Ексклюзиви
понеділок, 11 липня 2016 14:35

Українець став головним інженером французької компанії Airbus

Субота, 18 червня, 16:20

– У нас горить птахофабрика. Приїжджайте скоріше, – дзвонять в управління з надзвичайних ситуацій Львівщини з міста Пустомити за 20 кілометрів від обласного центру.

Там спалахнув ангар із курми. Першими приїхали місцеві рятувальники. Потім – львівські пожежники. Вогонь гасили 1,5 години. В одному з трьох цегляних ангарів заживо згоріли 19,6 тисяч курей.

– Виклик прийшов за 20 хвилин після початку пожежі. Від вогню вдалося врятувати два ангари. Була небезпека, що теж загоряться, – каже Ігор Курус з обласного управління надзвичайних ситуацій.

Найімовірнішою причиною загоряння називають замикання в електромережі.

– Велика птахоферма. Тут багато місцевих працюють. Курятину і яйця продаємо у Львів та область, – розповідає працівник фабрики 29-річний Іван. – Є три ангари по 20 тисяч курей. Виходить, третина усієї птиці вигоріла. Фабрика недалеко від центру міста, то дим від пожежі було видно добре. Коли я приїхав, побачив, що вогонь б'є зсередини. Хотів відкрити ангар і випустити птицю. Але мене насварили. Сказали, палаючі кури можуть рознести вогонь територією. Тому всі стояли й дивилися, як птиця жариться. Смерділо смаленим пір'ям.

У райадміністрації обіцяють утилізувати згорілі тушки. Їх перероблять на м'ясо-кісткове борошно.

Автор: УНІАН
  Кілька десятків людей відзначали День йоги в центрі Харкова на площі Свободи 20 червня. У заході взяли участь усі школи йоги міста. Охочих навчали вправ. Можна було відвідати майстер-класи та сфотографуватися в національних індійських костюмах. День йоги в Харкові святкують уперше. У світі – з 2014 року
Кілька десятків людей відзначали День йоги в центрі Харкова на площі Свободи 20 червня. У заході взяли участь усі школи йоги міста. Охочих навчали вправ. Можна було відвідати майстер-класи та сфотографуватися в національних індійських костюмах. День йоги в Харкові святкують уперше. У світі – з 2014 року

А в цей час:

– Якби дитина втопилася – я тебе на місці вбила б, – кричить 29-річна Олена Березенко з Дніпра на чоловіка Віктора, 31 рік.

Він ходив із сином 5-річним Андрієм на міський пляж. Доки хлопчик купався біля берега – заснув. Як прокинувся, його ніде не було.

– Віктор оббігав увесь пляж. Кричав, що сина загубив. Коли хтось сказав, що малий міг утопитися – ледь не знепритомнів, – розказує Олена. – У стані шоку сів на пісок і не міг нічого робити, навіть поліцію викликати чи рятувальників. А за 5 хвилин до нього підійшов старший чоловік. За руку тримав нашого Андрія. Розповів, що побачив, як малий зайшов у воду по шию, побіг і схопив його. ­Андрій плакати почав, то чоловік відніс його до себе в машину й розпитував про батьків. Коли син заспокоївся, сам привів до тата. Чоловік хотів грошей незнайомцю дати, але той відмовився. Навіть імені свого не назвав. Тепер на річку син тільки зі мною ходитиме.

Харків'янин 36-річний Юрій Мальченко обнімає на два роки молодшу дружину Ольгу. Дякує їй, що дозволила повернутися в сім'ю. Жили окремо майже три роки.

– Працюю в рекламному агентстві. ­2013-го до нас влаштувалася дівчина. Струнка, красива. Усі чоловіки за нею впадали. Я тримався. Але на одному з корпоративів напився і поліз до неї цілуватися. Вона відповіла взаємністю, – каже Юрій. – Так ми увесь вечір танцювали й цілувалися. А хтось із колег зняв то все на відео й опублікував у соцмережі. Моя жінка побачила за три дні. Сказала, що я покидьок і недостойний жити з нею і нашою донькою 11-річною Ариною. Кричала, що я зрадив, бо повернувся додому вранці, хоча корпоратив тривав до півночі. Насправді між нами нічого не було. А вернувся вранці, бо ночував у друга. Дружина не повірила. Зібрав речі й орендував квартиру. Щотижня дзвонив і вибачався. Зрештою Оля здалася. Хоча досі не вірить, що я перед нею не винен.

– Такий екстрим не дуже люблю. Я ж не модель, щоб тіло всім показувати, – каже 22-річна Аліна Гавриленко.

Виходить із річки Ворскла на першому міському пляжі Полтави. Не знаходить своїх речей. Лишила їх на березі.

Прийшла купатися з друзями. Ті вирішили розіграти її. Забрали одяг і сховалися.

Дівчина з півгодини шукає компанію. Йде пішки в купальнику на найближчу зупинку за 300 м. Раптом із кущів вискакують Регочуть. Віддають сумку з речами.

– До мене можете не говорити. Ви – дураки, – сердиться Аліна.

– Треба ж якось тобі настрій покращити. Набридло дивитися на твій сум. Не злися, – просить 23-річний Дмитро Іванченко, обнімає Аліну.

Компанія вертається на пляж. Два тижні тому Аліна розійшлася з хлопцем.

Батько відклав 20 тисяч гривень для оплати другого курсу мого навчання в університеті. Два тижні тому він із мамою поїхали на місяць до родичів у Білорусь. Я взяв усі гроші й поставив на вихід збірної України з групи Євро-2016. Був упевнений, що вийдуть хоча б із третього місця. Думав, підзароблю кілька тисяч і куплю велосипед. Тепер не знаю, що робити. Прийдеться продавати телефон, ноутбук і планшет.

Олексій ВАРЕТА

  1 липня українцям удвічі підвищать тариф на опалення. Ціна 1 гігакалорії зросте із 543 до 1034 гривень. Відповідне рішення затвердила Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Кажуть: тариф має зрости через подорожчання електроенергії та газу, які використовують при виробництві тепла.  ”Тюрми з ув’язненими посадовцями можна опалювати вкраденими ними грошовими купюрами”, – пропонує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
1 липня українцям удвічі підвищать тариф на опалення. Ціна 1 гігакалорії зросте із 543 до 1034 гривень. Відповідне рішення затвердила Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Кажуть: тариф має зрости через подорожчання електроенергії та газу, які використовують при виробництві тепла. ”Тюрми з ув’язненими посадовцями можна опалювати вкраденими ними грошовими купюрами”, – пропонує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Реготав з однокласника, коли п'ять років тому він звільнився з банку, продав батьківську трикімнатну квартиру в місті й переїхав у глухе село. Казав, вирощуватиме на продаж полуницю і виноград. Зі спільними знайомими називали його лузером і селюком. Але у всіх відпала щелепа, коли на зустріч однокласників він приїхав новим джипом BMW. Розповів, що став серйозним фермером. Має триповерховий дім із басейном і великий рахунок у банку. У однокласниці, яка йому подобалася, сталася істерика. Бо у старших класах не захотіла з ним зустрічатися.

Микола НОСЕНКО

Сестра не може розлучитися з чоловіком, бо перед весіллям сім років тому уклали шлюбний договір. За ним, усе нажите майно при розставанні ділиться порівну. Але за роки спільного життя сестра стала успішною бізнес-леді. Заробила не менше 6 мільйонів гривень. Збудувала дачу, купила три машини. Їй шкода половину цього віддавати чоловікові, який п'ятий рік ніде не працює, відмовляється сидіти вдома з 3-річним сином і постійно зраджує. Тому терпить. Хоча вже рік закохана в іншого.

Валерія ОЛІЙНИК

Два роки тому загинув Микола Чепіга. Тоді ми не знали про землі, зарплати і що таке статус учасника бойових дій. Коля пішов воювати за країну, а не за пільги. Він жив у селі Надержинщина Полтавського району Полтавської області. У рамках декомунізації вулицю Жовтневу назвали його ім'ям. Але жителі села й деякі депутати хочуть повернути їй стару назву. В мене немає слів.

Олександр АЛІЄВ

Дев'ятикласниця з Маріуполя на Донеччині 14-річна Катерина Малкіна посіла друге місце на Міжнародній екологічній олімпіаді в Нідерландах. Вона винайшла технологію утилізації пластикових відходів: використані пляшки й поліетилен з'їдають личинки певних видів жуків. Технологію хочуть запатентувати нідерландські компанії з виготовлення пластика.

В американському Нью-Йорку закривається один з найстаріших українських магазинів "Сурма". Він 73 роки працював у районі Іст Віліджі. У крамниці продавали український одяг, посуд і сувеніри. Американці втратили інтерес до України, каже власник магазину Маркіян Сурмач.

Колишній телеведучий, а нині боєць АТО 34-річний Майкл Щур, виграв перші в історії українських Збройних сил снайперські змагання. Їх проводили в навчальному центрі "Десна" в Козелецькому районі на Чернігівщині 12–14 червня.

Українець 36-річний Павло Єременко став головним інженером французької компанії Airbus, що будує пасажирські літаки. Єременко уродженець Києва. ­Навчався в Каліфорнійському технологічному інституті. Працював у компаніях Google, Motorolla. Останній рік – у Силіконовій долині (регіон у США, де розміщено найбільше високотехнологічних компаній. – ­Країна). Airbus – найуспішніший авіабудівник останніх років. Його основний конкурент – американська корпорація Boeing.

5 000 000 українців живуть і працюють за кордоном, кажуть у Мі­ністерстві закордонних справ. Найбільше – в Італії, Німеччині, Іспанії, Португалії, Чехії та Росії

30 000 сімей щотижня звертаються по ­житлові субсидії. Цьогоріч їх планують видати на 40,3 млрд грн.

623 українських військових загинули і були поранені в боях на Донбасі від початку року, каже міністр оборони Степан Полторак

"У житті не бачив нічого огиднішого за Мінські переговори. Таке враження, ніби всі учасники наперед погоджуються з тим, що жодна зі сторін не дотримуватиметься взятих на себе зобов'язань", – Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, колишній представник України в Мінській контактній групі

"Якщо всі напрямки військової реформи будуть реалізовані, то до 2020 року Збройні сили України відповідатимуть критеріям НАТО практично в усьому", – Степан ПОЛТОРАК, міністр оборони

Путін через Кирила хоче керувати світовим православ'ям

З кожним роком російська православна церква втрачає своє призначення. Це – одна з політичних партій РФ. Слухняно виконує волю Володимира Путіна.

На зібранні православних церков виникне питання, щоб право скликати наради всесвітнього масштабу належало одному з найстарших патріархатів – Константинопольському. З цим погодилася більшість православних церков, а російська – проти. Бо сама давно претендує на першість у православному світі. Наслідує поведінку Кремля. Хоче відновити Радянський Союз і бути рівною США світовою потугою. На церковному рівні прагнуть зробити те саме. Щоб Путін через Кирила керував світовим православ'ям.

Дмитро СТЕПОВИК, доктор богословських наук і філософії

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Сусід подарував пляшку віскі за 100 доларів, бо два дні годував його собаку. П'ю вже три місяці. Потроху, але щодня. Чекаю, коли сусід ще поїде з міста і попросить доглянути за псом.

Олег, 33 роки, Полтава

 

Племінник закохався у свою старшу на 20 років учительку. Весілля зіграли за три роки після закінчення школи. Ледь не щодня влаштовує їй романтичні вечори і носить на руках. Планують двох дітей.

Алла, 39 років, Суми

Із дружиною відкрили продуктовий магазин. Я був вантажником і прибиральником, а вона – продавцем і бухгалтером. ­Двічі мене штрафувала на 100 гривень за прогули і запізнення.

Іван, підприємець

У знайомої 6-річному сину поставили діагноз – рак крові. ­Потрібно було близько 100 тисяч гривень на лікування. Зібрали гроші через соцмережі. Малий вилікувався. Зараз знайома з ним і чоловіком поїхала у Грецію відпочивати.

Ольга, 32 роки

Сусіди повадилися викидати сміття на клумбу біля під'їзду. Щоб провчити їх, зібрав весь непотріб і поклав біля їхніх вхідних дверей у квартиру. Розповів про це іншим мешканцям під'їзду. Минуло чотири дні, а непотріб досі стоїть на поверсі і смердить. Мене проклинає весь під'їзд.

Олег, 31 рік

Знайомий батька споїв свою 10-річну доньку. Не знав, як її зайняти, коли разом ходили гуляти. Тому пригощав пивом і коньяком. Зараз дівчина проходить реабілітацію від алкогольної залежності.

Олександра, 23 роки

Минуле літо просиділа на салатах із помідорів і капусти. ­Думала, скину вагу, однак набрала 10 кілограмів. Лікарі реготали. Сказали, що це – особливості мого організму. Порадили їсти смажене м'ясо та копченості.

Олена, 26 років, Полтава

Зараз ви читаєте новину «Українець став головним інженером французької компанії Airbus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути