Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2016 20:45

Головні речі, які варто знати перед усиновленням

Автор: hochu.ua
 

Якщо ви задумалися про усиновлення, перевірте себе за цим списком, аби знати, до чого слід готуватися.

Про це пише goodhousekeeping

1. Найважливіша людина в усиновленні - дитина

Дитина - єдина людина, яка не має права подати голос в процедурі усиновлення (особливо, коли мова йде про зовсім маленьких дітей). Тому дорослі, державні службовці, з одного боку, і всі потенційно можливі батьки з іншого – мають найбільше думати про інтереси дитини, а не про свої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ- 5 невдалих причин народжувати дитину

Будьте готові спокійно прийняти те, що в іншій родині малюкові може виявитися краще, ніж у вас. Навіть якщо ви вже бачили його своєю дитиною в мріях.

2. Корупція існує

Перш ніж довіряти порадам агентств з усиновлення, зберіть максимум інформації самостійно. Дізнайтеся відгуки про агентства і дитячих будинки, звідки ви берете дитину. Вивчіть процедури усиновлення самостійно, або за допомогою консультанта, якому довіряєте, щоб знати свої права і обов'язки при усиновленні.

Будьте готові до того, що десь з вас будуть намагатися вивудити нібито обов'язкові платежі, і прорахуйте свою реакцію на такі вимоги. Вона лежить в діапазоні від повної відмови і звернення в правоохоронні органи, до торгу і зменшення сум.

3. Усиновлення для дитини дорівнює втраті

Приготуйтеся з розумінням поставитися до того, що дитина спочатку може відчувати смуток за своєю колишньою обстановкою або зв'язками. І чим малюк старше, тим болючіше для нього цей розрив.

Його переживання втрати може виглядати не тільки як печаль, але й як конфліктна поведінка або неадекватні реакції на побутові події. Приготуйтеся бути нескінченно терплячими і розуміючими перший час. При необхідності звертайтеся до фахівців з дитячої психології. Вони допоможуть вашій оновленій сім'ї пережити цей непростий час разом.

Автор: uaua.info
 

4. Виховання дитини стане найбільшою проблемою

Вся тяганина зі збором документів, болісне очікування схвалення - здадуться вам дрібницею в порівнянні з тим, що почнеться, коли дитина увійде у вашу сім'ю. Краще заздалегідь приготуватися до того, що ви отримуєте особистість, з якою вам доведеться рахуватися і домовлятися. І не важливо, скільки цій особистості років або всього лише місяців, шок від зустрічі з її індивідуальністю вам забезпечений.

Це нормально, легко не буває ні в кого. Ви ж не іграшку купили, правда?

5. Почніть виховувати себе до усиновлення

Вивчайте літературу і курси для батьків, що беруть дітей в сім'ю. Спілкуйтеся на форумах усиновителів, бажано на кількох. Ви хоча б будете знати заздалегідь, з чим зіткнетеся, і значну частину проблем зможете уникнути.

6. Подбайте про фахівців заздалегідь

Ще в процесі подачі документів знайдіть усіх, хто вам буде потрібний після усиновлення: педіатра (це найважливіший пункт), інших фахівців відповідно до особливостей вашої майбутньої дитини - логопеда, фахівців з раннього розвитку, масажистів, фізіотерапевтів.

Коли ви привезете дитину в будинок, ці люди мають бути від вас на відстані одного телефонного дзвінка.

7. Будьте чесні перед собою

Задайте собі питання і дайте відповідь на них максимально відверто:

- Чи зможете ви забезпечувати достатні кошти на догляд за дитиною;

- Чи зможете ви прийняти дитину разом з її братами/сестрами;

- Чи готові ви виховувати дитину іншої національності та іншої культури, не змушуючи її повністю забувати своє коріння?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 важливих міфи про материнство: реальні приклади

8. Заплануйте більше витрат

Вас навряд чи попередять про такі витрати, як поїздки і продукти харчування на час знайомства з дитиною. Вам швидше за все не скажуть про всі витрати на ліки і медичні послуги. Ви напевно забудете врахувати продукти харчування на перший час для дитини, а у неї можуть виявитися дуже специфічні звички в їжі.

Найкраще заплануйте витрати з великим запасом заздалегідь, ніж ви зіткнетеся з ними несподівано для себе.

9. Адаптація

Будьте готові до того, що процес виникнення прихильності між вами і дитиною не буде швидким. Не квапте події, дайте звикнути до вас, не питайте одразу занадто багато. Переконайтеся, що виділяєте дитині достатньо особистого простору, як фізично, (своя кімната або своя територія в будинку), так і за часом - у неї має бути час побути наодинці з собою і займатися своїми справами, (або нічого не робити).

Не поспішайте втягувати дитину в нове коло спілкування з новими для неї людьми.

10. Відкритий діалог і підтримка

Прийміть за правило, що проблеми будуть і що їх у більшості можна розв'язати. Навчіться говорити з дитиною про всі складнощі максимально відкрито, дбайливо і делікатно. Допоможіть їй зрозуміти, що ви чекаєте від неї такого ж довіри і відкритості і готові обговорити будь-які питання.

Уникайте відмахуватися від проблем малюка, як від незначних або переносити їх на потім. Це руйнує довіру. Ніколи не смійтеся над його страхами або помилками, якими б безглуздими вони вам не здалися.

11. Піклуйтеся про себе

Хоча ви не народили його самі, це не означає, що у вас не буде безсонних ночей. Завжди пам'ятайте, що дитина це не хрест і не благородна місія, а жива людина. Ви зможете допомогти їй вирости, лише якщо будете при цьому піклуватися і про свої інтереси та здоров`я.

Домовтеся з вашим партнером про розподіл обов'язків по догляду за дитиною. Якщо ви виховуєте дитину самі, подумайте, хто з ваших рідних, знайомих або найнятих фахівців зможе допомогти, коли вам буде потрібно взяти паузу для себе.

12. Найважливіша людина в усиновленні

Ще раз: найважливіше - сама дитина. Завжди тримайте це в розумі, і більшість складнощів усиновлення обійдуть вас стороною.

Автор: materinstvo.org
 

Нагадаємо, фотограф показала всю правду про життя молодих батьків

Зараз ви читаєте новину «Головні речі, які варто знати перед усиновленням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути