понеділок, 11 квітня 2016 20:35

Як налагодити відносини з надто емоційною дитиною: 4 важливих рішення

Як налагодити відносини з надто емоційною дитиною: 4 важливих рішення

Всі люди різні і навіть в одній сім'ї можуть народитися дві абсолютно протилежних дитини. Тому вкрай важливо постаратися знайти підхід до кожної, бо що це - наші діти, і ми повинні їм дати гарне виховання і підтримку.

Як постаратися батькам налагодити відносини з дитиною, якщо вона занадто емоційно сприймає будь-які події, а її настрій змінюється буквально кожні 5 хвилин? Про це пише 4mama.

1. Дозволяйте дитині висловлюватися.

Дуже важливо, щоб свої бурхливі емоції дитина мала можливість виплескувати назовні, а не тримати в собі. Тому дозволяйте їй це робити. Питайте, що сталося, нехай говорить, можливо, кричить або плаче. Після цього їй стане набагато легше, і ви зможете вже більш спокійно обговорити будь-яку ситуацію або проблему.

2. Уникайте насмішок та іронічних фраз на адресу дитини.

Емоційні люди дуже гостро реагують на подібні викиди в свою адресу. Також вони дуже важко сприймають критику. Вам, як батькам, варто більш уважно і з розумінням до цього ставитися. У житті таких людей (особливо дітей) і без того вистачає критики і насмішок. Навіщо ж зі свого боку ви будете підливати масла у вогонь і кепкувати через невдачі над своєю власною дитиною?

3. Дозволяйте дитині іноді бути одній.

Це їй потрібно, щоб заспокоїтися, зібратися з думками, проаналізувати ситуацію і т.д. Не варто кожні дві хвилини вриватися в її кімнату і питати, чи все в порядку і чи нічого їй не треба. Просто скажіть, що коли вона буде готова, то ви б хотіли поговорити, дізнатися, що трапилося, запропонувати свою допомогу.

4. Уникайте безперервного контролю.

Через такий стан речей навіть найспокійніша людина може стати дуже нервовою. Адже у кожного є право на свою свободу. Тому, коли дорослі контролюють кожен крок і вимагають докладних звітів від своєї дитини, то вона починає дуже гостро сприймати кожне слово. Кожна дія батьків на свою адресу, вважається зазіханням на особисту територію, змушуючи замикатися в собі і тримати важливі для себе справи в секреті від інших.

Любіть своїх дітей, виявляйте підтримку і будьте поруч у важку хвилину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заспокоїти дитину за кілька хвилин: метод "приєднання"

Зараз ви читаєте новину «Як налагодити відносини з надто емоційною дитиною: 4 важливих рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути