вівторок, 21 травня 2013 11:20

До солодощів діти звикають в утробі матері

До солодощів діти звикають в утробі матері
Фото: lady.tochka.net

"Нашу Уляну бабуся до солодкого привчила, - розказує львів'янка Ірина Ткаченко. – Дитині тільки три роки, а вона і дня не може прожити без шоколадки. Пробували їй замість карамельок і вафель давати печиво "Марія" і фрукти, але все рівно ближче до вечора доця просить чогось шоколадного. Чи можна дитині щодня їсти солодощі? Вони ж не тільки на зуби шкідливо впливають. Іноді, коли прочитаю складники шоколадки, аж страшно стає, якою хімією ми годуємо дітей".

Дітям можна і потрібно давати солодощі. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла педіатр Лідія Котова.

"Найбільше солодке полюбляють діти тих мам, які під час вагітності часто зловживали солодощами, - говорить Лідія Костянтинівна. – Тобто дитя звикає до карамельок і шоколаду ще в утробі матері. До того ж дітей ще з малечку солодощами пригощають бабусі, тітки, хрещені та гості, які приходять до батьків".

До найнебезпечніших солодощів педіатр відносить карамельки з фруктовим начинням, консервовані соки та йогурти, які містять багато смакових добавок і цукру.

"Чому дивуються батьки, якщо вже з перших місяців прикорму самі додають дітям у каші та кефір цукор, бо надіються, що від цього немовля почне краще їсти. Пізніше дітей батьки починають заохочувати цукерками за гарну поведінку. Сама була свідком того, як мама перед візитом до стоматолога купила сину шоколадку і сказала: "Вона буде твоєю, якщо гарно будеш поводитися у лікаря".

Педіатр застерігає, що до трьох років дитині не варто давати мед, бо він може викликати алергію.

"Дорослі часто через солодощі виражають свою любов до дитини. Їсти солодке дітям можна і треба, але в міру. Малюкам від року до трьох в день можна вживати не більше 40 грамів цукру. Знайомство дитини з солодким краще не починати з шоколаду. Він містить жири, які важко засвоюються дитячим організмом".

За словами педіатра, шоколад створює зайве навантаження на підшлункову залозу і шлунок. Може навіть викликати алергію.

"З трьох років дитині можна давати білий і молочний шоколад. Гірким чорним краще пригощати після 5 років", - радить лікар.

Зараз ви читаєте новину «До солодощів діти звикають в утробі матері ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути