вівторок, 11 грудня 2012 15:18

На зимові свята дитині дарують книжки казок і розвиваючі ігри

На зимові свята дитині дарують книжки казок і розвиваючі ігри
Фото: lady.tochka.net

"День святого Миколая, Новий рік та Різдво — найулюбленіші дитячі свята. Дуже важливо зберегти атмосферу свята в цей період. Не варто купувати дитині шкільну форму, нову полицю чи шафу та інші корисні у повсякденному житті речі. Інакше зимові свята не здаватимуться дитині такими казковими і чарівними", - впевнена столичний психолог Тетяна Корнієнко.

У коментарі кореспонденту Gazeta.ua радить купити щось неочікуване, або навпаки — те, про що дитина давно мріяла протягом року чи кількох останніх місяців. Зимові свята — ідеальна нагода втілити дитячі мрії у реальність.

"Постійно зайняті зароблянням грошей батьки часто роблять помилку, купуючи дитині подарунок, яким вона гратиметься сама, без їхнього втручання. Звичайно, простіше придбати комп'ютер чи телевізор, щоб дитя тихенько сиділо і нікому не заважало. Після такого батьки часто дивуються, чому раптом син чи донька стали замкненими, погано йдуть на контакт і піддаються на вплив телебачення більше, ніж впливу самих батьків", - каже психолог.

Радить дарувати дитині розвиваючі ігри, пазли. Над такими варто сидіти разом із дитиною.

"Ніщо так не зближує, як спільне проведення часу за цікавою дитині справою. Даруйте книжки казок і читайте їх дитині на ніч. Купуйте головоломки і розгадуйте їх разом після обіду і вечері."

У поєднанні з іграшкою найкраще дарувати солодощі. Це — безпрограшний варіант для 99% дітей.

"Не варто говорити дитині, що подарунки на Новий рік отримають лише слухняні. Тоді чадо не відчуватиме себе причетним до свята, втратить віру в себе. Та й подарунку радітиме менше. Але у розмовах із дитиною час від часу треба казати, що жоден дарунок не дістається просто так. Похваліть дитя, розкажіть йому, як ви раділи за нього протягом року. Зазначте, що за таку гарну поведінку й подаруєте йому на свято щось приємне."

Якщо дитині не сподобався подарунок, радить виправдатися жартом і водночас вибаченням. Можна сказати, що Дід Мороз помилився у виборі подарунку і поклав під ялинку чужий. Пообіцяйте, що на найближче свято попросите його принести "правильний" сюрприз на Різдво, поки Дід Мороз іще не у відпустці.

 

Зараз ви читаєте новину «На зимові свята дитині дарують книжки казок і розвиваючі ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути