четвер, 20 січня 2022 10:02

В Ізраїлі укриття є в кожному будинку

– Коли підписували договір про оренду в січні торік, агент одразу показав укриття, – каже Лія МАТСЕР, 35 років, маркетолог із міста Рамат-Ган. – Це підвал будинку поряд. Попередив, що в нашому залишатися не можна. Старший сусід порадив потренуватися збиратися й добігати. Чоловік вирішив, що маємо вкладатися в 15 секунд. Спочатку це займало 7 хвилин – одягти дітей, взутися всім, запхати котів у клітку. За тиждень я вкладалася у півтори хвилини.

Автор: ISRAELINFO.CO.IL
  Ізраїльтянка розгортає у своїй квартирі бомбосховище-трансформер. Його можна використовувати вдома в разі бомбардування чи обстрілу. Для розміщення укриття в житловому приміщенні не потрібні жодні дозволи інстанцій. Ціна конструкції – 45 тисяч шекелів – 105, 94 тисячі гривень
Ізраїльтянка розгортає у своїй квартирі бомбосховище-трансформер. Його можна використовувати вдома в разі бомбардування чи обстрілу. Для розміщення укриття в житловому приміщенні не потрібні жодні дозволи інстанцій. Ціна конструкції – 45 тисяч шекелів – 105, 94 тисячі гривень

У нових будинках укриття є в кожній квартирі. У колеги так збудована гардеробна. В іншої – вітальня. Забудовник враховує всі вимоги. Якщо перевірка виявить порушення, житло продавати заборонено.

У програмі на телефоні треба вказати райони, де живеш чи буваєш. Вмикаються сирени, одночасно надходить сповіщення. Коли сирена стихла, маєш ще 10–15 хвилин посидіти в укритті. У ніч на 12 травня сирена вмикалася чотири рази. Діти заснули на руках. Додому повернулися о п'ятій ранку.

У чаті району написали, що в нашому укритті буде людина із сильною алергією на котів. Матиме ліки, але попросили за можливості не брати тварин. Доки я бігла з дітьми, чоловік мав віднести клітку під сходи. Система "Залізний купол" перехоплює ракети, але попереджають, що уламки можуть прилетіти.

Зібратися маємо за 15 секунд

Найважче було не панікувати, коли одягала дітей. Донька хотіла спати й капризувала. Син відмовлявся взуватися. На всіх тренуваннях наголошують, що треба робити все спокійно, інакше втратиш час.

В укритті постійно є вода, сік, шоколадні батончики. У батьків є консерви та сухе м'ясо. Більшість мають аптечку з ліками від головного болю, отруєння, температури, бинтами. Наша сусідка принесла салат і запіканку. Діти все поїли.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі укриття є в кожному будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути