середа, 27 грудня 2017 11:39

Уряд Канади дозволив експортувати зброю до України

  У соцмережах серед підлітків поширюється нова смертельна гра ”Червона сова”. Її куратори вимагають не спати кілька діб, дивитися відео про смерть, різати себе. За відмову – погрожують учаснику  та його рідним розправою.  ”Якщо смерть зібралася вкрасти чиєсь життя, в неї завжди будуть поплічники”, – упевнений художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
У соцмережах серед підлітків поширюється нова смертельна гра ”Червона сова”. Її куратори вимагають не спати кілька діб, дивитися відео про смерть, різати себе. За відмову – погрожують учаснику та його рідним розправою. ”Якщо смерть зібралася вкрасти чиєсь життя, в неї завжди будуть поплічники”, – упевнений художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Неділя, 17 грудня, 15:32

– У Жовтневому палаці в нас буде штаб, – каже колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, 49 років.

Звертається до майже п'яти тисяч людей на майдані Незалежності в Києві. Вони зібралися на "Марш за імпічмент президента". Вимагають також відставки генпрокурора Юрія Луценка. Люди протестують із 17 жовтня, коли під Верховною Радою розбили наметове містечко.

Разом з екс-очільником Одещини до палацу на Алеї Героїв Небесної сотні, 1, піднімаються кількасот людей. Бійці Нацгвардії вишиковуються навколо будівлі. В їхній бік летить петарда. Люди кидаються до дверей, аби пробитися в середину. Зав'язується бійка. З обох сторін застосовують сльозогінний газ. Мітингувальники розбивають дверне скло. Але потрапити всередину не можуть. Розвертаються і йдуть до наметового містечка.

У сутичках постраждали майже 50 людей з обох сторін. 17 правоохоронців отруїлися невідомою речовиною

А в цей час:

Киянин 29-річний Сергій Марченко хапає за куртку чоловіка років 40. Відбирає пакет з енергозберігаючими лампами. Невідомий викрутив їх із семи поверхів дев'ятиповерхівки.

Автор: фото: reuters
  Жінка з двома дівчатами йде Києвом під час хуртовини 18 грудня. Закривається від снігу парасолькою. Сильні опади у столиці почалися в понеділок зранку. Утворилися кілометрові затори, погано ходив транспорт. Розчищати дороги виїхали майже 450 одиниць комунальної техніки
Жінка з двома дівчатами йде Києвом під час хуртовини 18 грудня. Закривається від снігу парасолькою. Сильні опади у столиці почалися в понеділок зранку. Утворилися кілометрові затори, погано ходив транспорт. Розчищати дороги виїхали майже 450 одиниць комунальної техніки

Чоловік виривається. Тікає сходами. Лишає розкладну дерев'яну табуретку.

– Вийшов на перекур, а тут таке. Видно, якийсь наркоман. Нарваний, бо поліз красти лампи не вночі, а підвечір. Коли багато народу повертається додому. Дивно, що ніхто не помітив його раніше, – говорить Сергій. – Лампи вчора вкрутили працівники житлово-експлуатаційної дільниці. Раніше були звичайні. Але відчуваю, що з нашим народом довго не прослужать. Цього прогнав, то інші ж полізуть. Хоч чергуй у під'їзді.

Сергій Марченко вкручує лампи на місце.

– Тільки самі не стрибайте! Ніякі проб­леми того не варті! – кричить до 62-річної Валентини Георгіївни сусід Олексій Зельченко, 30 років, із Харкова.

Повертався з магазину і побачив, як із балкона на шостому поверсі жінка викинула планшет, DVD-програвач і мобільний телефон. Голосно читала молитви.

Валентина Георгіївна посміхається. Заходить із балкона в квартиру. Олексій телефонує її доньці Марії, 38 років. Просить приїхати до матері. Збирає у пакет уламки викинутих речей.

– Жінка все життя працювала фізично на заводах. Останніми роками стали помічати, що в неї щось недобре з психікою. Може ночами співати у квартирі чи молитися так, що на всіх поверхах чують, – говорить Олексій. – Казали про це єдиній доньці. Але вона тільки відмахувалася. Мовляв, як у гості приходжу – з мамою все нормально. Можливо, тепер щось робитиме. Боюся, аби до біди не дійшло.

Марія приїжджає за годину. Забирає матір на таксі до себе.

– Падло ти! Так набрид, що краще б не повертався! – кричить 53-річна полтавка Раїса Вороновська на свого чоловіка-однолітка Петра.

Той п'ять днів не з'являвся вдома. Гуляв у товариша. Жінка б'є його віником.

– Райко, можеш не старатися. Мені твої побої не поможуть. Все одно гуляти буду. Бо ти мені як кістка в горлі. Не люблю тебе й ніколи не любив. Одну радість мені дала – дітей. А більше ні за що тебе поважать. Згинь з очей, – каже Петро.

Цього року це його третє зникнення.

Подружжя разом 30 років. Одружилися, бо жінка чекала дитину. Петро в цей час був заручений з іншою. Пішов від неї.

Разом виховали двох доньок – 26-річну Світлану і на рік старшу Ольгу.

Ночувала одна вдома. Почула, як щось скребе у замковій щілині. Тихенько підійшла і глянула у вічко. Стояли два хлопці в капюшонах. Один схилився над дверима. Увімкнула всюди світло й почала кричати, що викличу поліцію. Вони втекли. До ранку не могла заснути. Таки змусила себе піти на роботу. Повернулася пізно ввечері й застигла від шоку – вхідний замок на дверях квартири зірваний, в кімнатах усе розкидано. Зникли нагороди покійного батька-льотчика, золоті прикраси і 3 тисячі гривень. На підлозі сірниками викладено: "Помогла поліція?" І смайлик. Сталася істерика. Місяць ночувала у знайомих. За цей час знайшла людину, якій продала квартиру.

Наталія Чубенко

Зробив зауваження водію Lexus, який припаркувався на тротуарі. Крикнув: "З'їдь негайно, бо викличу поліцію!" З салону вискочив товстий дядько з битою. Вдарив мене по ногах. Упав. Міг би і вбити, якби в конфлікт не втрутилися хлопці, які проходили повз. Десь знайшли каміння й почали бити по лобовому склу автомобіля. Воно вкрилося тріщинами. Дрібнішими камінцями кидали в шофера. Він заматюкався, відкинув биту вбік і почав проситися, аби перестали. Заскочив за кермо, завів двигун і втік.

Олександр Горбунов

Ломаченку бракує перемог над елітними бійцями

Після перемоги над кубинцем Ґільєрмо Ріґондо українець Василь Ломаченко отримав приз Мухаммеда Алі за досягнення цього року. Зайняв першу позицію в номінації "International Fighter of the Year". Вийшов у лідери рейтингу CompuBox серед чинних боксерів, які пропускають найменше ударів. Експерти все гучніше говорять про Ломаченка як нового кращого боксеру світу незалежно від вагової категорії.

За рівнем майстерності, техніко-тактичним арсеналом, стилем – Василеві справді важко знайти конкурентів. Але чи достатньо цього, щоб обійти в рейтингу казахстанця Геннадія Головкіна й американця Теренса Кроуфорда? Перший чемпіонить із 2010-го. Другий торік став абсолютним чемпіоном світу в першій напівсередній вазі.

Ломаченку бракує титульних боїв і елітних суперників. Потрібно спробувати об'єднати титули в нинішній вазі. А потім піднятися вгору й стати чемпіоном вже у третій ваговій категорії.

Василь ТАНКЕВИЧ, журналіст

Говорити українською вигідно

Якщо Роком державної мови не вдалося оголосити 2017-й, то треба зробити наступний. Українська розповсюджується повільно, є спротив із різних боків. Треба не примушувати до неї, а заохочувати. Потрібна позитивна мотивація. Люди мають зрозуміти, говорити українською – це не тільки високоморально, а й вигідно в усіх аспектах.

Мову повинна пропагувати не лише держава. Ефективно це можуть робити волонтери, громадські організації, церкви. Усі, хто має високий рівень довіри в суспільстві.

Йосиф ЗІСЕЛЬС, голова Асоціації єврейських громадських організацій та общин

"Насильства стає все більше, Мінські домовленості не дотримуються. Після трьох із половиною років конфлікту ми віддалилися

від його вирішення найбільше, ніж будь-коли", –

Александр ХУГ, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

 

Читачі висловлюються про матеріали, які запам'яталися у новому номері "Країни"

На весіллі батько чоловіка подарував нам однокімнатну квартиру й машину. У свекрухи підкосилися ноги. Коли отямилася, дала чоловікові ляпаса. Виявляється, він 20 років відкладав гроші із заробітків за кордоном. Жінці нічого не казав.

Віталіна, 28 років, Харків

Однокласниця не могла завагітніти. У 43 роки з чоловіком усиновили 2-річного хлопчика з дитбудинку. А за вісім місяців дізналася, що вагітна двійнею. Від усиновленого хлопця відмови­лися. Не потягли б трьох дітей, виправдовуються.

Оксана, 46 років

Подруга відвоювала на Донбасі півтора року. Після повернення першим ділом вигнала з дому чоловіка, який зловживав алкоголем і бився. До війни не розлучалася, бо боялася його. А тепер втратила страх.

Ольга, 32 роки

Вихователька з дитсадка подзвонила й попросила 5 тисяч гривень у борг. ­Сказала, в неї у важкому стані мати. Звернулася до мене, бо бізнесмен і маю більше коштів за інших батьків. Позичив. А за два дні вона не вийшла на роботу. Виявилося, раніше страждала від алкоголізму. Зірвалася й пішла у запій. Гроші не повернула.

Максим, 34 роки, Дніпро

355 тисяч ук­раїн­­ців скористалися безвізовим режимом з Європейським Союзом за півроку його дії. 227 тис. їздили за кордон автомобілями й залізницею. Решта – літаками й морем.

Уряд Канади дозволив експортувати зброю до України. Зокрема, це можуть бути протитанкові комплекси Javelin.

З квітня 2018-го почне працювати українська бюджетна авіакомпанія SkyUp. Запустять внутрішні рейси і до 16 світових курортів. Нині компанія має три літаки Boeing на 189 місць кожен. Вартість польоту по Україні в один бік коштуватиме в середньому майже 500 грн.

Жителі Криму не зможуть купувати квитки на Кубок світу з футболу через сайт Міжнародної федерації футболу. Бо ФІФА вважає півострів окупованим. Турнір проходитиме з 14 червня по 15 липня 2018-го в 11 міс­тах Росії.

На 21,3 млн грн Антимонопольний комітет оштрафував мобільного оператора "Київстар". Компанія поширювала інформацію про посекундну тарифікацію дзвінків. Натомість списували вартість хвилини розмови з першої секунди. У вересні за подібне порушення оштрафували оператора Lifecell.

Наступного року Україна повністю припинить залізничне сполучення з Росією, кажуть у Міністерстві інфраструктури. Зараз до Москви їздять вісім пасажирських і п'ять транзитних потягів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Канади дозволив експортувати зброю до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути