Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2016 15:49

Як захистити дитину від застуди при різкому потеплінні

 

Всі ми з нетерпінням чекаємо настання весни і приходу теплих днів. Однак існує чимала небезпека простудних захворювань в цей період. Відбувається це, частіше за все, через те, що батьки неправильно одягають своїх дітей. Про це пише сайт 4 mama.

Які помилки роблять батьки, коли вибирають, у що одягнути дитину для прогулянки на вулиці при різких перепадах погодних умовах в демісезонний період?

Плюсова температура ще не означає, що на вулиці тепло.

Стовпчик термометра - важливий, але далеко не єдиний показник того, тепло на вулиці чи ні. Не менше значення мають вологість, а також сила і напрям вітру.
Тому варто звертати увагу і на те, куди показує стрілочка напрямку вітру, і яка у вітру швидкість. Якщо вітер дме з півдня - на вулиці дійсно тепло (або з південного заходу або з південного сходу), при цьому, якщо його швидкість перевищує 5 м / с - то це досить сильний вітер. При швидкості 7-10 - буде дуже вітряно і досить холодно, є ризик застудитися. При такій погоді варто одягати дитину в зимові речі, не забуваючи шарфика і теплою шапочки.

При 15 м/с, як правило, оголошується штормове попередження, і в таку погоду краще не виходити на вулицю.

Не поспішайте роздягати дитину.

Навіть якщо на вулиці тепло і світить сонечко ранньою весною, не поспішайте знімати з дитини шапку і шарфик, надягати тонкі штани замість зимового комбінезона. Пам'ятайте, що погода в цей час може бути досить оманливою.

Крім того, не забувайте, що дитина часто сідає на попу в пісочниці або на гойдалках. Все це ще досить холодне, тому є ризик не просто підхопити застуду, а й отримати захворювання сечостатевої системи.

 

В даному випадку краще змінити курточку на легшу, але залишити теплі штани від зимового комбінезона. Взуття теж можна підібрати більш тонку, але надіти щільні шкарпетки з натуральної тканини - це дуже важливо, тому що в синтетичних виробах ніжка швидше потіє, а тканина не вбирає вологу. В результаті дуже скоро ніжки дитини можуть стати мокрими.

Не впадайте в крайнощі.

Іноді батьки люблять впадати в крайнощі. Навесні на дитячому майданчику можна зустріти як закутаних ведмежат, так і по літньому роздягнених малюків.
Завжди слід знати міру. Адже занадто тепло одягнені діти швидко потіють і можуть захворіти, занадто роздягнені - тим більше.

При мінливій погоді дуже важливо стежити за станом дитини, завжди мати при собі якийсь змінний одяг, особливо, якщо ви йдете надовго і далеко з дому, припускаючи, що якийсь час проведете на вулиці, а якесь в приміщенні (з відвідуванням магазинів, кафе, дитячих центрів). Важливо мати при собі якісь речі для переодягання дитини, якщо вона спітніє або якщо в приміщенні буде занадто жарко.

Уважно стежте під час прогулянки за тим, як поводиться і відчуває себе дитина. Перевіряйте періодично ручки і носик, а також шийку, якщо вона мокра - то дитині однозначно жарко і краще повернутися додому і переодягнутися.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити дитину від застуди при різкому потеплінні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути