четвер, 07 листопада 2019 17:13

В Україні змінилася процедура видачі посвідчення водія

Субота, 26 жовтня, 10:31

33-річна Олександра Сладкова виходить із літака в Борисполі. Летіла з аеропорту Веце біля німецького Дюссельдорфа до Львова. За розкладом, рейс мав прибути о 9:00.

– Літак кружляє з 10 кіл над Дрогобичем і розвертається на столицю. Бо у Львові – туман. Обіцяють доправити автобусами, – розповідає Олександра. Працює в міськраді.

– Мала вільний день. А сиджу в залі очікування аеропорту. Жодної інформації не дають, навіть поїсти не запропонували.

Ще годину чекає в автобусі, о 14:00 вирушає до Львова.

– В авіакомпанії сказали надіслати чеки з витратами на харчування. Тож дорогою зупиняємося кілька разів на 15-хвилинні перерви, які щоразу затягуються. Я уникала поїздок автобусом на такі відстані, незручно. Застудилася. До Львова добралися о 22:00.

Через туман цього дня рейс із польського Катовіце до Львова cідає у столичному аеропорту "Жуляни"

Автор: REUTERS
  Люди стоять біля пункту пропуску в селищі Станиця Луганська, щоб перейти на територію самопроголошеної Луганської Народної Республіки, 24 жовтня 2019 року
Люди стоять біля пункту пропуску в селищі Станиця Луганська, щоб перейти на територію самопроголошеної Луганської Народної Республіки, 24 жовтня 2019 року

А в цей час:

27-річна Каріна Сухоткіна стоїть біля реєстратури у приватній харківській клініці. Два дні тому здала за 2 тис. грн аналізи на венеричні хвороби й тест на ВІЛ. Чекає на результати.

– Йшла на планову перевірку до гінеколога. За прийом віддала 350 гривень. Лікарка розпитувала, скільки маю партнерів і чи довіряю чоловікові. Ставить діагноз: гонорея. Радить негайно розпочати курс антибіотиків за 7 тисяч гривень. Лякає ускладненнями. На запитання, чим капатимуть, каже: "Нова авторська методика". Я не погодилася, здала аналізи. Удома посварилася з чоловіком, – розповідає Каріна.

Результати аналізів не показують жодного захворювання. В реєстратурі пропонують знижку на повторний огляд. Каріна відмовляється.

Полтавець 25-річний Сергій Іванченко знаходить у кущах біля будинку тіло собаки. Почув скавчання.

– Знову потруїли, тварюки, – вигукує. Пес ще дихає, але очі вже під заволокою. Місяць тому отруївся улюбленець Сергія – 10-річний бульдог Чопа. З'їв знайдений на вулиці сухар. Тоді допоміг товариш Сергія, ветеринар 30-річний Микола Ждан.

– Колю, приїжджай, тут по твоїй спеціалізації, – одразу телефонує товаришу, згодом – у поліцію. Собака скавулить, потім здригається всім тілом і замовкає.

Чоловік збирається йти, але помічає цівку крові, що сочиться з-під тварини. Перевертає тіло й бачить рану. Поліція встановлює, що вона від кулі. Знаходять ще трьох застрелених собак. Відкривають провадження за жорстоке поводження з тваринами. Винуватцям загрожує півроку ув'язнення.

35-річний Василь Сидорчук із Володимира-­Волинського на Волині стоїть у черзі на українсько-польському пункті конт­ролю "Зосін – Устилуг". Два місяці працював на будівництві в Чехії. Там купив своїй дівчині 25-річній Оксані Рурич перстень у формі ключа.

За 2 год. приїжджає до Оксани в Нововолинськ. Купує 101 рожеву троянду й телефонує, аби вийшла надвір. До поштової скриньки прикріплює троянду із запискою, щоб "ішла квітковою дорогою". Ще кілька, як орієнтири, кладе на кущі біля під'їзду п'ятиповерхівки, на пеньки й лавки у сквері поряд. З протилежного боку скверу чекає її з квітами й освідчується. Оксана погоджується вийти заміж.

Офіс президента не може побороти кадровий голод

Офіс президента стикнувся з кадровим голодом. Проблема в тому, що бізнесові рамки намагаються накинути на державне управління. Думають, що можна набирати команду, як авторів у "Квартал" чи на "Лігу сміху". І проект із підбору кадрів Lift, і пошук прем'єр-міністра в інтернеті – це мікс безпорадності й піару.

Те, за що Зеленський критикував Порошенка, стало основою його кадрової політики. Довіряє тільки своїм. Коли міністра економіки називають "дебілом", то це така собі демонстрація ставлення до не своїх.

Не проводять позачергових місцевих виборів теж через брак кадрів. Під час президентської та парламентської кампаній імітували, що мають професіоналів, великі кадрові резерви, яких насправді не було.

Микола ДАВИДЮК, політолог

"Путін потрібен Зеленському, щоб умовити російського президента припинити війну. Зеленський потрібен Путіну, щоб підписати капітуляцію України перед Кремлем. Жодної іншої ролі в Москві йому не відводять. Головне – досягти цієї капітуляції ще на стадії підготовки "нормандського саміту". І краще –

за підтримки західних посередників", –

Віталій ПОРТНИКОВ, журналіст

"Можемо сперечатися про мотиви радянського керівництва, яке влаштувало Голодомор в Україні. Порівнювати етнічні першопричини із соціальними. Розбирати міру відповідальності центральної влади та республіканської. Але немає жодного сенсу сперечатися з тими, хто заперечує факт Голодомору", –

Павло КАЗАРІН, публіцист

Восени листя завжди спалювали. Цього року дочка народила сина й гуляла з ним. У селі стояв густий дим, бо не ми одні так робили. Увечері дитина почала задихатися. "Швидка", ледь відкачала.

Іван ЛОПУШАНСЬКИЙ

Коли мені у школі збиралися зробити щеплення від дифтерії, мати написала відмову. Казала, тоді усі знайомі відмовлялися від медичних послуг, займалися самолікуванням. Тепер агітує мене і чоловіка терміново вакцинуватися, бо в Україні спалах хвороби.

Юлія ГОРЯНСЬКА

Торік із листопада по березень здали в оренду трикімнатну квартиру поблизу центра Львова. За ці гроші зимували в Таїланді. Житло там коштує копійки. Тепер знову збираємось у теплі країни. За плату допомагаємо й іншим улаштуватися на зиму.

Всеволод ГІРСЬКИЙ

  Депутати від ”Слуги народу” опинилися в центрі корупційного скандалу. Мовляв, отримали по 30 тисяч доларів за те, що не підтримали скасування електронних майданчиків оцінювання нерухомості. Керівництво партії вирішило перевірити народних обранців на поліграфі.  ”Ворожка так заплутала детектор брехні, що його довелося відвезти на ремонт у психіатричну клініку”, – припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Депутати від ”Слуги народу” опинилися в центрі корупційного скандалу. Мовляв, отримали по 30 тисяч доларів за те, що не підтримали скасування електронних майданчиків оцінювання нерухомості. Керівництво партії вирішило перевірити народних обранців на поліграфі. ”Ворожка так заплутала детектор брехні, що його довелося відвезти на ремонт у психіатричну клініку”, – припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

372 925 гривень витратило Державне управління справами на прес-­марафон президента Володимира Зеленського 10 жовтня

9 300 000 гривень уперше заклали в проект Держбюджету-2020 на програму з підтримки перекладів творів української літератури іншими мовами

5 000 000 банкнот номіналом 1 тис. грн випустив Нац­банк. Купюра ввійшла в обіг 25 жовтня

50 000 000 гривень виділить чайне бюро Шрі-Ланки на популяризацію цейлонського чаю в Україні. Кампанію з просування напою наступні два роки реалізовуватимуть у 12 країнах

99 політичних в'язнів, заареш­тованих РФ, утримують в анексованому Криму. Із них 80 – кримські татари

18 гривень коштує гаряча ванна на 160 літрів у Сіверськодонецьку Луганської області. Найдорожче в Україні. Там кубометр гарячої води обійдеться у 112,47 грн. Найдешевша ж ванна в Одесі – 12,02 грн, "куб" гарячої води – 75 грн

У столичному Інституті серця вперше в Україні пацієнту вживили штучне міні-серце. Воно менше за звичайне, але перекачує більше крові. Апарат привезли зі США. 4 млн грн на орган виділили з держбюджету. Операція тривала 3 год. На таку допомогу в Інституті очікують 56 пацієнтів. Усім до 30 років. По Україні – близько 300.

Держгеокадастр відкрив дані про земельні ділянки. Інформація оновлюється автоматично раз на добу. Є відомості про дату реє­страції, номер проекту та його розробника. Також – про територіальний орган Держгеокадастру за місцем розташування ділянки, статус розгляду проекту, дату, номер, тип висновку і прізвище експерта, що його видав.

В Україні змінилася процедура видачі посвідчення водія. Отримати або обміняти його неможливо без позначки про місце реєстрації. Також зазначатиметься група крові.

У Чорнобилі в раніше засекреченому об'єкті "Дуга" створили найбільшу лазерну інсталяцію "Чорнобильське сяйво". Вона стала найбільшою в країні. Це зафіксували у Книзі рекордів України.

 

Подруга поїхала до сестри в Париж. Вирішила погуляти сама, хоч не знала мови. Заблукала, телефон розрядився, не мала документів. Намагалася дізнатися дорогу в поліцейських, а ті забрали її у відділок. Відпустили за кілька годин.

Анастасія ЯВІРНИК, 28 років, Тернопіль

Сусідку звинуватили на роботі, що вкрала з вітрини дорогі парфуми. Звільнилася. За місяць начальник подзвонив з вибаченнями, просив повернутися. Виявилося, товар поцупила напарниця, а її підставила.

Наталія МАЙБОРОДА, 30 років, Івано-Франківськ

Завжди мала зайву вагу. Якось їхала в автобусі і старша жінка поступилася. Почала ходити у спортзал.

Анастасія ПАЦУЛА, 25 років, Умань Черкаської області

Дід пас корів і знайшов металевий нагрудний хрест. У ті місця часто чорні археологи приїжджають із металошукачами. Продав їм знахідку за 100 гривень. За місяць у ломбарді побачив його за 20 тисяч.

Олександр ПІДВАРСЬКИЙ, 41 рік, Кропивницький

Баба зберігала в гаражі вітражі із сільської церкви, поки там робили ремонт. Якось уночі дід прийшов п'яний і побив їх. Баба віддала на церкву всі гроші й коштовності, які мала.

Галина КМІТЬ, 38 років, Калуш на Івано-Франківщині

Подруга познайомилась у соцмережі з іноземцем. Пари з них не вийшло. Зате відкрили бізнес. Збирає для неї в Німеччині вживану техніку, а вона тут продає.

Владислав КИРИЛЮК, 29 років, Луцьк

Зараз ви читаєте новину «В Україні змінилася процедура видачі посвідчення водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути