Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2021 20:17

Британське подружжя одягається в стилі середини минулого століття
12

Британське подружжя 6 років одягається у стилі 1940-х
Британське подружжя 6 років одягається у стилі 1940-х
Британське подружжя 6 років одягається у стилі 1940-х
Британське подружжя 6 років одягається у стилі 1940-х
Британське подружжя 6 років одягається у стилі 1940-х

Британська пара 52-річна Енн та 57-річний Денні Шир вважає, що вони народились не в ту епоху, адже обоє закохані у вінтажні речі. Вони одягаються лише у стилі 40-х та 50-х років, купуючи старий одяг в благодійних крамницях та в Інтернеті.

Пара одягає вишуканий вінтажний одяг не тільки на свята, а й просто йдучи до аптеки, в супермаркет чи навіть в будівельний магазин за фарбою.

Подружжя вже 6 років взагалі не купує нового одягу у звичайних магазинах.

Енні зізнається, що донедавна вона вдягалась як усі звичайні люди. Їй завжди подобався вінтажний одяг, і ось у свої 40 вона вирішила, що більше не буде собі відмовляти у задоволенні носити те, від чого вона у такому захваті. А така любов до стилю 40-х та 50-х з'явилась у неї від бабусі, Марі Бойз, яка була ще тою модницею:

"Їй було 93 роки, коли вона померла, і до цього віку вона завжди була дуже гламурною і неймовірно стильною. Раніше вона показувала мені свої фотографії, і це викликало у мені інтерес до всього вінтажного", – розповідає жінка

Після смерті бабусі онучці залишилася ціла скриня зі стильним одягом, який можна одягати кожного дня. Коли ж Енні прийняла рішення одягатись у стилі 40-х років, Денні лише підтримав свою дружину. Відтоді вони створюють яскраві образи доповнюючи вінтажний одяг відповідними аксесуарами та зачісками.

Кожен раз, коли подружжя виходить на вулицю, це перетворюється на справжню виставу. Адже вони не зраджують своєму стилю навіть коли йдуть на роботу чи за покупками

Проте Енні зізнається, що у 40-х та 50-х роках минулого століття її приваблює виключно стиль:

"У мене ніколи не було бажання стати домогосподаркою, мене не приваблюють цінності того часу, це просто стиль. Я також дуже люблю гламурний голлівудський стиль, але це не моє життя".

Кожен раз, коли подружжя виходить на вулицю, це перетворюється на справжню виставу. Адже вони не зраджують своєму стилю навіть коли йдуть на роботу чи за покупками. Навколо них завжди збираються люди, і спершу це було дуже незвично:

"Для початку потрібно було трохи звикнути до уваги, особливо там, де я живу. Найближче місто – Біггар, це дуже фермерський район. Тож коли я з'являлась там у своєму образі, усі постійно на мене дивились", – розповідає Енні

Найсмішніші випадки траплялись у подорожах. Одного разу до них підійшла ціла родина італійців, які хотіли фото з подружжям, і це зайняло майже пів години. У Парижі один фотограф подумав, що Енні та Денні вбрались так для зйомок. Коли ж виявилось, що вони завжди так виглядають, то дуже здивувався і за кілька днів влаштував їм фотосесію.

Енні працює викладачкою у коледжі й створює повний образ, разом із зачіскою та аксесуарами, навіть на заняття зі студентами у Zoom. Хоча вдома вона ходить у джинсах, проте надвір вона ніколи не вийде у сучасному одязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повторити неможливо: майстриня інтерпретує давні орнаменти на сучасний стиль

Більшість своїх речей подружжя знаходить у благодійних магазинах просто за безцінь. Навіть коли вони їдуть у подорож, то розраховують час так, щоб відвідати схожі крамниці в інших містах чи навіть країнах. Денні ж часто просто дістає речі, які носив ще у молодості, і створює прекрасні образи з ними. Адже мода циклічна, і все забуте знову повертається.

Виглядати стильно їм також допомагає знайома швачка. Вона завжди може трохи переробити річ з 80-х років, оформивши її так, що вона виглядатиме немов із 40-х.

Для них це також можливість вести екологічний спосіб життя. Купуючи старий одяг, вони не підтримують мас-маркет, а є прихильниками "стійкої моди": "Благодійні магазини дарують життя одягу, який в іншому випадку просто викинули б".

Вінтаж - це оригінальна або автентична річ не молодша 20 років, в якій чітко спостерігається "писк моди" часів її створення. Наприклад, якщо це просто водолазка тих часів, то це просто стара річ, але якщо це светр характерного для 70-х років фасону з розклешеними рукавами, запахом, широкою гумкою знизу або з оленями, як було модно тоді, то це вже вінтаж.

Зараз ви читаєте новину «Британське подружжя одягається в стилі середини минулого століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути