середа, 19 квітня 2017 16:19

У школах тривають масові медогляди учнів

Четвер, 6 квітня, 09:01

На Полтавській станції переливання крові збираються зо два десятки людей. Здають кров ветерану АТО Олександрові Кобі та його товаришу Дмитрові Юденку. Напередодні обоє отримали ножові поранення під час масової бійки в центрі міста на вулиці Соборності. Кобу вдарили вісім разів. За ніч йому зробили дві операції.

Полтавці здають майже 10 літрів крові.

Вийшли на пікет проти зведення кафе в будинковій арці. На них накинулися працівники з кременчуцької охоронної фірми "Скорпіон-2016". Валили на землю і били ногами, ножами, розпилювали сльозогінний газ. Пікетувальники прогнали охоронців і болгаркою спиляли металеві листи, якими був заварений прохід в арку.

– Тітушки поранили, коли відступали. Штрикали ножем спереду і зі спини, – розповідає 25-річний Олександр Коба. – Знепритомнів. Відтягнув побратим. Поранення отримав у печінку, легені.

У п'ятницю, 7 квітня, полтавці пікетують обласну поліцію. Звинувачують її у бездіяльності під час сутичок. Заходять у приміщення міської ради, оголошують про створення революційного комітету. Вимагають перевиборів мера і заборони на встановлення кіосків у місті.

Станом на вечір 10 квітня продовжують блокувати міськраду. Серед них – бійці батальйону "Айдар", полків "Азов" і "Дніпро". Працівників міськради на роботу не пускають. Мер Олександр Мамай не приходить.

Відкрити кафе в арці планував підприємець Віктор Степаненко. Після сутичок зупинив будівництво.

Автор: УНІАН
  На сцені львівського нічного клубу ”Пікассо” танцює нігерійка Дженніфер Нвакаего Океке. Взяла участь у конкурсі краси ”Міс Африка Львів”. Проходив серед студенток, які приїхали вчитися в місто з Африки. Перемогла п’ятикурсниця медичного університету Рейчел Матембе із Демократичної Республіки Конго
На сцені львівського нічного клубу ”Пікассо” танцює нігерійка Дженніфер Нвакаего Океке. Взяла участь у конкурсі краси ”Міс Африка Львів”. Проходив серед студенток, які приїхали вчитися в місто з Африки. Перемогла п’ятикурсниця медичного університету Рейчел Матембе із Демократичної Республіки Конго

А в цей час:

– Істеричка, а не чоловік! Ненавидиш мене, але нащо техніку бити? – кричить харків'янка 24-річна Вероніка Бриль на свого хлопця Віктора, 26 років.

Він виганяє дівчину зі своєї квартири, де пара жила вісім місяців. Із балкона на третьому поверсі викидає планшет Вероніки. Той розбивається.

– З дівчатами вирішили організувати благодійні побачення. Створили групу у соцмережі й виклали свої фото. Влаштували аукціон – пропонували хлопцям купити з нами вечерю, – каже Вероніка. – Зароблені гроші хотіли перерахувати хворим дітям. Зі мною побажав повечеряти студент із Марокко. Виклав 1,5 тисячі гривень. При зустрічі зразу попередила, що це лише дружня вечеря. Студент нічого й не вимагав. Поводився коректно. Хтось із друзів Віктора нас побачив і подзвонив йому. Віктор зразу набрав мене і почав лаятися. Ввечері не пустив ­додому. Ночувала в подруги. Зранку таки дозволив забрати речі. У благодійність не вірить. Думає, я його зраджувала.

– Не знаю, де гроші на таку дорогу річ брати. Хоч у петлю лізь, – плаче 46-річна Алла Гапон із Кременчука на Полтавщині.

Розбила сусідський акваріум за 7,5 тис. грн. Ті попросили приглянути за ним, доки ­будуть у двотижневій відпустці за кордоном.

– Багаті люди. Мають двоповерховий будинок, шикарні машини. А ми з ­чоловіком лише півроку тому старий дім навпроти узяли. Але із сусідами здружилися. Часто до них на чай ходили, – говорить Алла Вікторівна. – Минулого тижня вони з двома дітьми полетіли відпочивати в Емірати. Дали ключі від хати й попросили годувати рибок. Усе нормально було. А це захотілося на рибок зверху подивитися. Підставила стілець. Стала на нього і за акваріум якось по-дурному схопилася. Він і завалився. Рибок зібрала й випустила у набрану ванну. Але акваріуму – кінець. Перед людьми соромно. Повертаються у неділю. Та і грошей зараз немає. Усе в ­ремонт вкладаємо. Хіба кредит брати.

Увечері син Алли 22-річний Віталій телефонує сусідам по Skype. Алла Гапон вибачається. Сусіди заспокоюють її. Кажуть, куплять новий акваріум.

Дніпровець 32-річний Ігор Лащук ­зачиняє у ванній п'яного сусіда ­Андрія. Той лається і намагається ногою ­вибити двері. За півгодини засинає на підлозі.

– Андрій цілу ніч десь гуляв. Приперся додому ніякий і поліз із кулаками на жінку Ольгу. Вона вибігла з квартири й постукала до мене. Влетіла усередину, як тільки відкрив двері, – каже Ігор. – Чоловік вломився за нею, схопив за волосся й намагався витягти у під'їзд. Заламав його і заштовхав у ванну. Пару разів ударив в обличчя. Дружина – у сльози. Дякувала, що не дав її вбити. Пішла телефонувати брату. Він постійно з її чоловіком воює. Як тільки у сусідів скандал – приїжджає захищати сестру.

За годину брат Ольги попід руки виніс Андрія. За допомогу сусідка купила Ігореві пляшку пива.

Броньований автомобіль "Козак-2" надійшов на озброєння української армії. Має посилену броню і крісла, що затримують осколки у разі вибуху машини. Є системи пожежогасіння салону, підкачки шин та обігріву вікон. На даху можна ­розмістити керований бойовий модуль, або місце для стрільця. ­"Козак-2" розрахований на перевезення 10 осіб.

У школах тривають масові медогляди учнів, аби виявити учасників гри "Синій кит". У ній підліткам у соцмережах дають завдання, які призводять до каліцтва чи смерті.

Верховна Рада дозволила мешканцям гуртожитків приватизувати свої кімнати, якщо вони там проживають понад п'ять років. Будинок має бути в комунальній власності, а люди повинні мати ордер про заселення й договір найму приміщення. У приватизації відмовлять, якщо є інше житло.

Обладнання для боротьби з кібернетичними загрозами передасть НАТО Службі безпеки України. Техніка дозволить виявляти і блокувати спроби зламування державних сайтів. Торік Альянс надав українським військовим обладнання для розмінування територій на Донбасі.

  Умивальники без кранів встановили для військових на полігоні поблизу Чугуєва на Харківщині. Там базується 54-та механізована бригада.  ”Якщо народилася дитина без носа, кого потрібно звинувачувати – батька без вуха чи матір без вказівного пальця?” — запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Умивальники без кранів встановили для військових на полігоні поблизу Чугуєва на Харківщині. Там базується 54-та механізована бригада. ”Якщо народилася дитина без носа, кого потрібно звинувачувати – батька без вуха чи матір без вказівного пальця?” — запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Шість однокласниць побили мене у школі, бо колишній хлопець однієї з них почав до мене залицятися. Лупили палицями, ногами. Коли падала, стрибали на живіт. Їх прогнала пара пенсіонерів, які проходили повз. Удома все розповіла матері. Вона пообіцяла подати заяву у міліцію. Але наступного дня передумала. Мовляв, ви – діти і ще порозумієтеся. Наплювала на мої сльози і синє від побоїв тіло. Лише за рік після закінчення школи зізналася: відмовилася від претензій, бо взяла гроші від батьків моїх кривдниць. На них зробила ремонт у квартирі. Я почувалася зрадженою. Дев'ять років минуло, а ­спілкуватися з матір'ю досі нормально не можу.

Оксана ЗАЙЦЕВА

У кафе до мене з двома подругами підсів вродливий чоловік і запропонував знятися у порно. Обіцяв 500 доларів кожній за день "роботи". На телефоні показував фотографії чоловіків, з якими будемо спати. Хором послали його. За кілька днів одна з подруг передзвонила. Запитала, чи не лишилося в мене контактів "роботодавця". Розповіла, що дізналася про коханку чоловіка й хоче йому помститися.

Віталіна ЛЕЩЕНКО

"Я – народний артист України. Але не можу заплатити за світло. Що вже говорити про звичайних людей. Як вони виживають?"

Олексій ГОРБУНОВ, актор

450 українців щодня дізнаються, що вони хворі на рак. Щороку від онкологічних захворювань помирають близько 90 тис. людей

1762 "зелені карти" на проживання і роботу у США отримали українці торік. Заявки подали 1,3 млн людей

Україна повертається в Європу

Європарламент проголосував за безвізовий режим для України. Очікують, він почне діяти в червні-липні.

Безвіз не зупинить війну і корупцію. Не наповнить бюджет. Не вирішить більшості проблем. Але створить для цього передумови. Насамперед, це символ повернення в Європу. А символи – важлива річ. У серці Росії, на Красній площі, їх два – мавзолей і Лобне місце. Перший – символ єгипетським почестям мумії, яка була серед найстрашніших катів в історії людства. Другий – місце, де рубали голови.

У серці України стоїть пам'ятник Магдебурзькому праву. Середньовічне міське право – один зі стовпів європейської цивілізації. Нарівні з автономією університетів, поділом влади і незалежним судом. Городяни обирали собі владу й жили за своїми законами. Це сформувало тип громадянина, який став локомотивом перетворення Заходу на форпост світової цивілізації.

1494 року Київ отримав привілеї Магдебурзького права. 1775-го Катерина ІІ позбавила місто їх. Після смерті цариці привілеї ненадовго повернули – до 1835 року.

2014-го Україна почала повертатися в Європу після довгих років розлуки.

Ігор ЯКОВЕНКО, російський журналіст

Європейці злякалися Трампа більше, ніж Путіна

Не знаю, що зараз може бути небезпечніше у світовій політиці за Путіна. Він – агресор. Відповідальний за 10 тисяч загиблих в Україні, війну на Донбасі та окупацію Криму.

Але багато європейців усвідомили небезпеку від Путіна тільки після приходу до влади у США ­Дональда Трампа. Європа злякалася, що він може підтримувати кремлівську стратегію. Цей страх сильніший, аніж навіть перед Путіним. Той розвиває стару стратегію: повернути Росії імперську велич. А лінія Трампа: зробити Америку великою знову.

Окупація Криму для Європи – перше питання порядку денного після війни на Донбасі. Це ­порушення міжнародних договорів, законів. Ми цього ніколи не приймемо. Інакше втратимо себе як європейці.

Ребекка ХАРМС, депутат Європарламенту від Німеччини

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Завела кішку породи норвезька лісова. Якось вона з'їла коробку шоколадних цукерок, які я лишила на столі. Довелося везти до ветеринара і промивати шлунок.

Тетяна, 45 років, Черкаси

Двоюрідний брат подорожував Південною Кореєю. Там спробував запечену собаку під соусом. Коли приїхав додому – відвіз дальнім родичам свою вівчарку. Пояснив: соромно дивитися їй в очі.

Валерій, 30 років, Харків

 

Батьки розлучилися і за рік мати знайшла собі іншого. Бізнесмен, стежить за зовнішністю. Мама ревнує мене до нього. Просить не приходити в гості.

Анна, 20 років

Намагаємося економити гарячу воду. Щовечора ­набираємо половину ванни і ­миємося по черзі – спершу троє дітей, потім я. Чоловік – найбрудніший, бо працює на ­автомийці. Він залазить останнім.

Вікторія, 34 роки

Подруга шість років пропрацювала кухарем у кафе. Зізналася, що за цей час наплювала у страви і напої понад 300 клієнтам. Ті або поводилися агресивно, або чіплялися до офіціанток.

Оксана, 29 років

Зараз ви читаєте новину «У школах тривають масові медогляди учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути