Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 12:44

Улітку їздили на Гаваї. За рік обоє стали безробітні

Понад 40 мільйонів людей втратили роботу у США від початку карантину. Економісти прогнозують подальші скорочення. У країні найбільша кількість інфікованих коронавірусом у світі – 2,4 мільйона осіб. Понад 124 тисячі людей померли

Роса Армандес, 47 років, хімік, Бостон:

– Отримали на загальну розсилку повідомлення, що в компанії будуть скорочення. Працюю у клінінговій компанії. Обслуговували кілька готелів. Вони закриті. Багато приватних клієнтів теж відмовилися.

Я визначаю, чи витримає тканина певний тип засобу, чим можна вивести пляму. Маю хорошу освіту. Але диплом отримала в Мехіко.

У компанії, що займається прибиранням місць злочинів і сильно забруднених біоматеріалом приміщень, двоє прибиральників померли від коронавірусу. Запропонували моїм колегам. Важко, але й краще платять. Першим замовленням була квартира, де пролежав кілька тижнів після інсульту товстий чоловік. У туалет ходив на ліжко.

Автор: gettyimages.com
  Люди, які втратили роботу в готелях і сфері послуг, протестують у Маямі, США. Через недосконалість системи виплат безробітним вони не отримали жодної компенсації
Люди, які втратили роботу в готелях і сфері послуг, протестують у Маямі, США. Через недосконалість системи виплат безробітним вони не отримали жодної компенсації

У спільноті мігрантів із Мексики можна поїсти, якщо втратив роботу. Постраждали ті, хто переїхав недавно. Їх звільнили першими.

Честер Моузлі, 38 років, спеціаліст із роботи з персоналом, Нью-Йорк:

– У нас компанія з доставки обідів в офіси. Щодня розвозили майже дві тисячі порцій. Нині – менш як 300.

Спробували пробитися в доставку їжі, але в нас інша специфіка. Зрозуміли, що це шлях до банкрутства. Скоротили 40 відсотків персоналу. Почали перебирати, кого звільняти. Йшлося, що залишитися мають ті, хто працюють давно. Постраждали нові працівники і стажери. Були дві дівчини, які у фірмі менш як рік. Талановиті. Погодилися на зменшення зарплати.

Партнери мали сироварню для ресторанів. Орієнтувалися на великі замовлення. Позаторік нових клієнтів не брали. Казали, ледве можуть упоратися з тим потоком, що є. Зараз надіслали 40 кілограмів сиру безкоштовно. Хотіли, щоб ми додали його в обіди для будинку для літніх і поліцейського відділку. Звільнили вісьмох із 10 кур'єрів.

Валері Маллі, 26 років, стюардеса, Нью-Йорк:

– Торік пройшла підвищення кваліфікації. Могла працювати на рейсах будь-якої цінової категорії та складності. Заплатила за курси італійської та іспанської.

Минулого тижня мені надіслали листа, що звільняють. Отримаю компенсацію, хоч компанія могла цього й не робити. Не уявляю, як знайду іншу роботу. Ми з чоловіком вважали, що краще зосереджуватися на одній спеціальності. Він розробляє автомобільні дизайни. У них звільнять тих, у кого було найменше затверджених ідей.

Торік улітку їздили відпочивати на Гаваї. У нас кредит за будинок. Ніхто подумати не міг, що за рік будемо обоє безробітні.

Емілія Престон, 24 роки, викладач філософії, Г'юстон:

– У двох приватних школах надіслали листи, що не можуть собі дозволити продовжувати співпрацю зі мною. Ще один контракт – під сумнівом. Я хороший спеціаліст. Вчу дітей критично мислити, бути людяними. Маю хороші рекомендації професорів. Торік обирала, куди йти працювати.

У тата на фірмі розіслали список тих, кого звільняють, замість індивідуальних листів. Це неетично, але так навіть легше. Людина бачить, що вона не одна. Тато – слюсар. Працюватиме приватно.

Маю 6-річну доньку. Виховую її сама. Допомагала сусідка-іспанка. У травні я сказала, що платити не можу. З малою сидітиме моя мати. Марія погодилася працювати безкоштовно. Даю приватні уроки. Вчу писати роботи й формулювати думки трьох дітей. Але цих грошей замало.

45 мільйонів доларів отримав торік виконавчий директор компанії Uber Дара Хосровшахі. Після початку карантину в компанії звільнили 3,5 тис. працівників під час відеодзвінка в Zoom. Хосровшахі відмовився від зарплати до кінця року

Зараз ви читаєте новину «Улітку їздили на Гаваї. За рік обоє стали безробітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути