вівторок, 26 березня 2019 17:31

Запрацює безвізовий режим із Таїландом

П'ятниця, 22 березня, 13:14

– Бачив, що світлофор загорівся червоним. Ударив по тормозах, а машина не спиняється. Натиснув ще раз – ще швидше поїхала. Схопився за ручнік, коли вже пролетів перекрьосток, – каже у Шевченківському районному суді Києва 35-річний Володимир Мазур, водій маршрутного автобуса №155.

Суддя Віталій Циктіч повідомляє йому про підозру в порушенні Правил дорожнього руху та призначає нічний домашній арешт до розгляду справи. Підозрюваний виходить із зали.

Напередодні увечері Володимир Мазур збив трьох сестер на пішохідному переході біля станції метро Дорогожичі. У 31-річної Марини Поліщук – травма голови і перелом тазу. У 39-річної Юлії Калиновської – закрита черепно-мозкова травма, забої обличчя, вибиті зуби. Найважчі травми в Аліни Безсонної, 35 років. Має важкі травми черепа, численні переломи. Автобус протягнув її майже 50 метрів. Станом на вечір 25 березня не опритомніла.

– Мчал на высокой скорости. Женщин снесло в секунду. Две отлетели, а третья, наверное, зацепилась за кардан, – говорить свідок аварії Микола, 31 рік.

Поліція призначила експертизу, яка має встановити, чи справді в машини були несправні гальма.

Маршрутка курсувала від метро Почайна до проспекту Леся Курбаса. Належить Київпастрансу. Там пообіцяли оплатити лікування постраждалих

А в цей час:

П'ятикласника 11-річного Себастьяна Сюту оглядають медики в лікарні райцентру Мостиська на Львівщині. Фіксують забої живота.

Школяра травмував учитель математики міської школи №2 Анатолій Петренко, 78 років. Зайшов на перерві у 5-Б клас, аби поговорити з іншим учнем. Розштовхав дітей, що стояли на проході. Себастьян упав животом на стілець.

– Коли прийшла класний керівник – учень плакав. Пожалівся на біль. Сказав, що його вдарив Анатолій Сергійович, – каже директор школи Петро Пшоняк, 70 років. – Мати забрала дитину після школи й повела в лікарню. Спеціалісти сказали, що травм немає. А з новин я дізнався про забиття. Вчитель клянеться, що не бив дитини – тільки відштовхнув. До цього на нього скарг не було. Почали службове розслідування.

– Квартиру перевернули верх дном, а грошей немає. Хоча добре пам'ятаю, що загорнула в конверт купюри по 200 і 500 гривень і поклала на полку, – вінничанка 42-річна Наталія Смолик пересуває шафу в чотирикімнатній квартирі.

Зникли 30 тис. грн. Тиждень шукає їх у всіх кімнатах із сестрою Інною, 28 років та її чоловіком-однолітком Олександром. Живуть разом.

Наталія Смолик має рефрижератор. Ним возила овочі й фрукти на ринок. Частину заробленого півроку відкладала на автомобіль.

– Хотіла докласти ще тисячу доларів. Засунула руку на полицю, а там пусто, – каже Наталія. – Вдома всі пересварилися. Кожен думає одне на одного. Сестра з чоловіком хотіли навіть виїхати в село до батьків. Учора зійшлися на тому, щоб продати квартиру. Гроші поділимо на­впіл. Тоді кожен зможе взяти собі окреме житло. П'ять років тому так само зникли тут 500 доларів. Не знайшли.

Автор: СЕРГІЙ СТАРОСТЕНКО
  Працівниці поліграфічного комбінату ”Україна” впорядковують 21 березня роздруковані бюлетені для голосування на президентських виборах завдовжки 80 сантиметрів. На них пішли 434 тонни паперу. Мають 10 ступенів захисту. Зокрема – водяний знак, мікротекст, спеціальну фарбу. Друк бюлетенів обійшовся державі у 165,5 мільйона гривень
Працівниці поліграфічного комбінату ”Україна” впорядковують 21 березня роздруковані бюлетені для голосування на президентських виборах завдовжки 80 сантиметрів. На них пішли 434 тонни паперу. Мають 10 ступенів захисту. Зокрема – водяний знак, мікротекст, спеціальну фарбу. Друк бюлетенів обійшовся державі у 165,5 мільйона гривень

Не зневажайте виборців ненависного вам кандидата

Довіряти собі означає довіряти одне одному. Хоча б настільки, щоб визнавати за іншим право голосу. Можна критикувати кандидатів, але не можна навішувати ярлики на виборців.

Оголошуючи всіх, хто голосуватиме за Порошенка, людьми нижчого сорту, ви навішуєте цей ярлик зокрема й на ветеранів, які пролили свою кров за ваше право голосувати. І знецінюєте проблеми війни, які для них на першому плані.

Оголошуючи виборців Зеленського, людьми нижчого сорту, навішуєте цей ярлик у тому числі й на креативний клас, завдяки якому зростає економіка. І знецінюєте проблеми брехні та повільних змін.

Оголошуючи всіх, хто голосуватиме за Тимошенко, людьми нижчого сорту, навішуєте цей ярлик в тому числі й на інтелектуалів, які прочитали більше книжок, ніж дехто бачив обкладинок. І знецінюєте проблеми соціальної нерівності.

Ветерани, підприємці, інтелектуали, волонтери, духовні лідери, добровольці, митці є серед прихильників кожного кандидата. Тому навішування ярликів не спрацьовує як аргумент у спорі. А зменшує довіру і збільшує роз'єднаність.

Стратегія російського впливу – натиснути на больові точки, підтримуючи всі крайні погляди водночас. І так збільшити розбрат, ненависть, зневіру та розпач. Поділяючи людей за сортами, ви несвідомо виконуєте написане у кремлівських методичках.

Валерій ПЕКАР, підприємець

89 500 українок торік звернулися в поліцію із заявами про домашнє насильство. Загалом скаржилися 115 тис. людей.

64067 посвідок на тимчасове проживання торік видала іноземцям Державна міграційна служба України. 2017-го документ отримали 33 534 іноземці

39 українських родин, станом на 22 березня, скористалися послугою "муніципальна няня", яка діє з початку року. Їм держава щомісяця виплачує 1626 грн

  Окружний адміністративний суд Києва заборонив у столиці пересувні цирки з тваринами. Це рішення міська влада прийняла позаторік, але його намагалися оскаржити. Подібні заборони є у Дніпрі, Львові, Івано-Франківську, Черкасах, Ужгороді, Рівному, Луцьку і Вінниці.  ”Динозаври вимерли не через падіння метеорита. Вони запідозрили, що їх змушуватимуть виступати в цирку”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Окружний адміністративний суд Києва заборонив у столиці пересувні цирки з тваринами. Це рішення міська влада прийняла позаторік, але його намагалися оскаржити. Подібні заборони є у Дніпрі, Львові, Івано-Франківську, Черкасах, Ужгороді, Рівному, Луцьку і Вінниці. ”Динозаври вимерли не через падіння метеорита. Вони запідозрили, що їх змушуватимуть виступати в цирку”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Увечері їхала маршруткою з роботи. Під сидінням побачила невеликого собаку. Водій про нього не знав. Одна пасажирка схопила пса і викинула на одній із зупинок. Вночі не могла заснути, згадувала тварину. Пішла до тієї зупинки. Він досі був там. Забрала додому, вилікувала. Вже рік, як живе в мене.

Галина КОРЕЦЬКА

Син ішов вранці до школи. Коли переходив дорогу – його збила машина. Зі зламаною рукою "швидка" забрала в лікарню. Наклали гіпс. Поліція виявила, що водій – наш сусід. Пропонував гроші, аби ми забрали заяву. Відмовилися, й він отримав умовний термін. Не спілкуємось.

Олександр ТКАЧЕНКО

У парку на лавці знайшов барсетку з 500 доларами і 4 тисячами гривень. Був паспорт, то зміг знайти власника. Коли прийшов до нього додому віддавати кошти – він кинувся на мене з кулаками: "Де ще 20 доларів?! Злодій!". Ледь відбився. Більше ніколи не повертатиму загублене.

Артем ІЩЕНКО

Із 14 квітня запрацює безвізовий режим із Таїландом. Туди українці зможуть їздити за іноземним паспортом. Дозволений термін перебування – 30 днів. Безвізовий режим Україна має зі 132 державами.

В Україні від туберкульозу щодня помирають 10 людей, каже Яна Терлєєва з Міністерства охорони здоров'я.

46% українців зі своїми родичами розмовляють переважно українською мовою. 32,4% із них – тільки українською, за даними опитування Київського міжнародного Інституту соціології.

1 квітня Міністерство охорони здоров'я припинить фінансувати лікування пацієнтів, які не підписали декларації з сімейними лікарями. Терапевти й педіатри не прийматимуть таких хворих, доки вони не оформлять договір.

Професійний рівень учителів із вересня перевірятимуть експерти Державної служби якості освіти. За кожним педагогом протягом дня стежитимуть двоє фахівців, братимуть інтерв'ю. Оцінюватимуть уміння планувати освітній процес, створювати комфортне середовище для учнів, виховувати патріотизм. За результатами перевірки ставитимуть бали. Для успішної сертифікації вчитель має набрати щонайменше 40, максимум – 120.

 

Перед виборами 2010 року сварився з матір'ю, бо агітувала за Януковича. А я підтримував Ющенка. У гніві схопив її паспорт і розірвав. Отримав ляпаса. Не спілкувалися до дня, коли Янукович утік із країни. Подзвонила першою: "Ти таки був правий. Вибач".

Олексій, 39 років, Дніпро

Роками сварилися із сусідом за старий горіх, який росте у мене на межі дворів. Він кричав, що впаде на його хату. Нещодавно найняв людей спиляти. Одна з великих гілок розбила шифер на сусідській веранді. Він вибіг, хотів викликати поліцію. Дав йому 3 тисячі гривень, щоб відчепився.

Юрій, 45 років, м. Сміла Черкаської області

Із дружиною спимо з увімкнутим світлом, бо боїться темряви. Коли ще починали зустрічатися, то думав, що жартує. Раз вимкнув світло, коли засинала. У неї стався такий напад паніки, що довелося викликати "швидку" – плакала, заїкалася, тряслася. Полегшало, коли вкололи заспокійливе.

Ігор, 31 рік, Полтава

Найкраща подруга має 181 сантиметр зросту. Уже сьомий рік заміжня за чоловіком, який нижчий на 22 сантиметри. Раз питаю: "Чому не знайшла більш підходящого кандидата?". Знайома розсміялася: "Зустрічалася до Віті з різними, але тільки з ним зрозуміла, що таке хороший секс".

Ольга, 29 років, Київ

На початку березня поспорив з двома друзями на 3 тисячі гривень, що переночую в наметі надворі – в зимову одягу й легкому покривалі. Спав біля дому одного з них, аби не сумнівалися в моїй чесності. Промерз до кісток, але гроші виграв. За два дні почалося запалення легень. Третій тиждень крапаюся в лікарні. На медикаменти пішло вже більш як 6 тисяч.

Андрій, 27 років, Харків

Зараз ви читаєте новину «Запрацює безвізовий режим із Таїландом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути