пʼятниця, 28 грудня 2012 12:37

Діти просять у Діда Мороза планшети і телевізори

"Мамо, я не можу більше стояти. Дай Дідові Морозу 20 гривень, щоб він пропустив нас без черги", - каже 5-річна Софія своїй мамі 27-річній Діані Синюк.

У столичному торговому центрі "Україна" на першому поверсі стоїть прикрашена ялинка, у кріслі сидить Дід Мороз. До нього у черзі стоїть півсотні батьків з дітьми. Менших батьки тримають на руках. Більші бігають навколо ялинки, зазирають на Діда Мороза. У нього на колінах сидить 4-річний Павлик у джинсовому комбінизоні.

"Не стидайся! Скажи Діду Морозу чого ти хочеш, - підказує йому мама - білявка у довгій норковій шубі. - Ти ж татові учора розказував. Не мовчи, кажи, бо ще багато діток у черзі чекають".

"Хочу мотоцикла, ні віласіпєда жовтого з зеленими педалями", - говорить Павло. Розповідає Діду Морозу вірш про Сніг.

9-річний Орест просить планшет, на якому можна буде грати гонки і "стрілялки". 7-річний Максим мріє про плазмовий телевізор для мами.

"Хочу телевізор, щоб мама поставила його на кухні і не заважала нам з татом дивитися футбол, - зізнається Максим. - У неділю вона не дає мені дивитися мультики, бо дивиться програми про кухню і ремонт в квартирі. Якщо в неї буде свій телевізор, тато з мамою будуть рідше сваритися. Там вона зможе нам їсти готувати і серіали дивитися".

Марії 6 років. Вона дає Діду Морозу великого листа. На конверті намалювала ляльку Барбі, про яку мріє .

"У неї має бути довге біле волосся і багато одягу, і собачка. Я таку бачила у Свєти з садіка. А ще хочу шоколадку з горіхами і чотири кіндера".

За 2 год. з  казковим персонажем встигає поспілкуватися зо 30 дітей. Дехто розказує вірші і співає пісеньки.

"Раніше діти раділи кілограму мандаринів і пакунку цукерок, який можна було вішати на ялинку, ділити і їсти протягом усього січня, - говорить дитячий психолог Валентина Домська. - Тепер, коли цукерки і мандарини не є дефіцитом і протягом року з'являються в оселях українців і в дитячому раціоні, потреби дітей до подарунків виросли. Їх уже мало зацікавиш книжкою чи пазлами. Вони хочуть або дорогі конструктори і ляльки, або техніку: телефони, комп'ютери, планшети. Такими подарунками дітей не варто балувати змалечку. Дорогий подарунок треба спочатку заслужити. Спочатку поясніть дитині, якою ціною цей подарунок потрапить до вашої оселі. Щоб його отримати, просто необхідно слухатись і поважати батьків, гарно вчитися".

 

Зараз ви читаєте новину «Діти просять у Діда Мороза планшети і телевізори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути