалі, які вони всі носять. Одягнула сережки і накинула зверху кардиган".

"Мені подобаються, як у Франції виглядають старші жінки. На відміну від наших жінок у віці, француженки мають лаконічний і якісний одяг. Кофтинка – без катишків, з дорогої шерсті чи кашеміру, гарно відпрасована. Відтінки пастельні – бежеві чи сірі. Все-таки ми носимо більше дешевих неякісних китайських речей. Там таких речей менше", - поділилася Олега Гілка

Скандинавські жінки одягаються неяскраво - все бежеве і сіре.

"Вони беруть харизмою. Очі красиві і природні, без мейку і стрілок. Вони повністю натуральні. Можливо, через те, що у них люди до цього ставляться простіше і дають собі більше свободи бути невимушеним. У нас часто шукають недоліки у зовнішності інших людей. А в них зосереджуються на вдалому і красивому одязі: Вау! Клас! Супер!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стиліст розкрила наймодніший колір сезону, який пасує всім

Американський стиль яскравий і різноманітний. У Нью-Йорку люди просто одягаються в комфортні речі і не переймаються. Йдуть в лосинах тренажерний зал, звідти можуть навіть не знімаючи кросівок одягнути великий жакет , капелюх і окуляри зверху, щоб їх не впізнали. І все, це вже стиль. Так воно і є.

Більшість нових модних тенденцій ідуть саме з Америки. Бо там люди активно експериментують з одягом. Там дуже багато фен-блогерів, які генерують нове. Варто одному щось нове одягнути, як йому вторять інші. Зірка вийшла з магазину – все, вона вже сфотографована і перетворилася в тренд. У Європі, зокрема Франції, мода більш класична", - підкреслила фешн-блогер.

Основні риси паризького стилю заклала ще Коко Шанель у своєму "маленькому чорному платті" – це прихована вишуканість під уявною простотою. Для французького стилю характери непомітні кольори – білий, чорний, відтінки коричневого і бежевого, зелений, синій. Присутність яскравого відтінку (наприклад, червоного) можливо, але в суворо обмеженому порядку: це може бути губна помада, туфлі, шарф Чи модний аксесуар. Основна риса французького стилю – практичність і сполучуваність всіх речей гардеробу.

Французькі жінки ніколи не одягнуть на себе химерні строкаті вбрання, їх шик полягає в простоті і елегантності. Основний упор зроблений на дорогі і стильні аксесуари, які додадуть поряд закінчений образ. Це можуть бути хустки, парасольки, рукавички, окуляри, шарфи, незвичайні головні убори. Тут головне не переборщити, одного яскравого елемента цілком достатньо, щоб образ здавався завершеним. Разом з аксесуарами підбирається взуття, яка обов'язково повинна бути дорогою і стильною. Як кажуть справжні цінителі стилю – "дівчина може заощадити на всьому, крім взуття, зачіски і нижній білизні".

Американський стиль користується особливою популярністю завдяки його прагненню до природності: саме він привніс в моду натуральні тканини, сукні вільного крою, всіма улюблені джинси і сорочки в клітку. При згадці американської моди в уяві спливають ковбойські чоботи, короткі міні-спідниці і блузки з відкритими вирізами.

Улюблена форма одягу американських студентів – м'які і затишні толстовки з принтами логотипів навчальних закладів та футбольних команд. В арсеналі будь-американки завжди є джинси, футболки, джемпери та кофти. Сукні тут – одна з повсякденних форм одягу. Зазвичай це необлегающие силуети, прості тканини, мінімум додаткових деталей і вишивок. Основною рисою є їх простота і зручність.

Зараз ви читаєте новину «Француженки люблять природність, скандинавки - затишок, американки - практичність: відмінності моди у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути