Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 13:36

У Донбас-тур вирушить Сергій Жадан із романом "Ворошиловград"

Понеділок, 4

Серед улюблених експериментів спільноти любителів наукових шоу EuroPhysicsFun - труба Рубенса. Газовий балон приєднують до труби з отворами. З іншого боку розміщують гучномовець. Тиск газу змінюється під впливом звукових хвиль. Газ підпалюють, висоту вогню регулюють динаміком. Експериментатори з EuroPhysicsFun зняли про це кліп. Спочатку показали, як язички полум'я ростуть із переходом від низьких частот до високих. Потім змусили вогонь палати в ритмі пісні рок-гурту AC/DC "Highway To Hell".

Міжнародна конференція наукових шоу EuroPhysicsFun, 4 - 9 квітня

Харків, Національний університет ім. Каразіна, північний корпус, пл. Свободи, 6

Вівторок, 5

У Донбас-тур вирушить Сергій Жадан із романом "Ворошиловград". Письменник відвідає Донецьк, Луганськ та рідний Старобільськ. Жадан назвав роман колишнім іменем Луганська, але описує в ньому свою малу батьківщину. Каже: "Хто бував на Старобільщині - одразу впізнає ці крейдяні береги з кукурудзяними видноколами. А Луганська-Ворошиловграда в романі насправді немає. Це оптичний обман, метафора минулого - поштові листівки з адресами, на які вже не можна відписати, оскільки їх давно не існує".

Творчий вечір Сергія Жадана

20.00, Донецьк, нічний клуб Chicago, вул. Артема, 123

Середа, 6

"Абсолютний радянський герой - це космонавт і кіноактор в одній особі, - вважає одеський художник Ігор Гусєв. На картині "Юра" він одягнув у комбінезон Гагаріна його тезку Нікуліна.  - В дитинстві ми мріяли або зніматися в кіно, або полетіти в космос. Друзі збирались на Венеру, я - на Альфу Центавра. Мені Сонячна система здавалася затісною. Злітати на Венеру - це ж як у сусідній квартал сходити".

 

Тиждень сучасного мистецтва "Космічна одіссея 2011", 6-28 квітня

Київ, Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12-14

Четвер, 7

"Мене часто питають про майбутнє джазу, - каже американський піаніст Чік Коріа. Він одним із  перших ввів у джазові композиції електронні інструменти та поєднав із роком. - Неважливо, буде він схожий на симфонічну музику або фольклорну. Джаз лише тоді справжній, коли його розуміють, відчувають і отримують задоволення".

 

Виступ піаніста Чіка Коріа та віброфоніста Гері Бартона

19.00, Київ, Палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

 

П'ятниця, 8

Пост-панк виник наприкінці 1970-х,  змінив швидкий та агресивний панк-рок. Під час першої хвилі найбільше прославилися Joy Division, New Order, The Cure. Відчуженим голосом співали під монотонні ритми депресивні пісні. Друга хвиля пост-панку почалася у 2000-х. Відзначається позитивними композиціями і більш комерційним підходом. Найкраще це демонструють гурти Interpol, Franz Ferdinand та The Strokes. Тепер пост-панк змішують з іншими жанрами, а стиль називають The New Thing.

 

The Great Post-Punk Night. Виступ гуртів Soviet Soviet, Brandenburg та Seahorse

19.00 Клуб XLIB, Київ, вул. Фрунзе, 12

Субота, 9

Київський фотограф Ольга Бабич упродовж двох днів навчатиме створенню еротичного образа та зйомці ню для глянцевих журналів, ретуші й обробці зображень оголеного тіла. Всіх охочих до нових знань Ольга просить надсилати портфоліо: "Так зможу відсіяти тих, хто просто хоче подивитися на голу бабу".

Майстер-клас фотографа Ольги Бабич, 9-10 квітня

Запис і додаткова інформація за тел. +380502646969, Заубер Катро

Неділя, 10

Фото "Моє бойове спорядження" виклала у своєму блозі київська художниця Марися Рудська. На ньому чотири чорних і три коричневих водостійких ручки, олівець, дві гумки, чотири пензлі з резервуарами для води замість держака, блокнот для ескізів і набір акварелі. Бойове спорядження завжди має при собі - щоб малювати на парах в інституті філології, у чергах і на вокзалах.

Виставка картин Марисі Рудської "Кишеньковий світ", 1 квітня - 1 травня

Львів, кав'ярня-галерея "Штука", вул. Котлярська, 8

Зараз ви читаєте новину «У Донбас-тур вирушить Сергій Жадан із романом "Ворошиловград"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути