Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2021 15:19

"Жінка має ходити на роботу, бо інакше стане нецікава своєму чоловікові"

"Жінка має ходити на роботу, бо інакше стане нецікава своєму чоловікові"
Світлана Долеско з відзнакою закінчила Національну академію керівних кадрів культури та мистецтва. 2005 року заснувала Центр української культури та мистецтва. Фото: Тарас Подолян

У родині гроші має заробляти чоловік. Але жінка теж повинна ходити на роботу. Навіть якщо їй платитимуть невелику зарплату.

Так вважає директорка Центру української культури та мистецтв Світлана Долеско. Вона живе в шлюбі із композитором і бізнесменом Анатолієм Долеско. Виховують 4 дітей.

"Основний заробіток має бути на чоловікові. Але разом із тим вважаю, що жінка не має права сидіти вдома. Вона повинна працювати й заробляти, навіть якщо суми вистачатиме тільки на проїзд. Має щодня виходити з дому. Робити зачіску, гарно вдягатися, отримувати компліменти від інших чоловіків, бачити себе на тлі інших жінок. Інакше вона стане нецікава своєму чоловікові", - сказала вона.

"У декреті я не була жодного разу. За кілька днів після пологів вже виходила на роботу. Ніколи не ставилися до дітей, які прийшли у наше життя, як до тих, заради кого ми з чоловіком маємо змінити своє.

Багато людей заробляють гроші, щоб "дати дитині все найкраще", але найчастіше це визначається матеріальними речами. Та брендовий одяг не зробить дитину щасливішою. У нашій родині молодші діти носили одяг старших. Завдяки цьому вони не виросли балуваними. Але стали для нас справді дорогими, бо витрачають великі суми на навчання, курси, книжки, подорожі", - додала Світлана Долеско.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпоряджатися грошима в парі та не зруйнувати стосунки?

Повне інтерв'ю з нею читайте у свіжому випуску журналу "Країна"

В Україні середньомісячна зарплата жінок у 3-му кварталі 2020-го становить 10 409 грн, а це 78% зарплати чоловіків - 13 338 грн. Жінки в середньому заробляють на 22% менше.

Згідно з соціологічним опитуванням групи "Рейтинг", в Україні частково зберігається стереотип, що чоловік керує на роботі, жінка — удома. 64% українців заявили, що жінки частіше готують у їхній парі, а 56% опитаних додали, що й хатніми справами частіше займаються жінки. Щодо виховання дітей половина опитаних також зазначили, що цим займаються обоє.

Зараз ви читаєте новину «"Жінка має ходити на роботу, бо інакше стане нецікава своєму чоловікові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути