Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2015 16:26

Всеукраїнський тур гурту Mad Heads

21 листопада – 17 грудня

22 міста відвідає київська рок-група Mad Heads у всеукраїнському турне на підтримку свого восьмого студійного альбому "8". Триватимуть гастролі з 21 листопада по 17 грудня. Лідер гурту Вадим Красноокий, 41 рік, розповідає про п'ять пісень із нової платівки

"Молода кров"

Пісню присвятили бійцям АТО й загиблим на Майдані. Під час запису щоразу переживав трагедію, коли її співав. Щоб якісно передати емоцію, вокалісту треба нею володіти. А якщо емоція володіє ним – то голос зривається. Мені треба було достатню кількість разів заспівати, щоб звикнути до тих сильних відчуттів.

Автор: фото: tomato-production.com
  У новому альбомі гурту Mad Heads є 17 пісень.  З них по одній англійською та російською. Всеукраїнський тур розпочнуть 21 листопада  у тернопільському концерт-холі ”Подоляни”,  завершать 17 грудня у Херсоні
У новому альбомі гурту Mad Heads є 17 пісень. З них по одній англійською та російською. Всеукраїнський тур розпочнуть 21 листопада у тернопільському концерт-холі ”Подоляни”, завершать 17 грудня у Херсоні

Коли виконую "Молоду кров", перед очима не якийсь один кадр із Майдану. Всі події проносяться, як швидко перемотаний фільм. Коли вбивали людей, які закривалися дерев'яними щитами, це були постріли в серця багатьох. Знищували мрію, що ми можемо все вирішити мирним шляхом.

Так збіглося символічно – тур стартує 21 листопада. Це початок двох українських революцій, обох Майданів. Тому вирішив, що гастролі – це місія з витіснення російського культурного продукту, який сюди нав'язували. Війна з Росією – це війна не націй, а світоглядів. Росія живе у совку, який зараз намагається модернізувати. Україна прагне стати сучасною європейською країною. Але це – тільки прагнення, бо всередині ми – також совки. Хіба молодь уже практично – ні.

"Куда ведут мечты"

Одна з найдавніше написаних пісень в альбомі. Створювали її 2007-го як саундтрек до фільму "Фабрика щастя" Ахтема Сеїтаблаєва. Це сімейна комедія, що з гумором намагається відповісти на запитання – що таке щастя. Писали під конкретні сцени. Коли режисер у монтажній почав складати картину докупи, йому дуже сподобалася пісня "Найкраща мить". Сказав, лягає ідеально і йому більше нічого не треба. Фільм знімали тут, однак події в ньому відбуваються в якомусь російському городе N. Питаю в Ахтема: як замовники зреагують на те, що в картині звучить україномовна пісня. Вже тоді вони неоднозначно ставилися до таких речей. Але пісню залишили, хоча був варіант на російський ринок запустити мелодію без вокалу.

"Куда ведут мечты" за настроєм – ностальгічно рок-н-рольна.

"Ананасовий експрес"

Назва походить від сорту марихуани. Настрій пісні – хуліганський і веселий, але є там і конфлікт. З першої поїздки до США виніс, що тамтешнє суспільство далеке від ідеалу. Відчувається, що широка аудиторія досі контролюється теликом і не усвідомлює цього. Лояльне ставлення до марихуани в Штатах – загальновідоме. Нам казали приблизно таке: ви ж музиканти, вам – треба, а ми і не відмовлялися. Вважаю, що в Україні тема "травки" сильно демонізована. Насправді алкоголь і тютюн – шкідливіші фізично й соціально. Під впливом спиртного відбувається 90 відсотків побутових убивств. Натомість любителі марихуани зазвичай миролюбні. Комусь просто не вигідно міняти грошові потоки.

"Йо-хо-хо"

Час від часу звертаємося до морської піратської теми. Пірати – рок-н‑рольники тих часів. Мандрівний стиль життя перегукується. Виступаємо понад 100 разів на рік. Інколи – у селах: там публіка дуже щира. Найцікавіше починається після концертів. Збираються місцеві вершки, і з ними треба вміти на рівних тримати чарку. Якось у селі на Дніпропетровщині нам ще й в дорогу дали літровий графин самогонки. Стояв потім рік на репетиційній базі, бо важко згадували той вечір і чіпати його не хотіли.

"Я на горі" – з Василем Попадюком

На лижі мене поставив Ігор Пелих (тележурналіст, музикант, загинув у автокатастрофі 2009-го 35-річним. – "Країна"). Захоплююсь ними вже років вісім. А для запису карпатських мотивів у пісні залучили Василя Попадюка. Познайомились на фестивалі в Канаді. Спочатку не знали, хто це. Він у житті дуже простий, вчив нас замовляти каву. В Америці стандартна кава – велика і неміцна, нам не смакує. Потім травили анекдоти. Послухати його виступ не вдалося, бо виходили на сцену наступні й готувалися за лаштунками. Вже у Києві подивилися відео і зрозуміли, що Попадюк – музикант світового рівня. Виходить на сцену, бере скрипку і працює віртуозно. Це розуміють навіть далекі від музики. Крім комерційних виступів, часто грає спонтанно. У Києві зайшов на наш концерт у невеликому пабі, утнув пару речей на сцені. Потім заїхали на студію. За 20 хвилин записали дві пісні. Попадюку не треба довго готуватися – грає одразу, імпровізує. Розумієш, що перед тобою – феномен. Треба якось автограф узяти й сфотографуватися.

Зараз ви читаєте новину «Всеукраїнський тур гурту Mad Heads». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути