понеділок, 25 червня 2012 18:46

За що укранці вдячні даїшникам

 

У Харкові 23-річний працівник ДАІ Василь Максименко врятував життя хворому на цукровий діабет. Інспектор помітив чоловіка, який ішов вулицею й раптом втратив свідомість. Перехожі не звертали на нього уваги – вважали, що перепив. Коли даїшник підійшов, чоловік устиг сказати: "Цукор впав". Інспектор чимдуж побіг до магазину й купив пачку морозива. Від солодкого хворому покращало. Він зателефонував до обласного управління Державтоінспекції з проханням заохотити рятівника

Ми запитали читачів: за що ви вдячні даїшникам?

Полагодили машину. ­Поламалася після того, як мене зупинили. Це було літнього вечора в Криму. Коли виписали штраф за те, що не мав номерів, у мене накрився прискорювач у карбюраторі. Я був на ВАЗ-2109, а даїшники – на "дев'ятці". Мали карбюраторний ремкомплект. Знали добре цю болячку. ­Побачили, що я мало розуміюся на ній, поміняли мені якісь детальки й жодної копійки не взяли. Якби не вони, залишився б ночувати на глухій ­дорозі.

Олег НЕЧАЄВ, 39 років, топ-менеджер, Київ

Недавно у Львові інспектор допоміг припаркува­тися ближче до стадіону, навіть свою машину посунув. А після футбольного матчу загальмував усю тягучку й допоміг виїхати. Самостійно влитися в потік тисячі машин уболівальників, які вирушили по домівках, було б дуже проблематично.

Марина КРАСОВСЬКА, 30 років, викладач, Львів

Врятували життя моєму знайомому в Дніпропет­ровській області. Патруль помітив машину, яка дивно ­з'їжджає на узбіччя. Підрулили й побачили, що водію погано. Його пересадили в патрульну й з мигалками відвезли до найближчої лікарні. ­Виявилося, що в приятеля був ­інфаркт.

Андрій БОБРОВСЬКИЙ, 38 років, підприємець, Харків

Мого товариша даїшники зупинили п'яного вночі. Взяли ­хабар – замість того, щоб забрати посвідчення водія. А потім ­супроводжували з мигалками додому, щоб інші екіпажі не штрафували.

Костянтин ЧОРНИЙ, 32 роки, комерційний директор фестивалю "Легенди Феодоро", Сімферополь

Майже весь день – з 10.00 до 16.00 – даїшники пробули зі мною. ­Викликали евакуатор, при цьому збили ціну ­вдвічі. Звозили за довідкою про ДТП, а це 20 кіломет­рів туди й назад. ­Грошей з мене не брали. Це було наприкінці липня 2004 року. ­Кілометрів 20–30 ­після повороту з траси Київ–­Харків на Кобеляки я потрапив у сильну зливу. ­Виїжджаю з-за повороту, а назустріч посередині двох смуг летить КамАЗ. Я прийняв різко вправо й вилетів на глинясте узбіччя, врізався в дерево.

Євген ДМИТРІЄВ, 46 років, безробітний, Київ

Підполковник і капітан штовхали мою машину з проїжджої частини. А потім викликали знайомого електрика. Той підняв своїх приятелів. Машина заглохла перед самим переїздом у напрямку на Сколе.

Олександр Салюк, 34 роки, інженер на нафтопроводі, Львів

За 7 тисяч гривень, які даїшник забув у нашому багажнику. Ми тоді з батьком везли на продаж свинину. ­Інспектор узяв ножа й нагло відрізав собі шматок м'яса. Забув там жезл. Ми помітили це, коли приїхали додому. Я з ним грався, доки батарейки не сіли. Коли тато розкрутив жезл, із нього випали гроші. Ми на них купили ще п'ятьох поросят.

Іван РУДИЙ, 14 років, школяр, Донецьк

Коли в чужому ­місті ­питаю в них, як десь потрапити, вони охоче ­відповідають.

Олег БАТЮК, 32 роки, інженер-механік, Івано-Франківськ

Вдячна, що моєму сину, який перебігав вулицю не там, де треба, показали відео страшних аварій з пішо­ходами. Славік після цього ­переходить дорогу тільки на ­світлофорі, як далеко він не був би.

Анна ЩЕГЛОВА, 34 роки, в декретній відпустці, Луганськ

За те, що часто роблять нашу роботу. Я працював на "швидкій" санітаром. Інспектори опинялися на аварії раніше за нас. Не раз був свідком, коли бригада приїжджає, а перелом уже іммобілізований і рана оброблена.

В'ячеслав Сефаненко, 31 рік, лікар,

Ялта

Зараз ви читаєте новину «За що укранці вдячні даїшникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути