Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2017 11:29

У Києві відкриють першу поліцейську академію

Субота, 8 липня, 14:01

У триповерхівці №70 на київському проспекті Голосіївському лунає потужний вибух. Обвалюються перекриття між другим і третім поверхами. Руйнуються 15 квартир. Із під'їзду встигають вибігти з десяток людей. Кличуть на допомогу і просять викликати "швидку".

Зі вцілілих вікон будинку здіймаються чорні хмари диму. Стіни продовжують валитися. Починається пожежа.

– У домі прожила 38 років. На старість лишилася на вулиці, – говорить жінка. Не представляється. – Перед вибухом вийшла по продукти. Повертаюся, а сусіди вискакують на вулицю. Кажуть, рвонуло два рази.

Вибух стався у квартирі №9 на третьому поверсі. Через несправну газову колонку, за попередньою версією. Тіло власника помешкання 30-річного Костянтина Кудіна рятувальники дістають з-під завалів увечері. Загинула і його сусідка 44-річна Оксана Гурова. Шестеро людей отримали травми.

– Кудін у квартирі жив сам. Двері нікому не відкривав і ні з ким не спілкувався. Газова служба не могла навіть колонку в нього поміняти, – говорять мешканці будинку.

У зруйнованому під'їзді жили 64 людини. Їх розмістили в гуртожитку. Триповерхівку не відновлюватимуть. Столична влада обіцяє звести новий будинок.

Автор: Сергій Старостенко
  Вибух у столичній триповерхівці на проспекті Голосіївському, 70, стався опівдні. Обвалилися перекриття між другим і третім поверхами. Зруйновано 15 квартир. Двоє людей загинули. За попередньою версією, в домі вибухнула несправна газова колонка
Вибух у столичній триповерхівці на проспекті Голосіївському, 70, стався опівдні. Обвалилися перекриття між другим і третім поверхами. Зруйновано 15 квартир. Двоє людей загинули. За попередньою версією, в домі вибухнула несправна газова колонка

А в цей час:

– Ти мені більше ніхто! Не дай Бог підійдеш хоч на п'ять метрів – приб'ю! – кричить харків'янин 36-річний Олег Гусейнов на брата Володимира, 41 рік.

Виганяє його з приватного дому. Мешкає у ньому з батьком-інвалідом. Володимир називає брата психопатом і тікає.

– Мама померла п'ять років тому. З того часу з дружиною Ольгою доглядаємо за моїм неходячим татом. Годуємо, міняємо одяг і білизну, – розказує Олег. – Брат же кілька років був на заробітках у Москві. Не писав і не дзвонив. Усе зароблене там – прогуляв. І раптом став ідеальним сином. Приходить по кілька разів на тиждень. Із татом годинами сидять і розмовляють у залі. Я радів. Але сьогодні прислухався до їхньої розмови. Брат просив батька переписати повністю хату на нього. Казав, що я з дружиною глядимо його лише заради житла. І в наших планах його якнайскоріше отруїти. Радив не їсти продукти, які ми купуємо. Обіцяв нас вигнати. Батько мовчав. А я не витерпів і погнав покидька.

Дніпровець 28-річний Ігор Вальченко заходить у приватну клініку з сином Вадимом, 3 роки. В обох лікарі беруть кров. Ігор платить 5 тис. грн за тест на батьківство.

– Аналізи сину потрібні найперше, аби піти з вересня у дитсадок. ДНК-тест – то моя ініціатива, – каже Ігор. – Півроку тому сильно з дружиною посварилися. Бо вона у соцмережі почала спілкуватися зі своїм колишнім хлопцем. Ходила з ним навіть на каву. Я був проти. У розпалі сварки жінка сказала, що Вадим насправді не мій син. Завагітніла вона від іншого хлопця, з яким зустрічалася паралельно зі мною. В мене усе всередині похололо. Ніч не спав. Наступного дня жінка вибачилася. Сказала, що то все неправда і вона ляпнула згарячу. Але з того часу мене не відпускає. Не витерпів – відклав гроші із зарплати й прийшов у клініку. За тиждень будуть результати. Якщо Вадим не мій – з дружиною розлучуся. Але малого не кину. Помагатиму йому фінансово, наче рідному.

21-річна Тетяна Нагорняк із Вінниці йде до церкви. У священика просить зняти з неї порчу.

– Їхала в потязі Львів – Маріуполь. На сусідню полицю підсіла циганка. Запропонувала погадати. Я згодилася, – говорить Тетяна. – Розповіла про любов, багатство і трьох дітей. За послугу попросила гроші. Я розсміялася. Сказала, що в цю дурню не вірю. Вранці циганка вийшла, а я у своєму кросівку знайшла пакетик із дрібними кістками й травою. На пероні якийсь хлопець вирвав у мене із рук сумочку. А через тиждень дізналася, що наречений мене зраджує. Повернула йому обручку. Мама порадила сходити до батюшки, аби побризкав свяченою водою.

430 058 567 гривень торік внесли застави підозрювані у кримінальних злочинах.

5 336 людей подали документи на 600 вакансій суддів у місцевих судах. Усі пройдуть конкурсний відбір. Тих, кого призначать, отримуватимуть 24 тис. грн зарплати на місяць.

1076 патрульних поліцейських звільнилися за два роки. Лишаються 10 624 працівники. Патрулюють 34 міста.

22,8 тис. іноземних автомобілів із пробігом продали в Україні за шість місяців 2017-го. Це у 6,5 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найчастіше купували Renault, Volkswagen і Skoda.

У Києві відкриють першу в Україні поліцейську академію. У стартовий набір візьмуть 500 людей. У подальшому одночасно вчитимуться до 1200 курсантів.

Суд Парижа зобов'язав українську перекладачку Анну Чесановську сплатити 13,6 тис. євро штрафу. Вона працювала над перекладом фільму "Україна, маски революції". Його зняв режисер Пол Морейра. Чесановська назвала фільм українофобським і неправдивим. За це режисер подав до суду.

Об'єктом природно-заповідного фонду місцевого значення оголосила Вінницька обласна рада місце падіння метеориту біля райцентру Іллінці. Це сталося близько 400 млн років тому, кажуть учені. Утворився кратер близько 800 м завглибшки, діаметром до 7 км.

Аналогове телебачення працюватиме в Україні до 30 липня 2018-го. Його мали відключити цьогоріч у червні та перейти на цифрову модель мовлення. Затримку пояснюють фінансовими й соціально-економічними проблемами в державі.

Від 6,0 до 7,0 млн українців працюють нелегально і не сплачують внесків до Пенсійного фонду.

"Батьки російських солдатів, які беруть участь у війні проти України, починають проявляти активність лише у двох випадках – коли їм недоплачують за загиблих дітей, або коли ті потрапляють у полон. Доки дітки заробляють на війні, а влада щедро платить за їхні труни, у таких батьків усе в порядку"

Ігор ЕЙДМАН, російський публіцист

  Кабінет міністрів України скасував державне регулювання цін на так звані соціальні продукти. У липні вони подорожчають.  ”Якщо ціни зростають, значить під ними благодатний ґрунт,” – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Кабінет міністрів України скасував державне регулювання цін на так звані соціальні продукти. У липні вони подорожчають. ”Якщо ціни зростають, значить під ними благодатний ґрунт,” – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Внаслідок Голодомору Україна втратила не тільки мільйони жителів, а й частину території. 1933-го на Кубані перемогла "русская весна". І чекісти відкрито з нас глузують, коли сьогодні кажуть, що в нас – громадянська війна. Сміються від того, що їхні "віджаті" у третьому-четвертому поколінні підданці, внуки і правнуки репресованих "петлюрівців та бандерівців", громадяни РФ з українськими прізвищами – вбивають на Донбасі своїх по факту єдинокровних братів", –

Оксана ЗАБУЖКО, письменниця

Сусід-бізнесмен переїжджає в Німеччину. Продає будинок. Запропонував подарувати напам'ять мені якусь річ із його дому. Пожартував, що хочу спортивний мотоцикл Yamaha. Посміялися. А наступного ранку мотоцикл стояв у мене в дворі. Документи сусід обіцяє переоформити наступного тижня.

Олексій Міщенко

На вулиці підійшов турок і англійською запропонував провести з ним ніч за гроші. У руку тицьнув 100 доларів. Сказала, що я – не повія і не піду з ним нікуди навіть за мільйон. Він почервонів. Вибачився. Гроші назад не взяв. Сказав, що це мені за моральну шкоду.

Вікторія Левчук

Медичні університети недофінансовують

Держава недофінансовує медичні вузи. На кожного бюджетника дає половину з необхідних грошей. Їх нестачу медичні університети за рахунок контрактників із низькими балами та іноземних студентів. І цим понижують планку прийому. А держава закриває на це очі.

Єгор СТАДНИЙ, експерт аналітичного центру CEDOS

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Сусід поїхав до родичів у Польщу. На гостинець узяв молоко, сало і тушонку. Все забрали польські прикордонники. Заявили, що таких продуктів до них провозити не можна. У тамтешньому магазині заново все купив. Родичам сказав, що харчі – українські.

Сергій Поліщук, 22 роки

Із матір'ю не спілкувалися 10 років. Посварилися, бо вона не хотіла, аби я виходила заміж і з'їжджала від неї. Рік тому мама померла. Квартиру заповіла дядьку, який за нею доглядав.

Світлана Пасічна, 45 років

 

Подруга хотіла стати дизайнером. Батько відмовив. Вивчишся на економіста – куплю квартиру, пообіцяв. Після отримання диплома так і зробив. А подруга все кинула й пішла вчитися на дизайнера.

Олена, 30 років

Колишня лікарка прийшла запросити колег на 80-річчя. Їй подарували великий букет квітів. За ним вона не побачила, як машина "швидкої" здавала назад. Жінку задавив автомобіль на порозі лікарні, де пропрацювала 40 років.

Владислав, 42 роки, Полтава

На початку 2014 року в знайомого померла дружина. З горя він кинув роботу і пішов в АТО. Рвався на передову. Казав, готовий до найважчих зав­дань і не боїться померти. За вісім місяців зустрів волонтера Ірину. Закохався. Зараз мають 12-місячного сина, Іра вагітна вдруге. Знайомий називає 2014-й одночасно найкращим і найгіршим роком у житті.

Андрій, 38 років

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкриють першу поліцейську академію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути