середа, 02 березня 2016 15:38

Топ-15 фотографій, що показують красу пологів
15

 

Вже 5 років фотограф і мама Лейлані Роджерс робить дивовижні знімки процесу пологів у всьому їх різноманітті - вдома, в лікарні, кесарів розтин, у воді. Нещодавно Роджерс опублікувала збірник найяскравіших світлин зі свого архіву. Фото показують молодих мам як сильних жінок і часом допомагають зцілити їх від спогадів про період особливої слабкості та вразливості. Образи також провокують обговорення часто табуйованої теми.

"Багато хто вважає пологи дуже приватною, інтимною справою. Але це ще і чудова подія, про яку ми повинні розповідати нашим дітям і яке варто святкувати. Мені здається, в моїх фотографіях є щось пізнавальне. Щиро сподіваюся, що вони показують пологи як щось нормальне, а не моторошне", - каже Роджерс.

"Неважливо, народжували ви вдома, в пологовому центрі, в лікарні, самі або через кесарів розтин. Пологи - це пологи. Ми всі приносимо дітей в світ важкою працею. І ми всі любимо їх усіма фібрами душі. І що найголовніше - у нас всіх є цей божественний титул – матері".

 

"Ця дитина народилася цілком в амніотичній сумці - "в сорочці".

 

"Семирічна дочка цієї мами так хотіла брати участь у пологах, що заскочила в пологову ванну прямо до матері. Потім її мати сказала мені, якою розрадою для неї була присутність дочки поруч і яке захоплення у неї викликала її турбота".

 

"Я вважаю, що такі пологи нітрохи не менш прекрасні і дивні, ніж вагінальні пологи".

 

"Це рідкісний випадок - дитина народилася з шістьма пальцями! Справжній сюрприз для його мами і пологової бригади, але випадок особливий. У шостому пальці не було кістки, але зате був ніготь".

 

"Тут дитина тільки що народилася прямо в обійми матері в воді. Вона у нестямі від щастя ".

 

"Перша зустріч матері і дитини. Щастя, полегшення і стомлення просто-таки написані на її обличчі".

 

"Це особливий привілей - наблизитися до плаценти і пуповини. Дивовижні штуки, і служать дивовижній меті".

 

"Це моя племінниця, коли їй було всього кілька хвилин від народження. Її народження було таким спокійним. Здавалося, що вона тільки що зробила крок до нас з небес. Вона прийшла в цей світ тихо і мирно, і навіть не відразу розкрила свої величезні прекрасні очі, щоб поглянути на оточуючих".

 

"Трав'яні ванни - це мій улюблений сюжет для фото. Мало яка мати про них знає. Трав'яні ванни застосовуються в різний час, від декількох годин після пологів до одного-двох днів пізніше, щоб допомогти загоїти рани. Вони так чудово пахнуть (зазвичай використовують трави на кшталт ромашки і лаванди) і зміцнюють зв'язок між матір'ю і дитиною".

 

"Я часто фотографую пологи вдома або в пологових центрах. Хтось може сказати, що вони більш фотогенічні. Я не згодна. Ось, наприклад, цей момент - просто зачаровує. Дитину переносять з утроби до матері. Я захоплена тим, як мама простягає руки до дитини, з нетерпінням чекаючи, коли його, нарешті, покладуть в її обійми".

 

"Я бачила багато пологів у воді. Але спеціальні ванночки потрібно ще надути і наповнити, і іноді пологи протікають дуже швидко, щоб на це вистачило часу. В даному випадку мама дуже хотіла в воду, так що народила прямо в своїй ванні. А я фотографувала це з душової кабінки, крізь скло".

 

"Ще один чудовий момент з лікарні. Я вже повернулася додому і почала редагувати фото, коли помітила, що ручка малятка складена в жесті світу".

 

"Ця фотографія була дико популярна, і я думаю, це тому, що ми так рідко бачимо тат на фотографіях пологів. Тут чоловік зворушливо молиться за свою дружину під час її пологів ".

 

"Я включила цю фотографію в архів, тому що більшість мам поняття не мають, як вона виглядає. Це мене дивує. Такі речі повинні нас цікавити, адже цей дивовижний орган доставляє живильні речовини, прибирає відходи, бореться проти внутрішніх інфекцій і виробляє достатньо гормонів на всю вагітність. Круто ж!".

 

"Допомога в грудному вигодовуванні - це особливо важливо для мене. Тому я заснувала Проект громадського усвідомлення важливості грудного вигодовування. Але успіх грудного вигодовування починається тут - при народженні дитини. Деяким мамам не вдається отримати терплячі пояснення і відповідне навчання, які необхідні, щоб успішно годувати грудьми. На цій фотографії мені страшенно подобається вид рук досвідченої акушерки, що стосуються молодої матері і шкіри новонародженого".

Зараз ви читаєте новину «Топ-15 фотографій, що показують красу пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути