неділя, 05 лютого 2017 23:13

Фотограф вразив портретами матерів, чиї діти загинули від бандитських куль
18

Фотограф Льюїс Кобело поговорив із жінками з Венесуели, чиї діти були вбиті, і зробив серію портретів скорботних матерів у їх будинках.

Автор: LUIS COBELO
 

Естебана, сина Альбіс Ернандес, застрелив поліцейський. Юнакові було 17 років. Естебан із другом їхали на мопеді зі школи, обидва були в шкільній формі.

Автор: LUIS COBELO
 

У цей час стало відомо, що хтось пограбував місцеву пекарню. Її власник повідомив поліції, що це були два молодих хлопця.

Коли поліцейські наказали хлопцям на мопеді зупинитися, товариш Естебана злякався і продовжив їхати. Один з поліцейських відкрив вогонь і потрапив Естебанові у спину. Підліток помер на місці. Господар пекарні пізніше підтвердив, що Естебан з товаришем його не грабували.

Автор: LUIS COBELO
 

Річарду Олександру вистрілили в голову, поки він йшов в магазин. Його мати, Консуело Паласіонс, усе ще не розуміє, за що її сина вбили.

Автор: LUIS COBELO
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати шукає тіло свого сина - найтрагічніше фото тижня

Усе, що вона знає - на сина напали двоє чоловіків із бейсбольними битами і бійка закінчилася пострілом (або двома, цього вона точно не знає). Тіло знайшли через два дні на пустирі біля магазину.

Автор: LUIS COBELO
 

9-річний Омар дорогою зі школи опинився посеред перестрілки: його сім'я живе в одному із найнебезпечніших районів міста, Петаре, де правила встановлюють банди озброєних хуліганів 15-20 років.

Автор: LUIS COBELO
 

Омар із матір'ю вийшли зі шкільного автобуса у момент, коли ворогуючі угруповання почали стрілянину. Глорія тримала Омара за руку і відчула тяжкість його тіла, коли він впав. Куля прострелила йому голову.

Автор: LUIS COBELO
 

Синів Марії дель Кармен, Ронні і Хорхе, бандити вбили у їх рідному районі. Портрети хлопців висять на стіні у новому будинку Марії: вони з третім сином переїхали, коли бандити пригрозили вбити і його.

Автор: LUIS COBELO
 

Марія стверджує, що її діти не брали участь ні в чому незаконному - вони хотіли виїхати з району, але їх зупинили. Тепер вона відповідає за виховання онучки - доньки одного з убитих синів.

Автор: LUIS COBELO
 

Це Марія Олена, яка втратила трьох дітей і племінника. Старшому, 39-річному Уілмеру, вистрілили в обличчя, коли він виходив з автобуса. Як і маленький Омар, він випадково постраждав у перестрілці між бандами. У 20-річного Йендера вистрілили тричі, за три дні він помер у лікарні.

Автор: LUIS COBELO
 

Доньку Еліану застрелили, коли їй було 12 років. Вона померла на порозі свого будинку. Племінник Марії Олени Еразмус помер від кулі у 20 років.

Автор: LUIS COBELO
 

29-річного ветеринара Джуліана вбили, коли намагалися викрасти його машину. Його мати Ольга каже, що син був "хорошим хлопцем".

Автор: LUIS COBELO
 

Раз під час обідньої перерви він вийшов з роботи за смаженою куркою. Дорогою до машини він побачив чоловіка, який наближався до нього з пістолетом в руці. Незнайомець спробував сісти в машину, Джуліан пручався і отримав п'ять пострілів. Убивця зник, але машину не забрав.

Автор: LUIS COBELO
 

Сина Інгріс Вільяма вбили на вуличній вечірці - Інгріс упевнена, що це зробив молодий чоловік відомої венесуельської моделі.

Автор: LUIS COBELO
 

Вільям намагався розняти бійку свого друга з хлопцем моделі - в результаті вбили його самого. Його передбачуваний вбивця поїхав з країни і не був покараний.

Автор: LUIS COBELO
 

Син Дженет - Басс прославився під час венесуельських протестів 2014 року: учасники мітингу були незадоволені тим, що влада не може впоратися з криміналом, гіперінфляцією та насильством.

Часто насильство вершилося і на цих протестах: під час одного з мітингів, 12 лютого, Басса застрелив поліцейський прямо у центрі Каракаса.

Автор: LUIS COBELO
 

Про смерть Басса написали багато світових ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік вбив чотирьох дітей, дружину і себе

Автор: LUIS COBELO
 

Син Кармен, Джиммі Варгас, загинув під час протестів - у Сан-Крістобалі в лютому 2014 року. Він стояв на даху будівлі і впав від пострілів гумовими кулями і впливу сльозогінного газу.

Автор: LUIS COBELO
 

Остання звістка, яку Кармен отримала від сина, - повідомлення: "Приготуй щось поїсти? Я їду додому".

Венесуела займає одне з перших місць у світі по числу насильницьких смертей на душу населення. У 2015 році в країні вбили від 18 до 28 тис. чоловік, з них 4 тис. у столиці - Каракасі. Багато із цих смертей - результат грабежів, викрадення дітей, бандитських розбірок, іноді причина у поліцейському насильстві.
Зараз ви читаєте новину «Фотограф вразив портретами матерів, чиї діти загинули від бандитських куль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути