четвер, 29 листопада 2012 16:48

Діти-сироти з Івано-Франківська просять у Святого Миколая зимовий одяг і солодощі
5

Фото: Фото надані Мальтійською службою допомоги

Майже 2 тисячі листів від вихованців дитячих будинків, прийшло на адресу святого Миколая у Івано-Франківську. В офісі Мальтійської служба допомоги триває акція "Святий Миколай іде до сиріт".

Діти, які живуть і навчаються в інтернатах, присилають Миколаєві листи, в яких розповідають про себе і просять подарунки.

" Всі пишуть свої розміри, тому що зима не за горами. Діткам треба одягатися. І вони хочуть цих подарунків" — каже франківчанка Людмила Прима.

Вона другий рік поспіль виконує дитячі мрії. У Мальтійській службі допомоги закликають охочих приходити і на свій смак обирати листа з проханнями, які хочуть виконати.

"Діти пишуть точні розміри взуття, дівчатка вказують обхвати талії, довжину рукава, - розповідає працівник Мальтійської служби Леся Гунчак.

Анжела Атаманюк, 14 років пише: "У нас у сімї 5 дівчат і два хлопці, і мама не завжди може купити нам те що ми хочемо, бо нас багато. Святий Миколаю, принесіть мені будь ласка светр, курточку, чоботи (36 розміру), штані".

Учень 11 класу Віталій Маряк пише: "Святий Миколаю! Подаруй мені будь ласка флешку, кросівки, футболку, плеєр та гетри для футболу".

18-річна Наталія Петрова вчиться у школі-інтернаті для глухих дітей. Пише в листі до Миколая, що хоче стати кухарем. Просить подарувати "різну косметику", фірмові духи, книгу цікаву, браслет срібний".

"Святий Отче Миколаю, пише до тебе Андрій. Я навчаюся у 6 класі у спеціалізованій школі-інтернаті, тому що я дуже погано говорю і погано бачу. За мене листа пише товаришка Марія, бо я не вмію добре писати. Прошу: принеси мені зимову курточку, штанці і трохи солодощів".

У Мальтійській службі допомоги радять дивитися на довгі списки подарунків творчо. Просять не купувати дорогі подарунки — телефони й фотоапарати. Навіть якщо діти їх просять.

"Набагато корисніше, — каже Леся Гунчак, — подарувати необхідні речі — насамперед зимовий одяг. Просять відписати дитині листа від імені Святого Миколая і вкласти у пакунок з подарунком образок.

Подарунки Мальтійська служба в Івано-Франківську приймає до 10 грудня за адресою: вулиця Лесі Українки, 1.

Зараз ви читаєте новину «Діти-сироти з Івано-Франківська просять у Святого Миколая зимовий одяг і солодощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути