четвер, 02 грудня 2010 14:49

У Києві майже 2 млн людей залишилися без опалення й гарячої води через борги компанії "Київенерго"

 

Понеділок, 29 листопада, 15.43

Від потягу в столичному метро відчіпляються два вагони. Він від'їхав на 100 м від станції "Лівобережна" у бік "Хрещатика".

- Розірвалося зчеплення між третім і четвертим вагонами. Три перших машиніст дотягнув до перону станції "Гідропарк", щоб висадити пасажирів, - пояснили у прес-службі метрополітену. - Таке трапилося вперше за 50 років. Вагон, що від'єднався перебуває 44 роки в експлуатації.

- Я їхала в цьому потязі. Зупинився м'яко, так що пасажири нічого не зрозуміли, - каже 25-річна киянка Оксана. - Пощастило, що хоч зупинилися не в тунелі. Жінки, що сиділи біля мене, запевняли, що рух у метро заблокували мітингувальники з Майдану.

А в цей час:

Через двір черкаського відділення Товариства сліпих до бібліотеки йде незряча 48-річна Ольга Клименко. Постукуючи ціпком, поволі підіймається на другий поверх.

- Василівна, мені треба до Дня інваліда вірш вивчити. Немає нічого? - питає з порога бібліотекаря 62-річну Ольгу Юхно.

- Такої літератури немає.

- У мене вдома є Матіос, я б оце читала: "Смакуйте це життя, не слухайте, бо іншого не буде. Смакуйте це життя, бо іншого не є. Бо кожен інший день б'є, наче куля в груди. Як шампань. І все воно твоє". Хороший вірш. Щось придумаю, - каже Ольга Клименко.

На вул. Галицькій у центрі Львова почали відкриватися торгові точки. Жінка у приталеному сарафані здирає з вітрини магазину хутряних виробів "Соболь" вивіску з написом "Повний песець". Інші продавці відклеюють зі своїх вітрин великі жовті плакати з написами: "Розпродаж", "Ліквідація товару". Вивіски на вікна клеїли о восьмій ранку. До обіду власники страйкували проти нового Податкового кодексу.

Акцію не підтримав лише магазин взуття "Монарх".

- Нам зверху, з Києва, не дозволили страйкувати, - каже консультант Галина. - Сказали, що ми - велика мережа, до малого і середнього бізнесу не маємо ніякого відношення.

У Вінниці рідні та близькі поминають 53-річного будівельника Олександра Пилипчука, який загинув у п'ятницю, 26 листопада. Це сталося на новобудові по вул. Келецькій. Наприкінці робочої зміни Олександр стояв на балконі другого поверху і мурував стіну. Раптом на нього зірвалася бетонна плита балкону з третього поверху. Олександр Пилипчук загинув на місці.

85-річну Віру Магнітську везуть "швидкою" додому в гіпсі. У неї перелом шийки стегнової кістки: впала у власній квартирі напередодні ввечері й пролежала до 12.00 наступного дня. Від госпіталізації відмовилася.

- Віра Полікарпівна живе сама, у неї є тільки двоюрідна племінниця, - каже сусідка Галина Купріянова. - Злякало те, що в неї цілу ніч працював телевізор. Дверей ніхто не відкрив, то я викликала рятувальників.

 

 

 

82 000

скарг про насильство в українських родинах зареєстрували з початку року правоохоронні органи. З них 74 тис. заяв написали жінки, решту - чоловіки.

887 200 гривень

коштує новий пасажирський ліфт, який встановить компанія "ОТІС" в Адміністрації президента України.

 

 

На новорічні свята вихідними днями будуть із 1 по 3 та з 7 по 9 січня.

У Сумах штрафуватимуть будівельні компанії, що випускають на дороги машини з брудними колесами. Таке доручення дав мер міста Геннадій Мінаєв.

У Вінниці пішоходам-порушникам даїшники показують відеофільм із місць автопригод.

- Це ефективніше за штрафи. Вже 300 пішоходів переглянули. Вони починають цінувати своє життя, - каже начальник профілактичної служби автоінспекції Володимир Мотичко.

У Києві майже 2 млн людей залишилися без опалення й гарячої води через борги компанії "Київенерго".

У столичному зоопарку збирають гроші на телевізор для 37-річного горили Тоні. З приходом зими у нього почалася депресія.

- На Тоні шкода дивитися: він часто морщить лоб, немов роздумує, і постійно сумує, - каже прес-секретар зоопарку Анжеліка Комарова. - Щоб якось розважити, даємо йому журнали про дику природу, він любить їх розглядати.

"Гості, які не реєструються - боягузи, просто боягузи... Почитайте, що вони пишуть! Це люди ниці, нетрадиційної орієнтації".

Анатолій БЛИЗНЮК, губернатор Донеччини, про культуру анонімних користувачів, які залишають свої коментарі на форумах інтернет-видань

 

Анекдоти

У Миколи Азарова феноменальна пам'ять: він може прочитати сторінку українського тексту і не запам'ятати жодного слова.

- Чув, Обамі під час гри в баскетбол розбили обличчя?

- Шкода, що наші політики грають тільки в дурня.

На радіо вийшла нова передача: "Кому в Україні жити добре?". За кілька днів у редакцію надійшов лист: "Спасибі за вашу передачу, слухаємо із задоволенням." Підпис: "Податкова інспекція".

 

Що робили в міліції минулого тижня

27 листопада в районі залізничного вокзалу станції Шостка на Сумщині 23-річний молодший сержант міліції застрелив 22-річного колегу. Після вистрілив собі у голову. Обидва чоловіки працювали у відділі міліції на станції Конотоп. Того вечора вони отримали зброю і заступили на чергування, вийшли охороняти громадський порядок на станції Шостка.

28 листопада застрелився 42-річний начальник чергової частини штабу Алчевського МВ УМВС України в Луганській області. Самогубство скоїв, як тільки заступив на чергування і отримав зброю, за попередніми даними.

У Кіровограді затримали 24-річного сержанта міліції. Його підозрюють у зґвалтуванні 14-річної. Школярка поверталася додому з дискотеки минулої неділі. Близько першої ночі мати дівчини повідомила правоохоронців про зникнення доньки. Оперативники затримали міліціонера, він був у нетверезому стані.

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві майже 2 млн людей залишилися без опалення й гарячої води через борги компанії "Київенерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути