середа, 20 травня 2020 20:56

Запустили сайт Babysitter для пошуку волонтерів

Четвер, 7 травня, 12:23

Ізоляційною мембраною встеляють викопану траншею двоє працівників птахофабрики в селі Потоки Кременчуцького району на Полтавщині. На неї викладають тушки курей. Пізніше упакують плівкою, завантажать у авто та відправлять на утилізацію в Запоріжжя.

Майже 600 тисяч птахів загинули 2 травня. Задушилися через збій у роботі вентиляційної системи.

– О шостій ранку зламався блок живлення – і з ладу вийшла трансформаторна підстанція. Вентиляція на фермі вимкнулася, – говорить юрист птахофабрики Едуард Гостік, 46 років. – Поки що вивезли на утилізацію дві вантажівки курей. Тушок багато, процес може розтягнутися на два місяці.

Загиблу птицю перевірили на інфекції. Хвороб не знайшли, розповідають у Кременчуцькому міськрайонному управлінні Держслужби з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів.

– Крім запорізького заводу, ведемо переговори з іншими, що займаються утилізацією, – каже заступник голови Полтавської облдержадміністрації 38-річний Євген Греков. – На підприємстві підготували місця для тимчасового захоронення. Вони правильно облаштовані. Біомаса не потрапить у ґрунтові води.

На птахофабриці тримали майже 750 тисяч курей

Автор: УНІАН
  Продавець приводить до ладу кавовий кіоск у центрі Києва 5 травня. Від цього дня у столиці закладам громадського харчування дозволили продавати напої та їжу на винос. Персонал має дотримуватися санітарних норм – працювати в масках та рукавичках і регулярно дезінфікувати приміщення. Від 11 травня такі послаблення діють по всій Україні
Продавець приводить до ладу кавовий кіоск у центрі Києва 5 травня. Від цього дня у столиці закладам громадського харчування дозволили продавати напої та їжу на винос. Персонал має дотримуватися санітарних норм – працювати в масках та рукавичках і регулярно дезінфікувати приміщення. Від 11 травня такі послаблення діють по всій Україні

А в цей час:

– Залиште на порозі й диктуйте картку. Скину гроші. І за таксі теж, – киянка 30-річна Наталія Денисенко говорить через двері з жінкою, в якої купує ноутбук Asus за 8 тис. грн.

Мали зустрітися біля станції метро Мінська. У Наталії зламався дверний замок і не змогла вийти з квартири. Попросила привезти комп'ютер.

– Там операційна система встановлена. Як будуть питання – дзвоніть, – відповідає жінка-продавець. Після повідомлення про зарахування грошей прощається.

– Ідіотська ситуація. Із замком проблеми були давно. Але вперше заклинило наглухо, – каже Наталія. – Ноутбук для дистанційної роботи треба. У старому щось перегоріло, не вмикається. На сайті оголошень знайшла варіант. Не страшно, що вживаний. За характеристиками – потужний. Переживаю, що не подивилася.

Телефонує двоюрідній сестрі Ірині. Просить приїхати з чоловіком, аби замінив замок. Півтори години сидить під дверима, аби ноутбук не вкрали.

– Вова, обережно! – кричить 30-річна Наталія Якименко з райцентру Сміла на Черкащині. Її чоловік ламає бузок біля п'ятиповерхівки. Із вікна на другому поверсі жінка виливає на нього чай.

– Ідіть до чортової матері! Ви тут нічого не садили, щоб ламати! – кричить. Ховається у квартирі.

Подружжя відходить від будинку.

– Чай попав на лоба й ліве плече. Серйозно не попікся. Тільки над оком червона пляма, – говорить Володимир Якименко, 33 роки. – Із дружиною каталися на велосипедах. Згадали, як у дитинстві загадували бажання, а щоб справдилося, їли бузковий цвіт. Помітили кущ і вирішили повторити. Бачили, як стара визирала з вікна й сьорба­ла чай. Нащо тільки його було виливати? Могла крикнути.

Почалася епоха бідності

Президент обіцяв кінець епохи бідності, жадібності та брехні. А виявилося, що на нас чекав кінець епохи реформ. Спочатку тихо сконала чергова спроба судової реформи. Майже ніхто й не помітив. Потім розпрощалися з мріями про реформу прокуратури. Виявилося, саджати весною – навіть 2020 року – нікого не будуть. Хіба активістів. Далі зарубали зміни на державній службі та митниці. Їхніх керівників поспіхом звільнили, зрозумівши, що ті справді будуть реформувати.

Тепер настав час знищення медичної реформи. Бо кому сподобається, що гроші почнуть ходити за пацієнтами, а не за гаманцями великих медичних начальників? Не реформа, а якась диверсія, як каже президент.

Про колись гучні вимоги реформувати поліцію та СБУ і згадувати незручно. Що про них говорити, коли навіть ProZorro міністр економіки назвав дивною реформою, яку будуть "покращувати".

Іван ПРИМАЧЕНКО, співзасновник платформи безкоштовних онлайн-курсів

У кожного міністра буде два хазяїни

Зеленський призначив Саакашвілі головою Виконкому реформ. А виконком при кому? У нас є Офіс президента, який організовує його роботу. Є уряд – своєрідний виконком при Верховній Раді. Бо та шльопає закони, а Кабмін виконує. Для цього парламент затверджує бюджет. А уряд освоює гроші. Рада вирішила провести реформу і знайшла під це фінансування. Уряд приймає постанову: кому куди бігти, якого числа і які заклади гроші отримують. Далі міністерство контролює, направляє, звітує Раді про виконану роботу.

І тут – українське управлінське ноу-хау. Зеленський призначає Саакашвілі головою Виконкому реформ при Офісі президента. Він і фінансуватися буде з Офісу? Цікаво, хто має підписувати Саакашвілі платіжки на зарплату? Він розробляє якісь стратегії. То навіщо тоді парламент?

Напрацьовувати закони можна галузево. Із залученням громадянського суспільства. А парламентаріям доведеться залишити голі оклади, бо не справляються – законів не пишуть. Саакашвілі замість них найняли. Декларували, що він потрібен як локомотив реформ. Координуватиме процес. Отже не лише писатиме, а й просуватиме та контролюватиме впровадження? Так це ж – паралельний уряд. Тепер у кожного міністра буде два хазяїни.

Віктор БОБИРЕНКО, політолог

  Міністерство охорони здоров’я перегляне медичну реформу. Її другий етап стартував 1 квітня. Лікарні перестали отримувати фінансування за ліжко-місця. Гроші перераховує Національна служба здоров’я за кожного пацієнта. Через це деякі медичні заклади недоотримають грошей, каже президент Володимир Зеленський. ”Медична реформа повинна відповідати закону діалектики – кількість лікарів має переходити в якість”, – говорить художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Міністерство охорони здоров’я перегляне медичну реформу. Її другий етап стартував 1 квітня. Лікарні перестали отримувати фінансування за ліжко-місця. Гроші перераховує Національна служба здоров’я за кожного пацієнта. Через це деякі медичні заклади недоотримають грошей, каже президент Володимир Зеленський. ”Медична реформа повинна відповідати закону діалектики – кількість лікарів має переходити в якість”, – говорить художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Якийсь час ця влада здавалася щирою і прикольною. Завдяки Авакову її трохи боялися. Усе це в минулому: "відосики" більше не працюють, а Twitter вічного міністра внутрішніх справ нікого не лякає. Реформована поліція почала брати хабарі, медики виходять на протести. Фейкова державність агонізує на очах. Вертикаль влади сиплеться", —

Геннадій ДРУЗЕНКО, міжнародний правник

24 139 приватних домогосподарств отримують електрику від сонячних панелей. Найбільше на Дніпропетровщині – 3200, за даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження. На встановлення панелей люди витратили майже 495 млн євро

"У Кремля на Заході – потужне лобі, куплене свого часу. Ці респектабельні європейські чиновники й політики тиснутимуть на Зеленського, щоб ішов на поступки Росії та погодився на той чи інший статус Донбасу. Має триматися й говорити: "Ні". Інакше втратить Україну", —

Андрій ЗУБОВ, російський історик

Місто-курорт Дунайя збудують на косі між озером Сасик і Чорним морем в Одеській області. На 500 га буде 10-кілометрова набережна й 80 готелів. Прийматимуть туристів із 2022-го. На будівництво витратять понад $2,5 млрд приватних інвестицій.

Майже 200 тисяч жителів непідконтрольних районів Донеччини та Луганщини отримали російські паспорти, каже міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Усього там живуть приблизно 1,6 млн осіб.

Із 2021 року в конструкторському бюро "Луч" для Збройних сил почнуть серійно виробляти ракетний комплекс "Вільха-М". Радіус його дії – 100 км.

На заводі "Богдан Моторс" автобуси й тролейбуси випускатимуть із лампами та приладами для знезараження повітря. Знищуватимуть у салоні віруси, грибки, цвіль, бактерії та мікроби.

Запустили сайт Babysitter для пошуку волонтерів. Доглядатимуть дітей медпрацівників Києва, доки ті на роботі. Слід пройти реєстрацію та співбесіду. За дітьми можна наглядати по відеозв'язку, забрати до себе або приїхати до них.

Торік біля озера упіймав підлітка, який із травматичного пістолета стріляв по диких качках. Відібрав зброю й наказав дзвонити батькам. Приїхали за пів години. Батько працює в охоронному агентстві. Був на роботі й не знав, що син узяв пістолет. Вліпив малому ляпаса. Мені дав тисячу гривень, аби не заявляв у поліцію. Прогуляв гроші з дівчиною.

Ігор Кононенко

Літній жінці на касі не вистачало 5 гривень, щоб розрахуватися за продукти. Доплатив. Вийшли з магазину й розговорилися. Живе сама, рідних не має. Став їй допомагати. Нещодавно дізнався, що хоче переписати на мене квартиру.

Анатолій Степаненко

Заговорилася із сестрою по відеозв'язку й не помітила, як малий син пішов у сусідню кімнату. Перевернув на себе тумбочку й вивихнув ногу. Лежить у гіпсі.

Олена Тишкевич

 

Подруга рік зустрічалася з хлопцем. Хотіла заміж. Усе перевернулося, коли отримала повідомлення від незнайомої жінки: "Це мій чоловік, маємо двох дітей". Після цього перевіряє паспорти в усіх, із ким починає стосунки.

Анастасія Василич, 27 років, Львів

Наркотичні таблетки спробував єдиний раз у 16 років. Пригостили старші друзі, з якими пішов на риболовлю. Здалося, що в мене горять ноги. Кинув вудку, роздягнувся й поліз у річку. Добре, що товариші встигли витягнути, доки не заплив на глибину.

Валерій, 34 роки, Київ

Чоловік не може терпіти іноземні імена. Два місяці не хотів спілкуватися з донькою, бо назвала новонародженого сина Даніелем. Потім помирилися. Малого називає Данилом.

Валентина Тополя, 43 роки, Ужгород

На шкільному випускному напився й переспав з однокласницею. За два дні пішов у церкву. Молився, аби не завагітніла. Її батько працював у міліції. Якби донька залетіла – прибив би мене.

Олег, 31 рік, Полтава

Чоловік освідчувався на мій день народження. Каблучку сховав у шматку торта. Думав, їстиму виделкою. А я взяла рукою та смачно відкусила. Зламала зуб. Миколу назвала дебілом. Відійшла, коли відвіз у стоматологію й оплатив реставрацію.

Алла, 29 років, Харків

Зараз ви читаєте новину «Запустили сайт Babysitter для пошуку волонтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути