понеділок, 17 грудня 2012 17:11

Карнавальні костюми для дітей вигідніше брати напрокат
18

Фото: Фото надані Ларисою Єфімчук

З 19 грудня в українських школах і дитсадках пройдуть новорічні ранки. Дитячий карнавальний костюм краще брати на прокат. У цьому переконана киянка Людмила Бондарук. Вона мама трьох дітей.

"У мене два сина і донька. Новорічних костюмів не всі карнавальні ранки у школі і дитсадку – не напасешся, - каже Людмила. – Ціна одного від 500 до 2 тис. грн. Це в радянські часи усі дівчатка були сніжинками, а зараз кожна хоче бути схожа то на фею, то на ляльку Барбі. Хлопчики теж не хочуть бути зайчиками. Їм ближчі герої фільмів і мультфільмів. Вадим торік був Людиною-Павуком, а Вітя - Гарі Поттером. Цього року візьмемо на прокат костюми Джека Горобця і Ніндзі".

Людмила уже чотири роки бере костюми на прокат.

"У Києві ціни завищені, та й багатьох розмірів нема, бо швидко розбирають. Дитячі костюмі на новорічні ранки у Києві дехто ще у вересні бронює на потрібну йому дату. Ціни у столиці – від 200 до 700 гривень. А нам бабуся із Рівного привозить. Орендує там на тиждень за 60-100 гривень за костюм. Діти завжди у найгарніших костюмах на свята. Не переживаємо, що у когось буде щось схоже, бо більшість костюмів, які ми орендуємо, шилися на замовлення і є ексклюзивними", - говорить Людмила.

Який карнавальний костюм обрати для дитини і чи вигідно брати його на прокат, запитаємо у Лариси Єфімчук, менеджера одного зі столичних ательє, які здають костюми на прокат.

"Сучасна дітвора не бажає зустрічатися з Дідом Морозом у костюмах зайчиків і білочок, сніжинок і лисичок, - говорить Лариса Олексіївна. – Зараз більш популярні кіношні герої. Хлопчики хочуть бути мушкетерами, роботами, Бетменом, Людиною-Павуком і Гарі Поттером. У дівчаток найбільшим попитом користуються костюми королеви, поп-зірки, Червоної Шапочки чи Аліси з Країни чудес. Менш популярними цього року стали костюми Шрека і Супермена".

Вартість хорошого наряду з безліччю деталей у магазині обійдеться у 400-500 грн. Пошиття – від 300 грн.

"Якщо сім'я не має грошей на такі забаганки, то гарний костюм можна взяти напрокат в ательє та деяких магазинах. Відшукати костюм практично будь-якого персонажа можна у великих дитячих магазинах або в інтернеті. Там пропонують моделі як вітчизняного, так і імпортного виробництва".

Замовити костюм на прокат можна навіть у соціальній мережі. Тільки у Києві понад 20 таких магазинів та ательє.

"Доба прокату костюма обійдуться від 100 гривень, - говорить Лариса. - Окремо оплачуються аксесуари – окуляри, іграшкові пістолети, маски, чарівні палички і шаблі - від 50 гривень. Костюми підганяють по розміру на кожну дитину. Їх перуть і прасують після кожного повернення".

Наряд видається під заставу.

"Застава може бути грошовою. Тоді вона повинна становити 5-кратну вартість від суми прокату. Закладати під заставу можна також водійські права тата чи мами, або 50 відсотків грошової застави і свідоцтво про народження дитини", - розповідає менеджер.

 

Зараз ви читаєте новину «Карнавальні костюми для дітей вигідніше брати напрокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути