пʼятниця, 26 жовтня 2012 15:27

У торт з підгузків ховають пляшку шампанського
12

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

25-річна Юлія Франчук з Вінниці виготовляє на замовлення торти з дитячих підгузків. Це конструкція з підгузків у формі великого торта на кілька ярусів.

Під час зустрічі Франчук доробляє невелике замовлення. У коробку з-під півтора кілограмового торта спіраллю вкладає памперси для новонароджених. Аби заповнити коробку, їй знадобилася чверть упаковки.

"Торік шукали подарунок однорічному племіннику. Гроші дарувати не хотілося, з одягу не ризикнули підбирати, щоб з розміром не переплутати. У інтернеті побачила фото торта з памперсів. Вирішила спробувати, вийшло", - пригадує Франчук.

Юлія зараз у декретній відпустці, доглядає за півторарічним сином Іванком. Вирішила підзаробити на виготовленні нестандартних замовлень. Перше отримала півроку тому, за яке отримала 150 грн.

"Вже було понад 40 замовлень. Одне навіть повезли у Білорусь", - радіє Юлія.

Середня ціна одного замовлення 150-250 гривень.

"Часто мені просто кажуть, з чого хочуть торт. Купую все сама, представляю клієнтам чек. За роботу беру від 10 процентів. Ставка збільшується від розміру замовлення, - каже майстриня. - Ціна залежить від розміру замовлення та фірми виробника матеріалів. Скільки буде затрачено матеріалу. Бо якщо брати "міні", для новонароджених, їх в упаковці 94 штуки. Коштують приблизно 150 гривень у великій економній упаковці. Для більш старших, які важать до чотирьох кілограм, у таку ж упаковку вміщається 74 штуки. До того ж важливо, що забажають клієнти для прикрашання. Декорую зазвичай креп-папером, можна пелюшками. Ще дитячою косметикою: шампуні, лосьйони, присипки. Також іграшками. Я беру лише якісні, не китайські підробки, від яких у дітей починається алергія. Можна робити сюрприз - пляшку шампанського, для батьків. Її вкладаю у середину.

Одне замовлення Франчук виготовляє від кількох годин, до п'яти днів.

"За час роботи зрозуміла, що для мене зручніше не скручувати памперси, а викладати їх. Один-до одного. По кругу, як спіраль. Сам не розкривається, поверхня чистенька. Так гігієнічніше і акуратніше виглядає.

 

Зараз ви читаєте новину «У торт з підгузків ховають пляшку шампанського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути