четвер, 07 жовтня 2021 09:43

Тренер має право на річну паузу. Далі починає відставати від тенденцій

Шевченко відмовив туркам. І вчинив правильно. Місцеві гравці – професіонали до певного часу. Коли досягають рівня, допускають емоційне розслаблення. Грають, коли хочеться. Керувати такою командою складно.

Потрібно йти в команду з гравцями, які можуть реалізувати футбол Шевченка. Навіть якщо її статус невисокий

Потрібно йти в будь-яку команду з гравцями, які можуть реалізувати футбол Шевченка. Навіть якщо її статус невисокий. Якщо він щось реалізовував із гравцями збірної України, то на рівні італійських чи англійських команд зможе себе проявити. Навіть у Німеччині зміг би працювати. Іспанський футбол менше структурований. Тому йому так буде важко.

Всеволод КЕВЛИЧ, 51 рік, футбольний експерт

Шевченку потрібно виходити з пропозицій на ринку. Агенти знають, хто вільний та які команди потребують наставника. Андрієві слід зберегти італійський тренерський штаб. Довго без роботи не сидітиме.

Тренер має прагнути працювати у клубі. Особливо молодий

Тренер має прагнути працювати у клубі. Особливо молодий. По-перше, це заробіток більший, ніж на рівні збірної. По-друге, інтенсивніша робота щодня, а не п'ять разів на рік.

Шевченко націлений на "Мілан". Але той зараз не потребує нового тренера. Можливо, "Монца", де власник – колишній президент "Мілана" Сільвіо Берлусконі.

Артем ФРАНКОВ, 51 рік, головний редактор журналу "Футбол"

Рівень збірних навряд чи цікавить Шевченка. Бо на топрівні немає пропозицій. Та й він не пріоритет для серйозних команд. Шанс продовжити кар'єру тренера має на клубному рівні. Насамперед в Італії, де його люблять і пам'ятають. Може, Португалія, де один із керівників – Руй Кошта, колишній партнер по "Мілану".

Роберто МОРАЛЕС, 45 років, телекоментатор

Бачу для нашого тренера кілька прийнятних напрямків. По-перше, повернення в київське "Динамо". Рідний клуб і вболівальники, перспективна молодь, 76-річний вік нинішнього наставника Мірчі Луческу – все це аргументи на користь Шевченка. По-друге, донецький "Шахтар" – значно солідніший бюджет і високі амбіції. По-третє, "Металіст" – із наступного сезону у прем'єр-лізі. Одразу боротьба за найвищі місця, шалені гроші на трансфери й товариш-президент Ярославський. По-четверте, "Бенфіка" – висока конкуренція, чемпіонські вимоги.

Не йтиме в незнайомі ліги типу американської чи турецької

Умовне "Торино" чи "Сассуоло" він навряд чи прийме. Не йтиме в незнайомі ліги типу американської чи турецької.

Мирон Маркевич говорив, що тренер має право на паузу в один рік. Далі починає відставати від тенденцій. У Шевченка час іще є.

Олег БАБІЙ, 34 роки, головний редактор інтернет-порталу "Футбол 24"

Зараз ви читаєте новину «Тренер має право на річну паузу. Далі починає відставати від тенденцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути