середа, 17 жовтня 2018 11:29

Укрзалізниця поділить потяги на три класи

Четвер, 4 жовтня, 22:41

На 59-річну Галину Мацьопу із села Шибалин Бережанського району на Тернопільщині нападає вовчиця. У дворі кусає жінку за ліве стегно.

На крик із хати вибігає донька Світлана. Б'є звіра по голові палицею. Вовчиця відскакує. Намагається знову напасти. Жінки встигають забігти до хати. Викликають поліцію.

– На вулицю вийшла, бо собаки гавкали. Вовчиця й схопила за ногу, – говорить Галина Мацьопа. – Спершу подумала, то лисиця. Але по хвосту зрозуміла, що інша тварина.

Поліцейські приїжджають із кількома мисливцями. Звір утікає. Фельдшер Лідія Козовська, 40 років, обробляє постраждалій рани:

– У Галини покусане стегно. Але рани не рвані.

Хата її – крайня в селі. За нею – луки.

Наступного дня вовчицю вбили двоє чоловіків у сусідній Званівці.

Галина Мацьопа йде в лікарню. Їй роблять щеп­лення проти сказу

А в цей час:

– Тисяча гривень в унітаз пішла! Через тебе, криворукого! – кричить харків'янка Ольга Михайленко, 29 років, на чоловіка 30-річного Олександра.

Він забрав у приватного кондитера 3-кілограмовий торт. Його дружина замовила на день народження своєї матері. Біля під'їзду перечепився і впав на торт. Той зім'явся.

– Вибач. Поїдемо завтра в кондитерський магазин. Купимо найкращий, – каже Олександр.

Ольга плаче. Йде на кухню.

– У мами завтра ювілей – 60 років. Хотіла порадувати великим якісним тортом. Зробила його знайома кондитер. Без добавок. Тільки натуральні продукти. Мала сама забрати, але лишилася вдома, бо розболілася голова. Попросила чоловіка з'їздити після роботи. І отаке – не довіз.

Вранці пара купує торт у кондитерському магазині за 450 грн. Зім'ятий їдять самі.

Киянин Володимир Марков, 31 рік, змітає в під'їзді дев'ятиповерхівки в Оболонському районі осколки розбитих пляшок. Їх компанія підлітків кинула у Володимира, коли вийшов зробити зауваження.

– Живу сам, – каже чоловік. – Пізно повернувся з роботи і хотів уже лягати спати. Аж тут крик, гам і регіт. Матюки такі, аж вуха завертаються. Вийшов у під'їзд до ліфта, а там четверо пацанів пиво хлебчуть. Років по 17 усім. Попросив вийти з будинку і бухати на вулиці. У відповідь двоє кинули в мій бік тару. Ухилився. Пляшки розбилися об стіну. Поки оговтався, вони втекли.

  Марші за права тварин пройшли в багатьох містах України наприкінці вересня. Люди вимагали заборонити використовувати звірів у цирках, закрити хутряні ферми й контактні зоопарки.  ”Ватажок зграї в зоопарку не народиться”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Марші за права тварин пройшли в багатьох містах України наприкінці вересня. Люди вимагали заборонити використовувати звірів у цирках, закрити хутряні ферми й контактні зоопарки. ”Ватажок зграї в зоопарку не народиться”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Майже 30 тис. залізничних вагонів лишилися на окупованій Росією території України. 85 із них купили за кредит Європейського банку реконструкції та розвитку. Ці кошти виплачуємо досі.

Судам не довіряють 78,5% українців. Позитивно оцінюють їх роботу – 12% громадян. Решта не визначилися, йдеться в дослідженні Київського міжнародного інституту соціології.

Укрзалізниця поділить потяги на три класи – економ, стандарт і комфорт. До останнього увійдуть вагони не старші 10 років. "Стандарт" – до 20. "Економ" – понад 20 років.

Майже 8 млн українців отримують зарплату неофіційно. Всього в країні працюють 26 млн людей, за даними Держ­стату.

Сенат США визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Сполучені Штати Америки стали 17-ю країною в світі, яка ухвалила таке рішення. Раніше це зробили Україна, Австралія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Португалія, Угорщина.

11,8 мільярда гривень військо­во­го збору заплатили українці в бюджет держави з початку року до вересня. Податок ввели 2014-го. Становить 1,5% від місячного доходу

60,3 тисячі нових авто­мо­білів купили українці за перші дев'ять місяців 2018-го. Най­по­пулярніші марки – Toyota, Renault, Volkswagen

"Одна з проблем – трудова міграція українців в ін­ші держави. Праце­вла­штованих громадян стає менше, а кількість пенсіонерів росте. Якщо ситуація не зміниться, 2020–2021 роки стануть критичними для України", –

Олександр САВЧЕНКО, економіст

У старшого брата три роки тому після застуди почали боліти вуха. Думав, то наслідки хвороби. Закапував їх краплями, відігрівав. А якось зомлів посеред вулиці. Перехожі викликали "швидку". Медики діагностували важку форму менінгіту. Якби привезли на 10 хвилин пізніше – помер би, сказали.

Олексій Шемотюк

Сина в 11 років сильно побили троє однокласників. Хотів усе вирішити полюбовно, перебалакав з їхніми батьками і попросив вплинути на дітей. Але за тиждень сина побили знову. По черзі з'їздив додому до нападників. Дав по морді батькові кожного з них. Питав: чи зрозуміли, за що? Всі ствердно кивали головами. Більше сина ніхто в школі не чіпав.

Валерій Адамченко

РПЦ тупає ногами й падає на підлогу

Всі дії Російської православної церкви за останні місяці – це реакція маленької дитини. Знає, що вчинила неправильно, але тупає ногами, падає на підлогу і кричить, що все одно буде, як вона хоче. Вже не буде.

Вселенський патріархат знав, що Москва незаконно утримує в орбіті свого впливу віруючих України і Білорусі. Але не зважувався говорити про автокефалію для Києва. Був залежний від Москви фінансово. До того ж тривалий час міжнародну політику робили насамперед США і Росія. Тепер світ багатополярний. Вплив РФ падає. Вселенський патріарх зважив на це і зрозумів: треба змінювати напрямок руху.

Людмила ФИЛИПОВИЧ, релігієзнавець

Садовий, Гриценко і Вакарчук не будуть в одній команді

За півроку після президентських будуть парламентські вибори. Мета більшості теперішніх кандидатів другого ешелону не перемогти весною 2019-го, а завести свою фракцію у Верховну Раду. Бо Україна – парламентсько-­президентська республіка.

Маєш фракцію – впливаєш на політику країни. Ні – ти невдаха. Така ситуація у "Самопомочі". Її рейтинг на рівні 4–6%, на межі проходження у Верховну Раду. Тому Андрій Садовий і балотуватиметься в президенти.

Йому під час кампанії доведеться воювати не лише з владою, а й із колегами по опозиції. Бо саме за ці голоси він боротиметься. Подібна ситуація в Анатолія Гриценка. Розмови про об'єднання лідера "Самопомочі" з главою "Громадянської позиції" і Святославом Вакарчуком заради загального успіху країни – це видавання бажаного за дійсне. Такого союзу не буде.

Віктор ТАРАН, політолог

 

Із другом перестали спілкуватися після 20 років знайомства. Він – парафіянин православної церкви Московського патріархату, а я – Київського. Раніше ніколи не обговорювали релігійних питань. А це він заявив: якщо Україна отримає томос, то візьме зброю в руки і вбиватиме таких "розкольників", як я.

Олексій, 39 років

Двоюрідний брат почав блювати під час розпису в загсі, бо напередодні пересвяткував із друзями початок нового життя. Вирвав собі під ноги. Церемонію припинили на 20 хвилин, поки у вбиральні приводив себе в порядок.

Микола, 31 рік, Дніпро

Переїхав із Черкас до Києва з дружиною рік тому. Почали нормально заробляти. За півтора місяця подзвонив тещі й попросив не слати нам щотижня передачі з продуктами, бо можемо їх купити. Образилася. Досі не розмовляє зі мною.

Сергій, 27 років

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця поділить потяги на три класи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути