четвер, 06 жовтня 2016 19:43

Як розповісти малюкові захоплюючу казку: головні секрети

Автор: http://www.segodnya.ua/
 

Найлегше поставити дітям перед сном мультфільм чи аудіо-казку. Але малюків навряд це вразить. А ось історії від тата і мами будь-яка дитина запам'ятовує на все життя.

Про це пише fathersclub

Багатодітний батько і колумніст About Parenting Вайєн Паркер пропонує свій набір простих інструкцій - як складати дітям історії, від яких вони будуть в захваті.

Не треба бути винахідливішими за голлівудських сценаристів

Все набагато простіше. Вам потрібно придумати симпатичного героя, який відправляється в якусь мандрівку. І в цій подорожі справляється з труднощами. Зазвичай цього цілком вистачає для власної "казки на ніч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 головних помилок чоловіків у вихованні дітей

"Давним-давно", "в тридев'ятому царстві"

Вам ці фрази можуть здатися банальними для початку історії. Але вони виконують важливу функцію: переносять уяву дитини в інше місце і час.

Головний герой має бути чимось близьким дитині

Людина-павук, Фродо Беггінс - начебто звичайні люди, які розкривають свої здібності в подорожі та пригодах. Вашим героєм може бути домашня тварина, про яку дитина піклується - хом'ячок, щур, кішка, собака або шиншила, яких ви тримаєте вдома.

У вашого героя має бути просте і впізнаване ім'я

Можете взяти ім'я матері, брата, сестри, друга або подруги, це буде ще веселіше. Цікаво також провести паралелі або наділити персонажів характерними впізнаваними рисами.

У нього обов'язково має бути безпечне і надійне житло

Укріплений замок або таємна печера. Або він може жити під ліжком, у норі, де завгодно. Житло - це те місце, де герой в безпеці, куди він повертається і звідки починає свою подорож. Точка відліку.

Автор: http://paperpaper.ru/
 

У сюжеті необхідна якась непередбачуваність

Вихід зі звичного середовища проживання і подолання перешкод. Сюрпризи, зустрічі з тваринами, розмови з вітром або морем, сюжетний поворот на кшталт: йшов, йшов, дійшов, знайшов. А виявляється - не те знайшов, бо полінувався розібратися, через підступи чарівниці або просто не зрослося.

Найідеальніший варіант - герой розплутує складну задачу

Загадку або головоломку. Вони цілком можуть перегукуватися з тими завданнями, які ваша дитина вирішує в її віці. Конфлікт у класі, низька успішність, якісь страхи - в загальному. Згадайте те, що турбує малюка зараз. Або в ігровій формі вирішіть задачу, куди складати речі, як допомагати по дому, чим займатися з братом чи сестрою.

Автор: http://fathersclub.com.ua/
 

Щасливий кінець - необхідний елемент

Забудьте "Муму" і всі інші жахи літератури. Дитині потрібно інше - спокій і впевненість. Трагедії - це для дорослих або для підлітків, але ніяк не для молодшого шкільного віку.

Якщо ви колись почуєте, що дитина переказує вашу історію друзям чи мамі, або навіть своєму хом'яку - ви найкращий казкар. Ви досягли одразу двох цілей - присвятили дитині свій час і розвинули її вміння творити. Адже якщо це вийшло у вас, вийде і у сина або доньки.

Нагадаємо, відчайдушні татусі перевдяглися заради своїх доньок

Зараз ви читаєте новину «Як розповісти малюкові захоплюючу казку: головні секрети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути