Ексклюзиви
пʼятниця, 10 березня 2017 12:43

У Києві відкрили масажний салон із незрячими і слабозорими працівниками

Четвер, 23 лютого, 10:19

На сайті Державної прикордонної служби викладають фотографію голови відомства Віктора Назаренка з прикордонниками – 35-річним Володимиром Щербиною і Миколою Суслом, 24 роки. Напередодні у столичному госпіталі їх нагородили нагрудними знаками "За мужність в охороні державного кордону".

Відзнаки отримали за те, що врятували життя лісника 27-річного Ярослава Байдака. На нього напала скажена вовчиця у селі Задеріївка Ріпкинського району на Чернігівщині.

– Був удома. Почув крики і вибіг на вулицю. Побачив, як на Ярослава напала якась тварюка. Підбіг ближче і зрозумів, що то – вовк, – розповідає Володимир Щербина. – Хотів ударити його по хребту гумовим кийком. Промазав. Удруге цілився в голову, але звір схопив мене за руку. Ногою притиснув його до землі. На допомогу прибіг Коля. Нам винесли домашнього ножа, і звіра здолали. Це була 2-річна вовчиця вагою 50 кілограмів. Експертиза підтвердила, що скажена. Зараз лікуємося. В мене покусані ноги й передпліччя правої руки. Миколу звір схопив за ліву. Найбільше постраждав Ярослав. Має 15 укусів.

У сусідньому селі Неданичі за останні чотири місяці вовки загризли близько 20 свійських собак

Автор: Сергій Старостенко
  Діти б’ються мішками під час святкування Масляної у столичному Національному музеї народної архітектури і побуту ”Пирогів” 26 лютого. Виступали народні колективи, проходили конкурси. Увечері спалили солом’яне опудало – символ зими, що минає
Діти б’ються мішками під час святкування Масляної у столичному Національному музеї народної архітектури і побуту ”Пирогів” 26 лютого. Виступали народні колективи, проходили конкурси. Увечері спалили солом’яне опудало – символ зими, що минає

А в цей час:

– Думав, таке тільки в кіно буває. Тепер піду на курси екстреної медицини. Хай навчать приймати пологи, – каже 32-річний полтавець Ігор Крамаренко.

Ставить на стіл шашлик і пляшку горілки. Відзначає з друзями народження сина.

Напередодні в дружини 25-річної Ірини почалися перейми. Чоловік хотів відвезти її в лікарню своїм Daewoo Lanos. Але вночі злодії зняли з машини колеса.

– Запасних немає. У мене паніка. Викликали "швидку". Дружина кричить, що не може чекати – треба їхати вже. Добре, сусід Андрюха саме з роботи підскочив. Поклали Іру йому в салон і чимдуж погнали. Лікарі сказали, аби ще 10 хвилин чекали, довелося б самим приймати пологи, – говорить Ігор.

– За це треба випити, – каже його товариш 28-річний В'ячеслав Карпов. Піднімає чарку. – Аби синочок був здоровий. А в батьків хай це буде найбільша пригода в житті.

Через чотири дні Ірину виписують із лікарні. Крамаренки називають сина Володимиром.

– Як прокинешся, гадина, – язиком усе сміття злижеш! Зовсім страх утратив! – харків'янка 29-річна Інна Мотієнко кричить на чоловіка Андрія, 31 рік.

Він спить на підлозі в кухні. Всю ніч гуляв у квартирі з 11 друзями. П'яними розбили дзеркало, скляний стіл. На диван розлили алкоголь і томатний сік. На підлозі – порожні пляшки, залишки піци й недопалки.

– Учора зранку в бабусі прихопило серце. Відпросилася з роботи і поїхала до неї за 60 кілометрів від міста. А чоловік притяг до нас усіх друзів. Влаштували вечірку. Хай вже так, але навіщо все громити? Свині, – каже Інна. – І хіба то товариші, якщо навіть не помогли прибрати? Ніхто з них не має постійної роботи. Шукають дурників, які на халяву пригощають.

Інна виливає на чоловіка бутель холодної води. Змушує прибрати у квартирі.

Львів'янка 50-річна Марія Федюк викликає поліцію. Сусід 32-річний Роман Говик на електричному щитку вимкнув струм у її квартирі. Звинувачує жінку у зникненні двох своїх котів.

– Каже, ми отруїли чи забрали котів, бо вони цілу зиму спали у візочку мого внука. Дочка залишала його надворі, – говорить Марина Федюк. – Повісив колодку на щиток і кричить: "Будуть коти – буде світло!" Не вірить, що ми не чіпали тварин.

Поліція приїжджає за 10 хв. Викликають Романа.

– Життя кота законом прирівнюється до життя людини. А вони їх забрали і не віддають. Щиток – на моїй стороні дому. Значить, моя власність, – каже Роман Говик.

Повертає ключі від щитка, коли патрульні попереджають про кримінальну відповідальність, якщо у сусідів станеться пожежа через електричне замикання.

Званням Герой України посмертно нагороджений оперний співак Василь Сліпак. 29 червня торік він загинув від кулі снайпера біля селища Луганське Бахмутського району на Донеччині. Був учасником Революції гідності. Працював солістом Паризької опери. У Франції очолив волонтерський рух на підтримку воїнів АТО. Часто їздив на передову.

Україна й Туреччина готують угоду, за якою громадяни подорожуватимуть в обидві країни за внутрішніми паспортами. Зараз між державами діє безвізовий режим. Але для в'їзду потрібно мати закордонний паспорт.

У Києві відкрили масажний салон із незрячими і слабозорими працівниками. Прийом ведуть семеро фахівців.

Верховна Рада скасувала податок на спадок. Він становив 5% вартості отриманого і його платили родичі другої черги: онуки, сестри, брати. Діти й батьки були звільнені від податку й раніше.

  Ризики повномасштабних бойових дій на Донбасі зберігаються, заявив президент Петро Порошенко.  ”У любовному трикутнику ”війна – гроші – людина” місця совісним немає”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Ризики повномасштабних бойових дій на Донбасі зберігаються, заявив президент Петро Порошенко. ”У любовному трикутнику ”війна – гроші – людина” місця совісним немає”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Майбутнє України туманне. В таких умовах складно будувати довгострокові плани. Тому в країні живуть теперішнім моментом. А у США – завтрашнім днем. І часто марнують нинішній"

Пітер САНТЕНЕЛЛО, американський бізнесмен

"Російськомовна Україна завжди буде просто російською областю. Брянською, Курською або Київською – немає значення. А україномовна Україна буде країною. В ній не залишиться місця для меншовартості й завжди буде місце для самоповаги"

Віталій ПОРТНІКОВ, публіцист

Знаю сім'ю, де намагався повіситися 14-річний підліток. Коли батьки були на роботі, взяв татову машину і поїхав кататися по району. На перехресті збив батька свого найкращого друга. Той упав на асфальт непритомний. Хлопець кинув автівку, прибіг додому і поліз у петлю. Коли хотів стрибати зі стільця – на обід прийшла мати. Кілька місяців хлопця водили до психолога. Жодної секунди не лишали одного. Попустило, коли в гості на милицях прийшов потерпілий в аварії. Сказав, що прощає.

Віктор КУДРЯ

Класний керівник викладав історію. Останні два роки мого навчання в школі приходив на уроки з "чекушкою" горілки і пляшкою пива. Розповідав про проблеми у сім'ї. Замикав кабінет зсередини і випивав. За мовчання обіцяв допомогу на випускних екзаменах. Але слова не стримав. Навіть по своєму предмету "валив". Після вручення атестата зібралися з однокласниками й відлупили вчителя біля його дому.

Микола ЩЕРБАК

Знайомі строго виховували доньку. Не дозволяли їй гуляти з однолітками чи приводити додому подружок. Читали її сторінки у соцмережах. Лаяли за переписку з хлопцями: до 18 років ніяких стосунків! Водили в церкву. Коли дівчина вступила в інститут у іншому місті – зірвалася. Пила, курила і мала купу інтимних зв'язків. За перші три роки навчання зробила два аборти.

Дмитро ПЕРЕТЯТЬКО

Сусідський 12-річний хлопчик заступився, коли до мене біля дому почав чіплятися п'яний чоловік. Ударив його ногою в пах. Схопив мене за руку й швидко завів у під'їзд. Провів до квартири. Ввечері спекла торт і пішла до сусідів у гості. Подякувала, що виховують справжнього чоловіка.

Марина ТЕРЕЩУК

203 випадки сексуального насильства зафіксувала гуманітарна місія Організації Об'єднаних Націй на Донбасі за останні три роки. З них 43 – зґвалтування

Питання звільнення Криму і Донбасу слід об'єднати

Представникам кримськотатарського народу варто підрихтувати свою стратегію. Замість циклитися винятково на визволенні і статусі Криму, вони мали б стати головними лобістами формування спільної позиції України щодо тимчасово окупованих територій.

Розділення питань Криму і самопроголошених республік було первинним задумом Путіна. Це віддаляє перспективу звільнення півострова від окупації. Цей план Україні треба зруйнувати. Для цього слід ухвалити потрібні рішення і вимоги до західних партнерів: Крим і ОРДЛО – одна проблема, яку треба вирішувати єдиним пакетом. І санкції проти РФ за окупацію цих територій теж мають бути об'єднані в одну теку.

Михайло БАСАРАБ, політолог

Немає плану, що робити з Приватбанком

Немає стратегії, що далі робити з Приватбанком. Хоча її мали розробити ще до націоналізації. Так роблять у США і Європі – створюють фінансову модель, як мінімізувати проблеми банку за рахунок недержавних інститутів, великих інвесторів і держави. В Україні ж розмови про стратегію – лише димова завіса для суспільства. Нею прикриватимуться, аби давати гроші на Приватбанк. Виділятимуть мільярди і вдаватимуть, що за якимось планом.

Торік у меморандумі з Міжнародним валютним фондом Україна обіцяла приватизувати частину держбанків і знизити рівень гарантування вкладів у них. Наприкінці року отримали протилежне. Державна програма стосовно депозитів розповсюдилася на всі банки.

Олексій КУЩ, радник президента Асоціації українських банків

Українська влада діє синхронно з російською

Визнанням паспортів ДНР і ЛНР Росія сприяє подальшій інституалізації цих ­територій. Підвищує можливості окупацій­ної влади ними управляти.

Мусимо визнати, що Москва і Київ у цьому питанні діють синхронно. Бо відстоюючи торгівлю з непідконтрольними частинами Донбасу і створюючи підстави для виплат зарплат, українська влада виконує те ж завдання: забезпечує виживання окупацій­ного режиму й полегшує йому управління територіями.

Богдан ЯРЕМЕНКО, дипломат

Читачі висловлюються про матеріали які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Дав тисячу гривень хабара лікарю перед операцією. Вдома вирішив, що це – неправильно. Повернувся по гроші. Хірург повернув, лише коли пригрозив йому, що все зняв на відео.

В'ячеслав, 34 роки, Дніпро

 

71-річний дід одружився з молодшою на 32 роки жінкою. Злився, коли казали, що вона з ним через гроші. Переписав на неї дві машини, будинок і все на банківських рахунках. Довелося наймати детектива. Він з'ясував, що жінка потай зустрічалася з двома молодими коханцями. Дід вигнав її з дому палицею.

Марина, 27 років

Знайомий закінчив вуз із відзнакою. Попрацював два роки вчителем історії в сільській школі. Отримував копійки. Звільнився, вивчився на токаря. Тепер в аеропорту "Бориспіль" заробляє 25 тисяч гривень на місяць.

Дмитро, 35 років, Кременчук

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили масажний салон із незрячими і слабозорими працівниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути