пʼятниця, 26 травня 2017 17:23

Як не стати джерелом комплексів і поганих звичок для дитини
5

Як не подати дітям поганий приклад
Фото: bambini
Як не подати дітям поганий приклад
Як не подати дітям поганий приклад
Як не подати дітям поганий приклад
Як не подати дітям поганий приклад
Часто саме батьки виховують у своїх дітях комплекси і погані звички.

Перевірити себе за наступним списком, аби вчасно внести зміни у своє життя, рекомендує Ivona.

1. Самокритика

Нормальна самооцінка починається з батьків, які своїм прикладом показують, що треба любити себе таким, яким ти є. Замість того, щоб постійно звертати увагу на свої огріхи, краще при дитині подивитися на себе в дзеркало і похвалити себе. Розповідайте дітям про свої перемоги і хороші вчинки, заохочуйте їх чинити так само.

2. Залежність від гаджетів

Увага батьків не має бути поглинена виключно смартфонами, планшетами і телевізорами. Коли ви поряд із дітьми, треба відкладати гаджети і зосереджуватися на живому спілкуванні.

3. Плітки

Плітки - це одна з тих звичок, які легко з'являються, але яких складно позбутися. І це відверто поганий приклад для дітей. Замість пліток після відвідування родичів або друзів, потрібносфокусуватися на тому, які цікаві речі ви там зробили, побачили і почули, похвалити їх дім, гостинність, пригощання.

Автор: bambini
  Як не подати дітям поганий приклад
Як не подати дітям поганий приклад

4. Нешанобливе ставлення до своєї половинки

Проявляючи неповагу в сім'ї, ви закладаєте дитині неправильну модель поведінки на все життя. Батькам варто показувати дітям позитивний приклад і спілкуватися між собою так, як вони хотіли б, аби дитина спілкувалася у своїй майбутній сім'ї. Це не означає, що завжди потрібно погоджуватися один з одним, але також це і не має на увазі грубості і зневаги.

5. Неуважне водіння

За кермом завжди варто пам'ятати, що діти - найдорожче, що є в житті. Телефон, перекуси, крики на інших водіїв - шкідливі звички, які можуть бути небезпечні і для вас, і для дітей. Якщо виникла необхідність відправити повідомлення або з'їсти сніданок, зробіть це на узбіччі, нікого не наражаючи на небезпеку.

Автор: wradio
  Як не подати дітям поганий приклад
Як не подати дітям поганий приклад

6. Нездорове харчування

Сімейні харчові звички практично неможливо викорінити, тому варто заохочувати дітей їсти неспішно, залучати їх до походів по магазинах і готування їжі. Для блага своїх дітей і спільного здоров'я потрібно знати, як і що ви їсте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 емоцій, які потрібно подарувати дитині влітку

7. Малорухомий спосіб життя

Фізична активність і здорове харчування будуть для дітей важливими, якщо вони побачать, що турбота про своє тіло важлива для вас. Батькам варто стати для них прикадом у тренуваннях і спорті, дати можливість обирати вид спорту до душі і зробити так, щоб вони сприймали фізичну активність як захоплення, а не обов'язок. Одна справа - сказати дітям, що потрібно грати на свіжому повітрі, інша - піти позайматися разом із ними.

Автор: bambini
  Як не подати дітям поганий приклад
Як не подати дітям поганий приклад

Відеоблогер Естер Андерсон зняла оригінальне відео про те, що матері назавжди залишаться для нас кращими людьми в житті.

Зараз ви читаєте новину «Як не стати джерелом комплексів і поганих звичок для дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути