середа, 12 вересня 2018 14:52

"Україна може повністю втратити контроль над Азовським морем"

Неділя, 2 вересня, 14:34

На кладовищі "Донецьке море" на околиці окупованого Донецька відкривають труну з ватажком бойовиків 42-річним Олександром Захарченком. Її обступають проросійські терористи. Прощаються.

Лідера ДНР підірвали 31 серпня в кафе "Сепар" на вулиці Пушкіна в центрі міста. Туди Захарченко приїхав пом'янути російського співака Йосипа Кобзона. Той помер напередодні. Вибухівку заклали в люстру. Її привели в дію дзвінком із мобільного. Загинув і охоронець терориста В'ячеслав Доценко.

Росіяни звинуватили Україну в замовленні вбивства. У Службі безпеки цю версію спростували.

– Захарченка ліквідували під час розбірок між кримінальними авторитетами міста, – говорить заступник директора Інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко, 39 років. – Могла бути помста за відібраний бізнес. Чи бажання бойовиків ділити грошові потоки без ватажка. Також можливо, що Захарченко став жертвою боротьби між російськими Головним розвідувальним управлінням і Федеральною службою безпеки.

На похорон приїхали так званий глава уряду анексованого Криму Сергій Аксьонов, колишня незаконна прокурор півострова Наталія Поклонська, президент самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов

А в цей час:

– У тебе руки – з одного місця! Такі гроші угробити за 5 хвилин ще треба вміти! – кричить киянка 30-річна Світлана Денисюк на чоловіка Віталія, 32 роки.

Пара купила телевізор Samsung за 18 тис. грн. Чоловік закріпив його на кронштейні та прикрутив до стіни. Телевізор упав. Через весь екран пішли дві тріщини. Зображення розмилося.

– Я при чому? Це болти не витримали ваги, – каже Віталій.

Іде в коридор курити. Світлана плаче.

– Мріяла про такий телевізор, – говорить. – Люблю кіно. Хотіла дивитися його на якісному великому екрані. Друзів запрошувати. Це ж майже міні-кінотеатр. Гроші збирали з чоловіком чотири місяці. По гарантії здавати марно, бо самі завдали пошкодження. Тільки ремонт. Обійдеться тисяч у 10.

Світлана і Віталій вирішують продати зламаний телевізор через сайт оголошень за вдвічі меншу ціну, ніж купили його.

Полтавець Максим Коновод, 36 років, розпилює освіжувач повітря у власній двокімнатній квартирі в Київському районі міста. Закінчує, коли в балоні нічого не лишається. Йде на балкон.

– Це вже третій освіжувач, який повністю тут розбризкую. Все після арабів. Насмітили так, що ледь не виблював. Більше не здам їм квартиру, – говорить Максим. – Житло дісталося у спадок від баби рік тому. Мешкаю у приватному секторі, то вирішив здавати. На оголошення відгукнулися хлопці з Марокко – Дамір і Жамал. Здав їм квартиру за 5 тисяч гривень на місяць. Житло перевіряти не їздив. Кошти мені переводили на картку. Позавчора один подзвонив і сказав, що виїжджають на батьківщину. Мовляв, речі вже зібрали, а ключі від хати віддали сусідам. Сьогодні зайшов усередину – і голова запаморочилася. В холодильнику – наполовину гнила порубана бараняча нога. За диваном і плінтусами – недопалки, шматки їжі. Повсюди якесь волосся. Меблі вкриті сантиметровим шаром бруду. Балкон закоптився. Видно, смажили на ньому шашлики. Жах.

  Суд райцентру Сарни на Рівненщині заборонив відключати в країні аналогове телебачення. Задовольнив позов місцевої жительки Надії Мізюрко. Аналогове мовлення мали вимкнути 1 вересня  ”Якщо старе раптом покохає нове, то може вийти несподівана мутація”, –  припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Суд райцентру Сарни на Рівненщині заборонив відключати в країні аналогове телебачення. Задовольнив позов місцевої жительки Надії Мізюрко. Аналогове мовлення мали вимкнути 1 вересня ”Якщо старе раптом покохає нове, то може вийти несподівана мутація”, – припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Хлопець за 2 тисячі доларів купив нам тижневий тур у Таїланд. Сказав, що знайшов іншу роботу і тепер це – його місячна зарплата. Була на сьомому небі. Відпочили чудово. А коли прилетіли у "Бориспіль", хлопця зустрів батько з ременем у руках. Виявилося, гроші на відпочинок мій украв у нього. Кинула його.

Віталіна СИНЕЦЬКА

Вийшов із ліфта на сьомому поверсі, де живу, і на мене зразу накинулися троє чоловіків. Почали бити. Один кричав: "Уб'ю скотину! Нічого спати з моєю жінкою!" Я впав на підлогу. Чоловіки полізли в сумку, дістали паспорт. Той, що погрожував убити, спитав: "Ти не Олексій?" Вибачився. У мій мобільний вбив свій номер і сказав подзвонити завтра. Заплатив дуже добре. А кого шукали, досі не знаю.

Віталій МАЙБОРОДА

У супермаркеті купила яйця. Вдома стала бити у сковорідку, а вони всередині – чорні. Взяла сім штук, що лишилися, й пішла розбиратися. Адміністратор усе заперечувала. Я не витримала й кинула у неї яйцем. Попала у плече. Потік смердючий чорний білок. Адміністратор і охорона – у шоці. Мені повернули гроші і дали безкоштовно п'ять упаковок зі свіжими яйцями.

Ольга ШЕВЧУК

"Церковний розкол в Україні триває понад 25 років. Тому Вселенський патріархат вирішив зробити все, щоб надати автокефалію Українській православній церкві. Рішення ухвалили у квітні. І ми його реалізуємо. Це було сказано російському патріарху Кирилу", –

Еммануїл, митрополит православної церкви Вселенського патріархату

Близько 12 тис. українців щомісяця купують автомобілі з європейськими номерами. Їх можна придбати за $1,5–2 тис. Найчастіше беруть Volkswagen, Оpel та Audi. Авто з іноземною реєстрацією.

Від початку року українці витратили на ліки понад 54 млрд грн. Із них 14 млрд віддали на препарати, ефективність яких не підтверджена.

Із 1 січня 2019 року мінімальна зарплата зросте з 3723 до 4200 грн, каже віце-прем'єр Павло Розенко.

"Україна може повністю втратити контроль над Азовським морем. Ми знали, що так станеться. Ще коли Росія почала будувати Керченський міст. А що робили Міністерство оборони України і керівництво держави? Чому не передбачали ситуації та не звернули на неї уваги Організації Об'єднаних Націй? Навіть український посол у США жодного разу про це не говорив. Після Азовського моря Росія може заблокувати прохід кораблів на Одесу. І Київ дзвонитиме Трампу: "Поможіть!" А він спитає: "Як ви готувалися до власного захисту? У вас взагалі немає флоту! Невже вам не важлива власна оборона?" –

Глен ГОВАРД, президент Джеймстаунського фонду у Вашингтоні

Автор: REUTERS
 

Лінійки у школах скоротили

Діти стоять на святі першого дзвоника у столичній спеціалізованій школі №82 імені Тараса Шевченка. Вперше за парти тут сіли 108 школярів. Усього в Україні – 448 578. Торік було на понад 40 тис. менше. Найбільше першокласників на Дніпропетровщині – понад 38 тис. Найменше – у Луганській області, 1,1 тис.

Майже в усіх школах святкові лінійки скоротили. У багатьох їх взагалі не проводили. Натомість влаштували дітям спортивні змагання та майстер-класи.

– Я вважаю дуже застарілими шкільні лінійки. Особливо, коли палять дітей під сонцем, – говорить міністр освіти Лілія Гриневич, 53 роки. – Їм нудно слухати промови чиновників. Це має бути свято для першокласників. Вони вперше приходять у новий непізнаний світ, і він повинен бути їм цікавий.

Цього року почала діяти програма "Нова українська школа". У початкових класах скасували табелі, оцінки й домашні завдання. Нинішні першокласники навчатимуться 12 років.

Світлана Корженко

 

У матері найкращого друга виявили рак крові. Я віддав йому 4 тисячі доларів, які збирав на машину.

Олексій, 31 рік

Повертався п'яний додому після корпоративу. На зупинці не втримався на ногах і впав. Спинилася поліцейська машина. Підійшов патрульний і попросив показати документи. Відказав йому іспанською: "При собі не маю". Фразу вивчив від колеги, який відпочивав у Барселоні. Патрульний розгубився. А його напарник сказав: "Не чіпай іноземця – проблеми будуть. Хай іде".

Сергій, 34 роки, Київ

У сусіда вкрали машину. Злодія знайшли за загубленим у дворі ґудзиком. Виявився кумом потерпілого. Авто забрав, бо сусід не віддавав йому борг – 30 тисяч гривень.

Тетяна, 33 роки, Черкаси

Знайома розлучилася з чоловіком. На його сорочці винюхала жіночі парфуми. Сказала: "Такі самі подарувала подрузі".

Вадим, 28 років, Ужгород

Зараз ви читаєте новину «"Україна може повністю втратити контроль над Азовським морем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути