середа, 13 липня 2016 13:10

Туреччина збільшила термін безвізового перебування громадян України на її території

Неділя, 3 липня, 16:30

49-річний Петро Кубик виносить речі з потяга Жмеринка – Київ на платформу в селі Кордишівка Козятинського району на Вінниччині. У вагон заходять сапери з собаками.

– Ми спокійно їхали до Києва, коли раптом пролунало оголошення покинути вагони. Причину ніхто не сказав. Одні люди говорили, що електричка зламалася, інші – ніби вона загорілася. Паніки не було, усі вийшли за хвилин 20. Електричку кудись відтягли від станції.

Потяг залишили більш як тисяча пасажирів. Розсілися на асфальті біля залізничної станції. Невідомий подзвонив у Службу порятунку, що електричка замінована, пояснили людям.

– Доки стояли на сонці, ніхто не підійшов і не запропонував води. Ніхто не знав, коли подадуть потяг. Хтось просив їсти, хтось шукав, як вибратись із цього місця. Бо на тій станції поїзди не зупиняються.

На спеці люди просиділи понад 2 години. Кінологи з собаками перевірили всі вагони. Бомбу не знайшли.

Від Жмеринки до Києва електричка їде 5 годин. Квиток коштує 44,68 гривні. Поліція розшукує людину, яка повідомила про бомбу. В інтернеті припускають, що це міг бути хтось із власників автобусів чи маршруток до столиці. Ніби так переманюють клієнтів

Автор: уніан
  Кілька десятків киян збирають сміття на одному з островів Дніпра біля столиці 2 липня. На прибирання приїхали на 87 власних катерах і човнах. Так підтримали екологічну акцію ”Приберемо заповідні острови”. Її спільно організували громадські організації та комунальні підприємства Києва. Зібрали близько двох тонн непотребу. Його вивезли на міські звалища. Акцію проводять увосьме поспіль
Кілька десятків киян збирають сміття на одному з островів Дніпра біля столиці 2 липня. На прибирання приїхали на 87 власних катерах і човнах. Так підтримали екологічну акцію ”Приберемо заповідні острови”. Її спільно організували громадські організації та комунальні підприємства Києва. Зібрали близько двох тонн непотребу. Його вивезли на міські звалища. Акцію проводять увосьме поспіль

А в цей час:

– В останній день перед забороною всі ринулися в Польщу, щоб продати товар і накупити іншого, – каже 45-річний Дмитро Нагай із села Шегині на Львівщині.

Понад 4 год. стоїть у черзі на українсько-польському кордоні в пункті пропуску Шегині-Медика. Всього тут близько 800 людей. Проносять у Польщу горілку й цигарки для продажу.

– За день роблю три ходки через кордон. Із кожної заробляю 30–40 гривень. Сьогодні тільки раз вийде перейти в Польщу, щоб збути цигарки, – говорить Дмитро.

Із 4 липня до 2 серпня жителі прикордонної зони не зможуть потрапити до Польщі за картками малого прикордонного руху (видається українцям, які живуть не далі 30 км від кордону з РП. Дозволяє туди потрапляти без візи. – Країна). ­Пропускатимуть лише за закордонними паспортами та дійсною візою. У Польщі на місяць посилили заходи безпеки, бо там проходитиме саміт НАТО, запланований візит Папи Римського та Світові дні молоді у Кракові.

4 липня люди перекрили дорогу на трьох пунктах пропуску до Польщі: Раві-Руській, Шегині-Медика і Краківцю. Вимагали поновити прикордонний рух.

Полтавець 30-річний Дмитро Котелевський відкорковує у квартирі 24 пляшки шампанського. Розливає в келихи 13 друзям.

– Вранці від мене нарешті з'їхала колишня дружина Ірина, – каже Дмитро. – Прожив із нею три роки. Спершу дуже кохав. Але останній рік був нестерпний. Пиляла мене з будь-яких приводів. То на роботі допізна затримуюся, то чому їй квіти щодня не дарую. Я сказав, що подаватиму на розлучення. Думав – розплачеться. А вона заявила, що судитиметься за квартиру. Житло дісталося мені від батьків. Півтора тижні тому розлучилися. Ірина продовжувала жити тут в окремій кімнаті й погрожувала. Аж доки знайомий юрист пояснив, що нічого вона не доб'ється. Бо квартиру я отримав до одруження. А значить, вона не нажита у шлюбі й не ділиться навпіл. То я її зразу за шкірки виволік і в таксі з речами запхав.

На шампанське Дмитро витратив 2,1 тис. грн.

  Посольство України в Туреччині рекомендувало українцям відмовитися від поїздок у Стамбул після теракту в аеропорту Ataturk 28 червня. Тоді троє терористів розстрілювали людей з автоматів. Ще кілька – підірвали себе. Усього летовище атакувало семеро бойовиків. Загинула 41 людина, поранені – 239. Серед убитих – одеситка 47-річна Лариса Цебакова. Влада Туреччини запевняє: зараз у країні посилений рівень безпеки і туристам нічого не загрожує. Українські туроператори теж не відмовляють людей від поїздок. І додають: охочих летіти у Туреччину менше не стало.  ”Небезпека породжує страх, але жадібність його часто-густо перемагає”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Посольство України в Туреччині рекомендувало українцям відмовитися від поїздок у Стамбул після теракту в аеропорту Ataturk 28 червня. Тоді троє терористів розстрілювали людей з автоматів. Ще кілька – підірвали себе. Усього летовище атакувало семеро бойовиків. Загинула 41 людина, поранені – 239. Серед убитих – одеситка 47-річна Лариса Цебакова. Влада Туреччини запевняє: зараз у країні посилений рівень безпеки і туристам нічого не загрожує. Українські туроператори теж не відмовляють людей від поїздок. І додають: охочих летіти у Туреччину менше не стало. ”Небезпека породжує страх, але жадібність його часто-густо перемагає”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

– Не дай Бог, тебя еще раз увижу! Голову на 180 градусов скручу и руки оторву! ­Расист! – кричить ламаною російською на зупинці на вул. Богатирській у Києві 38-річний Джошуа Пітер.

Приїхав в Україну з Нігерії 15 років тому. Лишився тут жити.

– Їхав автобусом із пляжу. У салоні до мене причепився п'яний чоловік. Почав називати чорним і вимагати грошей за квиток. Пояснював, що я вже заплатив і маю закомпостований білет. Нічого не діяло. Він весь час матюкався, – розповідає Джошуа. – Я не витерпів. Схопив його за шкірки і на цій зупинці виніс із салону. Думав, приб'ю. А п'яний весь побілів зі страху. Почав просити відпустити його. Братом став називати. Тільки руки розтиснув – він зразу ж побіг. Уже здалеку знову образами посипав. Обіцяє знайти мене зі своїми друзями. За 15 років в Україні з таким стикаюся вдруге. Тоді, щоб навчити чоловіка ввічливості, довелося його вдарити.

На весіллі сестри побилися з 15 арабами. Ті відпочивали у сусідньому залі. Почали чіплятися до наших дівчат. ­Чоловіків на весіллі було близько 20. Прийшлося ­встрявати. У бійці поперевертали столи з їжею у двох залах, розбили посуд, вікна і дзеркала. Але арабів побили. Після цього один із них вибачився. Назвав нас справжніми чоловіками. Із сумки дістав 5 тисяч доларів і віддав адміністратору ресторану за завдані збитки.

Микола ТАРАСЕНКО

У діда років 10 тому з гаража вкрали старі "Жигулі". Злодії навіть не подивилися, що машина ремонтувалася і колеса не були закріплені болтами. Проїхали метрів 100 і всі колеса поспадали. Видно, злякалися так, що тікаючи забули у салоні рюкзак із відмичками і 10 тисяч гривень. Дід забрав гроші собі.

Вікторія СРІБНА

Гостював у родичів на Сум­щині. Ранком пішов скупатися на ставок і стрибнув у нього з 5-метрового дерева. Ногами вдарився об камінь під водою. Біль був такий сильний, що оніміли кінцівки. Сплив спиною догори і почав захлинатися. Остання думка була про батьків. Я у них єдиний син. І раптом хтось мене перевернув і потяг до берега. Виявилося: дві дівчини поверталися з нічної дискотеки і побачили, як я стрибаю. У платтях кинулися мене витягати. Розповіли, що на тому місці за два роки втопилися четверо людей.

Ігор КУДРЯ

Собака бійцівської породи напав на батька, коли відпочивали на морі у Херсонській області. Схопив за руку і почав шматувати. Били його по голові каменями, але толку – нуль. Тоді тато кинувся в море й опустив під воду руку з собакою. Він розтулив щелепу тільки коли втопився. Власника собаки не знайшли. А батькові наклали майже 40 швів. Місяць не міг рукою поворушити.

Тетяна ПОНОМАРЕНКО

"Кількість убитих цивільних і солдатів – це пересічний опис, який щодня лягає мені на стіл. Це нормальний робочий день. Але той, хто каже про успішність Мінських угод – не помічає убитих українців", –

Антоній МАЦЕРЕВИЧ, міністр оборони Польщі

"Замість того щоб над полями запустити літальні апарати – аграрії досі стежать за тим, аби у них не крали кукурудзу. Вони безнадійно відстали. Так само і в українській політиці. Люди 25 років роблять одні й ті ж помилки. Тільки той, хто прийде зі свіжими поглядами, зможе досягти успіху", –

Айварас АБРОМАВИЧУС, колишній міністр економічного розвитку й торгівлі

1018 пам'ятників Володимиру Леніну демонтували в Україні за два роки. Також знесли 148 монументів іншим комуністичним діячам. 1991 року в Україні було 5 тисяч пам'ятників Леніну. Лишилося близько тисячі

22 військових, поранених на Донбасі, лікуються за кордоном станом на 1 липня, повідомляють в Міністерстві оборони

Колишній український адмірал Сергій Єлісєєв тимчасово очолив Балтійський флот Росії. До служби у збройних силах РФ був заступником головнокомандувача Військово-Морськими силами України. У липні 2014-го переїхав у Росію і відмовився від українського громадянства. Це перший випадок, коли вищу командну посаду в армії РФ обіймає колишній офіцер з України

Підроблене 30 років тому посвідчення водія вилучили працівники сервісного центру поліції у Хмельницькому. Житель села Мішанець Старокостянтинівського району прийшов обміняти документи на нові. Посвідчення мало нетиповий шрифт, на ньому не було захисних позначок, у тексті були відсутні коми. Документ вилучили. Чоловіку порадили заново здати на права.

Родичів пацієнтів впускатимуть у реанімацію цілодобово. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я набув чинності 29 червня. Одночасно у реанімації можуть бути не більше двох відвідувачів. Раніше у реанімаційні відділення пускали тільки з 12:00 до 16:00.

Туреччина збільшила термін безвізового перебування громадян України на її території з 60 до 90 діб. Візовий режим між країнами скасовано 2012 року.

Двох чоловіків покусав лев із приватного зоопарку "Білаки" у Львові. Один із чоловіків був п'яний і просунув руки до тварини в клітку. Лев вирвав йому шматок м'яса довжиною 20 см. Кігтями вп'явся в іншого чоловіка, який відтягував від клітки потерпілого. Рани на нозі йому зашили. Руку іншого двічі прооперували.

Санкції нищать економіку Росії

Санкції мають серйозний економічний ефект на Росію. Ситуація погіршилася. Особливо це відчувається в регіонах. Однак винним у цьому називають Захід, а не російську владу.

Сенс санкційного пресу полягає в його довгостроковому ефекті. З часом навіть точкові обмеження завдають відчутної шкоди. А Росія вкрай потребує іноземних інвестицій. Державних вливань ледь вистачає на виконання соціальних зобов'язань. На розвиток грошей немає вже зараз.

Санкції нагадують гирі на шиї: спину одразу не ламають, але довго з ними не протягнеш.

Дмитро ОРЄШКІН, російський політолог

Україна головуватиме в Раді Безпеки ООН

Україна у лютому 2017-го головуватиме в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Це зміцнить наш імідж. Вагомих додаткових повноважень не матимемо. Відповідатимемо за організаційну діяльність. Але зможемо вносити пропозиції, розставляти пріоритети й визначати порядок денний.

Україна часто буває не готова до виконання такої місії. Підготовчу роботу треба розпочинати вже зараз. Оцінити: що реально буде провести через ООН, а що – ні. На жаль, ми фокусуємося на організаційних питаннях, а не стратегічних цілях.

Григорій ПЕРЕПЕЛИЦЯ, директор Інституту зовнішньої політики

Українці голосуватимуть проти Порошенка

На чергових президентських виборах українці голосуватимуть не за найсильнішого кандидата, а "проти" Порошенка. Він – олігарх. Україна для нього – приз, отриманий у результаті виграшу. Від великої влади, що він зосередив у власних руках, йде і критика. Люди розуміють: винні не Гройсман чи Парубій, а Порошенко.

Віктор НЕБОЖЕНКО, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Пасажир автобуса побив мене на зупинці. Бо я мав посвідчення учасника АТО і відмовився платити за проїзд. Чоловік став на бік водія і накинувся на мене. На обличчі – синці. Зняв побої і заявив у поліцію.

Іван, Полтава

На спір пробіг голяка 100 метрів до магазину. Купив пива – і назад.

Сергій, 32 роки

 

Знайшов на пляжі 3-річного хлопчика. Він грався в піску. А його 4 години шукали родичі та міліція. Відвів у відділок. Батьки дали тисячу гривень. На ці гроші ще на три дні лишився на морі.

Андрій

Чоловік упав із сьомого ­поверху. Перелазив із сусідчиного вікна до свого, бо забув ключі від квартири. Зірвався вниз, коли побачив у спальні дружину з коханцем.

Марія, 30 років

Моя бабуся слідкувала за долею акордеоніста Ігоря Завадського. Не вірила, що той міг зробити щось погане. Мала диск із його записами. Коли Ігоря випустили із в'язниці – цілий день у нашій квартирі лунала його музика.

Антоніна, Львів

Сусід-програміст став волонтером два роки тому. Всі заробітки переказував в АТО. Нещодавно його кинула жінка, забрала доньку. Пояснила, що останній рік живуть на соціальну допомогу по догляду за дитиною.

Оксана

Зараз ви читаєте новину «Туреччина збільшила термін безвізового перебування громадян України на її території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути