пʼятниця, 01 квітня 2016 15:13

Перший день життя: зворушливі фото новонароджених і щасливих матусь
7

Дженні Льюіс, фотограф з Великобританії, створила дуже зворушливу серію знімків, названу "Перший день життя". Про це пише goodhouse.

Дженні, сама мама двох дітей. Вона каже, що у Великобританії, як і в багатьох інших країнах, таїнство народження дитини оточене страхом і болем і далеко не кожна жінка наважиться сфотографуватися в перший день після закінчення вагітності, а вже тим більше виставити своє фото і фото малюка на суд суспільства.

І тим не менше, для фотографа було важливо показати, як красива може бути жінка відразу після пологів - особливо, якщо у неї на руках немовля.

"Це дійсно та сама природна, первозданна краса", - говорить Льюїс. Цікаво те, що фотограф не проводила ніякого кастингу для своєї фотосесії, вона просто роздала листівки в пологовому будинку, і її моделями стали перші жінки, які відгукнулися. Таким чином, ми бачимо абсолютно різних мам, за віком, кольором шкіри, соціальним статусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей дратує, коли батьки виставляють їх фото в соцмережах

Жінки в соцмережах висловили дуже неоднозначні думки з цього приводу:

Людмила: "Я з задоволенням розглядаю професійні фото красивих немовлят, але ось сама не викладала подібні фото і не збираюся".

Ольга: "До року дитину треба фотографувати якомога менше, не малювати на картинах, це відбирає у них енергію. Хоч це і забобони, але я них вірю".

Тетяна: "Не бачу взагалі ніяких проблем, фотографувати маленьких дітей можна і потрібно якомога частіше! Дітки адже так швидко ростуть і змінюються, особливо в перший рік життя. Як приємно нам з чоловіком зараз перебирати фото наших трьох дітей. Я дуже шкодую, що коли народилася старша, у нас не було хорошої апаратури, щоб її красиво познімати. Відриваємося зараз".

Галина: "Сплячих дітей не можна фотографувати".

Марія: "Мені здається, до 40-ка днів або до хрещення дитини не варто викладати її фото, запрошувати сторонніх людей в будинок і тп. Тільки найближчі родичі. У цьому і християнська традиція і просто здоровий глузд: дитина тільки звикає до навколишнього світу, зайві болячки і віруси їй ні до чого".

Поліна: "Ставлюся добре до подібних фото, вони такі красиві!".

Марина: "Діти - це найбільша радість для мами, а радістю я люблю ділитися! Тому без зайвих забобонів вивісила в своєму акаунті наше з дочкою фото з пологового будинку, до сих пір дивлюся на нього, милуюся і згадую ті зворушливі миті. Сподіваюся, хоча б кільком людям вони подарували пару хвилин радості".

Аліса: "Наша Маша зробила свій перший переліт (до слова, трансатлантичний) в свої 3 тижні, вона з'явилася на світ на океані, і було нерозумно не зробити красивих фото там. Більш того, ми і викупали дочку. Я проти усіляких забобонів і часом навіть лицемірства. Часто бачу в соцмережах, що матусям хочеться похвалитися, і вони вивішують фото своїх діток з таких ракурсом, де не видно обличчя. до чого це? Ніби як дотримали формальних зобов'язань?".

Камілла: "Мені не дуже подобається "мода" на фото з пологових будинків або відразу після пологів. Моя подруга навіть замовляла спеціального фотографа, який знімав весь процес в пологовому будинку. Я не змогла дивитися на ті фотографії, навіть коли вони перевели все в чорно-білий формат. І вже якщо комусь і подобається така ідея, будь ласка, не лякайте своїми фото інших людей!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-15 фотографій, що показують красу пологів

Зараз ви читаєте новину «Перший день життя: зворушливі фото новонароджених і щасливих матусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути