четвер, 03 лютого 2011 13:57

З 1 лютого в Україні на третину подорожчала електроенергія

 

Вівторок, 1 лютого, 11.17

Біля пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Львова зібралися підприємці. Влада переслідує їх за участь у податковому Майдані минулого року.

- Я маю бізнес - фірма постачає стоматологічне обладнання по всій країні. Двадцять людей отримують по 2800 гривень зарплати. Вже почалися репресії влади. Вона хоче знищити мою роботу. Наклали штраф - 1,2 мільйона гривень. За що? Залякують! Але я не боюся. Не буду повзати і коритися. Ми мусимо добитися справедливості в цій державі! - каже у мегафон 46-річний Олег Мацех.

У цей час:

Міністр культури та туризму Михайло Кулиняк колупається в носі. Він сидить за прем'єром Азаровим в урядовій ложі у Верховній Раді. Нардепи готуються змінити положення Конституції, які визначають дати виборів. У залі присутній президент Янукович. За 45 хв. 310 депутатів переносять чергові парламентські вибори на жовтень 2012-го, а президентські - на березень 2015 року.

Із школи-дев'ятирічки в селі Сотники Корсунь-Шевченківського району Черкаської області вивозять парти, стільці й дошки. Учнів п'ятих - дев'ятих класів після зимових канікул перевели в школу у райцентрі. З 10 сільських учителів шість перейшли працювати в район, троє - на пенсію.

- Почули, що з дня на день приймуть пенсійну реформу. Хто мав стажу більше 25 років - аврально пішов на пенсію, за вислугою, - говорить директор Надія Верлюта. Вона теж іде.

У відділі освіти кажуть: із початку року на заслужений відпочинок пішли 50 вчителів району.

Голова всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок тримає за руку 13-річного сина Гордія біля каплиці Львівського медуніверситету. Тут відспівують вітчима Олега - колишнього головного лікаря обласного шкірвендиспансера Нестора Городиловського. Він помер 62-річним, від раку.

- Мріяв дожити до Євро - 2012 - був палким уболівальником львівських "Карпат". Нещодавно його поклали в лікарню. Згорів за кілька днів. Бачив його за півтори години до смерті. Поговорити не вдалося - був без свідомості, - каже Тягнибок.

51-річний Леонід Панчук цілує ікону Богородиці в церкві у селі Тучин Гощанського району на Рівненщині. З лівого боку образу видно невелику червону цятку.

- Чудо - а страшно. Волосся дибки стало, як побачив. Навіть у батюшки руки затрусилися, - каже. - Вчора автобус приїжджав з села Тайкурів, сьогодні будуть паломники з Бугрина. Навіть із Рівного їдуть помолитися.

- Це знак людям - розкаятися, - впевнений 38-річний отець Ігор. - Спершу на серці Богоматері була маленька крапочка. А як внесли у храм на свято - кров потекла і вже не зникає. В мене вже й рукав червоніє.

Що робили в міліції минулого тижня

У ізоляторі у місті Макіївці на Донеччині 27 січня помер 39-річний чоловік. Мав відсидіти п'ять діб адмінарешту за дрібне хуліганство. На третій день зранку йому стало зле. Лікарі "швидкої" поставили діагноз: "приступ епілепсії", викликали реаніматорів. Урятувати арештованого не вдалося.

Двоє міліціонерів із міста Мукачевого Закарпатської області вкрали у місцевого жителя зарплатну картку. Сталося це на Різдво. Патрульні підійшли на вокзалі до чоловіка, сказали показати документи. За 40 хв відеокамера зафіксувала міліціонерів біля банкомату. Із викраденої картки вони зняли 940 грн.

28 січня працівники кримінального розшуку Полтави побили 25-річного Юрія Стеценка. Він стверджує, що били 4 год, вимагали, аби зізнався в крадіжці трактора. Лікарі діагностували перелом ребра, струс мозку, численні забої на животі й спині.

Сім років за ґратами проведе майор столичного Деснянського райвідділу міліції. Він торгував героїном із власного авто.

Коротко

З 1 лютого в Україні на третину подорожчала електроенергія. Тарифи на водопостачання піднімуть на 15%. Також подорожчає бензин - через збільшення Росією експортного мита на нафту.

Пройти державний технічний огляд автомобіля водій відтепер може без медичної довідки. Раніше ДАІ вимагала її під час кожного планового техогляду.

У новому підручнику української літератури для 11-х класів не буде роману Василя Барки про Голодомор "Жовтий князь". Це передбачено концепцією літературної освіти, яку ухвалило міністерство Дмитра Табачника. Буде додано новий розділ - про українську російськомовну поезію.

До 9 травня ставку Адольфа Гітлера "Вервольф" під Вінницею відкриють для туристів. Вартість квитка не перевищуватиме 2 грн.

Цифра

138 980

євро коштує найдешевша модель авто Aston Martin у фірмовому салоні, який відкрився у бізнес-центрі "Леонардо" в Києві. Компанія планує продати за рік 20 машин. 35 українців купили Aston Martin раніше.

Цитата

"Такий акцент на красі жінок та оголеній зовнішності - це прихована реклама секс-туризму до України"

Тамара Марценюк, соціолог, про виступ президента Віктора Януковича в Давосі. Він закликав приїхати до України в травні, щоб помилуватися жінками, коли ті "почнуть роздягатися"

 

"Іди туди, в Івано-Франківськ, там з тобою поспілкуються"

Анатолій Близнюк, керівник Донецької області, 19-річному хлопцю, який просив губернатора спілкуватися українською

"Що на місці поховання Тараса Шевченка  робитимуть футболісти?"

Микола Томенко, віце-спікер Верховної Ради, про те, що до Євро - 2012 у селі Пекарі Канівського району Черкащини хочуть побудувати вертолітний майданчик за 3 млн грн

 

Анекдот

У житті не повірю, що за часів комуни на полицях магазинів був лише оцет і сірники. Може, в якомусь малому магазині так і було, але в "Ашані"?!

Зараз ви читаєте новину «З 1 лютого в Україні на третину подорожчала електроенергія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути